Viikon kuvat: Seitsemän veljestä ja loimaalaiset merenneidot

0

Viime perjantaina vietettiin kaksosten päivää. Viikon kuvissa tapaamme kaksosia ja heidän vanhempiaan Uudestakaupungista ja Paimiosta.

Uudessakaupungissa Fribergin perheessä kaksosia peräti kolmet. Kaiken kaikkiaan veljeksiä on perheessä seitsemän kappaletta.

Tukholmalaisen Hassan Zubierin elämässä kaikki on toisin Turun puukotusiskun jälkeen. Zubier joutuu iskussa saamiensa vammojen vuoksi taistelemaan päivittäin kipujen kanssa. Kuvagalleriassa Zubier palaa Turun torille elokuun tapahtumien jälkeen.

Viikon kuvissa yhdeksän sanomalehteä esittelee kohokohtia edellisen viikon kuvatarjonnastaan. Samalla kuvat ovat kertaus viikon uutisiin ja puheenaiheisiin.

MERENNEITOILUSTA TULI HITTI. Sofia Järvinen, Neea-Noora Lukka, Tiia Tamminen, Iina Koivisto, Victoria Zolgo ja Kiia Koivisto uiskentelivat kuin merenneidot Loimaan Vesihovin vesissä. Uima-asun päälle puetaan kankaasta tehty pyrstö, johon kiinnitetään räpylä. Kuva: Marianne Rovio, Loimaan Lehti.

SEITSEMÄN VELJESTÄ. Uusikaupunkilaisessa Fribergin perheessä on poikia kuin Jukolassa. Seitsenlapsiseen katraaseen kuuluu kolmet kaksoset, joista nuorimmat ovat vasta kaksikuisia. Kuopusten synnyttyä perheessä on kuitenkin neljä vaippaikäistä, mikä on lisännyt työmäärää entisestään. Jenna Friberg hoitaa lapsia kotona sillä välin, kun Henri-isä käy töissä. – Käyn minä joskus kaupassa kaikkien kanssa. Se on välillä aika mielenkiintoista, Jenna Friberg sanoo. Kuva: Saara Huovinen, Turun Sanomat.

GRILLIMAKKARAT KOULUN PIHALLA. Someron yläkoulun kahdeksasluokkalaiset Kasper Mikkola, Juho Uutela, Niilo Mikkola, Kalle Vuorinen, Joni Mäkinen, Eemil Lindgren ja Daniel Fonsell panivat makkarat grilliin. Grillit on tehty koulun metallitöissä. Opettajina ovat olleet Esa Lammela ja Vesa Helmi. Kuva: Merja Ryhtä, Somero-lehti.

TALVIPALJUILUA. Somerolainen Ilona Pusa on paljuillut vauvasta saakka. Palju sopii kylmään vuodenaikaan kuin kuura partaan. Pusan perheessä palju lämpiää noin kerran kuussa, kertoo perheen isä Veli Pusa. Kuva: Lennart Holmberg, Turun Sanomat.

SIIPIRIKON TALVI. Perniön VPK yritti tiistaina pyydystää siipensä loukannutta nuorta laulujoutsenta tarkastusta varten. Lentokyvytön lintu kuitenkin osoittautui niin hyväkuntoiseksi, että tehtävä päätettiin keskeyttää. Purossa asuva lintu on viime kesän poikasia, ja se on syntynyt läheisellä järvellä. Joutsen jäi yksin, kun sen vanhemmat lensivät etelään järven jäädyttyä. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

PALJON KAKSOSIA. Paimioon on syntynyt parin viime vuoden aikana normaalia enemmän kaksosia. Kun Aaro ja Viljo Härmälä (kuvassa keskellä vanhempiensa sylissä) näkyivät ensimmäistä kertaa ultrassa, äiti Ina Laurila sai kuulla olevansa lyhyen ajan sisällä kahdeksas kaksosten odottaja. Vieressä isä Ilkka Härmälä. Kuvassa myös Ilkka Tolonen (vas.) ja Laura Mäkinen sekä kaksoset Verneri ja Vihtori Tolonen. Kaisu Kaistisen (oik.) sylissä on Manu Malkki, jonka kaksospari on Mona Malkki. Monan vieressä isosisko Matilda Malkki. Kuva: Kylli Salo, Kunnallislehti.

LASKETTELUN HURMAA. Hirvensalon hiihtokeskuksessa Turussa on erilaisia kursseja, ja pienet hurjapäät voivat tutustua vaikka ratalaskuun. Yksi kurssilaisista on 5-vuotias Siiri Vidman, joka on lasketellut nuoresta iästä huolimatta jo kaksi vuotta. Kuva: Lennart Holmberg, Turun Sanomat.

TÄYDELLINEN SELFIE ALKAA TÄSTÄ. Veera Frii ja Miina Systä kertovat ottavansa paljon selfie-kuvia. – Hyvässä selfie-kuvassa ihminen näyttää itseltään, eikä ole paljon meikkiä, sanoo 15-vuotias Frii. – Lisäksi täytyy olla hyvä valo, ja kuvan pitää olla hyvälaatuinen, jatkaa 15-vuotias Systä. Kuva: Hanna Hyttinen, Laitilan Sanomat.

JA LOPPUTULOS. Miina Systä ja Veera Frii. Kuva: Veera Frii.

MESTARIN OPISSA. Kaksinkertaisen BMX flatlandin maailmanmestarin Martti Kuopan taiturimaiset liikkeet ja temput saavat nuorten harrastajien suupielet kääntymään hymyyn tyhjässä teollisuushallissa Itäharjulla, kun vantaalainen näyttää muutaman peruskuvion repertuaaristaan. Flatlandissa tehdään pyörän päällä tasaisella alustalla mitä moninaisempia temppuja – ajetaan takaperin, hypitään yhden pyörän varassa, tai taiteillaan ympyröitä. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

KASARIMUSAN COMEBACK. Uudenkaupungin työväentalolla sunnuntaina järjestetyt Levymessut keräsi toistasataa vanhoista äänitteistä kiinnostunutta kävijää. Kasarimusa kiinnostaa nyt, kun sen ajan eläneiden ruuhkavuodet alkavat olla ohi ja nostalgiakaipuu nousee esiin, kertoo levykauppias. Kuva: Jussi Arola, Uudenkaupungin Sanomat.

TARU SORMUSTEN HERRASTA. Miska Kaukosen esittämässä Smeagolissa/Klonkussa on paljon Miskaa. Sormussaaga on herättänyt etukäteen runsaasti kiinnostusta. Lippuja on myyty jo 17 000 kappaletta, ja kevään näytökset ovat lähes 80-prosenttisesti loppuunmyydyt, erityisesti viikonlopun esitykset ovat täynnä Turun kaupunginteatterissa. Teos jatkaa ohjelmistossa syksyllä. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

SAUNA JÄÄHTYY. Yläneen paras (ja ainoa) jääkiekkojoukkue YHL BH järjesti viime lauantaina näytösottelun pelaamalla itseään vastaan Square gardenissa eli Yläneen koulun kaukalossa. ”Siniset luolalepakot” oli viimeistelyssä maalin verran parempi ja voitti ”Valkoiset possut” kahdessa erässä numeroin 3–2. – Annoin voittomaalin mennä sisään, ettei tarvita jatkoaikaa ja rankkareita. Saunakin jäähtyy, possujen maalilla torjunut Panu Suvitie selvitti. Kuva: Kiti Salonen, Auranmaan Viikkolehti.

PALUU RIKOSPAIKALLE. Turun puukotusiskun jälkeen tukholmalaisen Hassan Zubierin elämässä kaikki on toisin. Zubier joutuu iskussa saamiensa vammojen vuoksi taistelemaan päivittäin kipujen kanssa. Hänen mukaansa kaikki voisi olla kuitenkin paljon huonomminkin. Turussa tällä viikolla ensimmäistä kertaa puukotuksen jälkeen vieraillut Zubier kertoo saaneensa suomalaisilta puolessa vuodessa yli 11 300 viestiä, joissa häntä kiitellään rohkeudesta. Kuva: Ari-Matti Ruuska, Turun Sanomat.

RYÖVÄRIKLASSIKKO. Ryöväriperheiden nuoret Ronja ja Birk joutuvat Salon Teatterin Ronja Ryövärintytär -näytelmässä muun muassa kuohujen keskelle joen vietäväksi. Astrid Lindgrenin klassikkonäytelmää on toteuttamassa 30 näyttelijää. Ensi-ilta on tänään. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

PELISTÄ PUTOAVIEN PEITTEET. Taiteilija Reija Meriläisen materiaaliksi käyvät lakatut kynnet, ballistinen hyytelö, videopelit, tekoturkikset ja nettimeemit. Linkin Parkin laulaja Chester nousi keskeiseen rooliin Reija Meriläisen Faint -näyttelyssä Turun Galleria Å:ssa. Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat.

KÄRPPÄJAHDISSA. Kärppä-puolustus oli vähän väliä helisemässä Lauri Pajuniemen kanssa. Pajuniemi onnistuikin lauantaina pistämään kiekon kahdesti Veini Vehviläisen selän taakse. 18-vuotias Pajuniemi teki sekä varsinaisen peliajan ainoan TPS-maalin että rankkarikisan voitto-osuman, kun Palloseura kaatoi viime lauantaina Liigan kärkikamppailussa Kärpät. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

VIIKON KUVAT -sarjassa mukana olevat lehdet: Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.