Etta kylvetti Hurrikaanin

0
Hakkuri Antti Ropponen oli Hurrikaanin harvoja valopilkkuja tappioon päättyneessä ottelussa. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Lentopalloseura Etta, Oulu 0–3 (20–25, 20–25, 21–25).

Hakkuri Antti Ropponen oli Hurrikaanin harvoja valopilkkuja tappioon päättyneessä ottelussa. Kuva: Juuso Riponiemi

Harvoin kotipelissä Hurrikaani on jäänyt niin alakynteen kuin torstaina. Runkosarjassa neljännen sijan varmistanut Hurrikaani isännöi kiivaasti kakkossijasta kamppailevaa Lentopalloseura Ettaa. Oululaiset aloittivat tahmeasti, ollen häviöllä 1–6 ja 6–12, mutta sen jälkeen Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa sai joukkueeseensa ryhtiliikkeen aikaiseksi ja homma alkoi kääntymään vierasjoukkueelle.
Erittäin kokematon ja nimetön Etta rynnisti Hurrikaanin yli lähes hurmoksellisessa pelifiiliksessä. Sen suorittamisen taso oli korkea läpi ottelun. Vastaanotto toimi kokeneen Anssi Hakalan johdolla ja sen jälkeen 19-vuotiaat Jiri Hänninen ja Joonas Jokela hyökkäsivät kypsästi ja tehokkaasti. Molemmat pelaajat ovat vielä Mestaruusliigauran alkupuolella, mutta minkäänlaisesta kokemattomuuden tuomasta koheltamisesta ei ollut tietoakaan. Päinvastoin. Nuoret miehet kouluttivat kotijoukkueen torjuntaa lyöden moneen kertaan pallon torjunnan käsistä ulos. Sen lisäksi passari Niko Haapakoski näytti, että kesän maajoukkuepaikka on täysin mahdollinen. Haapakosken passipeli oli hienoa seurattavaa. Pallo lähti sormista tarkasti ja juonikkaasti.
– Oli ehkä elämäni helpoin peli olla päävalmentaja. Joukkue toteutti laadittua taktiikkaa ja homma toimi jokaisella osa-alueella, Kuoksa myhäili.
Kuoksaa selvästi vaikeampaa oli Hurrikaanin päävalmentajalla Lauri Rantasella. Mikään ei oikein ottanut toimiakseen ja edelleen joukkue tekee helppoja virheitä liikaa, mutta nyt pelaamisesta paistoi irvokkaalla tavalla esille välinpitämättömyys. Nöyryyden puute teki pelaamisesta puurtamista, joka päättyi useaan otteeseen jatkopallotilanteessa tehtyyn virheeseen. Etta vastaavasti hyökkäsi maltilla. Se onnistui haistelemaan, milloin saa lyödä kovaa ja milloin vain toimittaa pallo kotijoukkueen puolelle.
– Erittäin huonoa pelaamista meiltä. Minua oikein hävetti olla kentällä, Hurrikaanin pelaaja Antti Ropponen myönsi.
Ropponen oli kotijoukkueen harvoja valopilkkuja, mutta vastustajan hakkuri Jokela oli Roppostakin tehokkaampi (20 pist. +13).
– Tämä oli luultavasti kauden parasta lentopalloa meiltä. Ei Hurrikaani ollut niin huono, mutta me teimme heidät näyttämään huonoilta, nuori hakkuri tylytti.
Ottelu jätti Hurrikaanileirin päälle tummia pilviä. Viimeinen peli ennen ensi viikolla alkavia pudotuspelejä olisi voinut mennä toisinkin. Valmennukselle jää viikonlopuksi paljon pohdittavaa, miten joukkueen pelaamiseen saataisiin lisää tehoja. Varsinkin jatkopallopelaaminen lisääntyy panosten kasvaessa. Silloin kaivataan sitä malttia ja nöyryyttä, mitä torstaisessa pelissä ei ollut yhtään. Jos hakemalla hakee jotain positiivista, niin Matti Oivasen tervehtyminen pelikuntoon oli yksi sellainen.

Valtteri Arra