Hurrikaani jälleen välieriin

0
Matti Oivanen seurasi, kun Tapio Toiviainen jujutteli palloa Lekan puolelle. Kuva: Sakari Salo
Matti Oivanen seurasi, kun Tapio Toiviainen jujutteli palloa Lekan puolelle. Kuva: Sakari Salo

LENTOPALLO Hurrikaani–Leka Volley, Kuopio 3–1 (25–23, 25–21, 22–25, 25–18).
Peräti seitsemättä vuotta peräkkäin lähtee Hurrikaani Mestaruusliigan mitalipeleihin. Tämä varmistui torstaina Loimaan Liikuntahallissa, jossa yli 900 katsojaa sai nähdä tiukan, mutta kotijoukkueen hallinnassa edenneen lentopallo-ottelun.
Kun neljän puolivälieräottelun jälkeen sarja oli tasan 2–2, torstain pelin voittaja lähtisi välieriin ja häviäjä lomille. Näihin valtaviin panoksiin ja paineisiin nähden Hurrikaani suoriutui illasta hyvin. Se pelasi juuri oikealla hetkellä pudotuspelien parhaan ottelun. Päävalmentaja Lauri Rantanen oli saanut joukkueensa pelaamaan nöyremmin ja vähemmillä virheillä kuin aikaisemmissa neljässä kohtaamisessa.
Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaanin pelaaminen oli taktisesti lähes täydellistä. Jos ei ollut kunnon paikkaa hyökätä, palloa ei nyt roiskittu vailla päämäärää vaan se toimitettiin Lekan puolelle varmasti. Sen jälkeen Hurrikaani luotti hyvään torjuntapeliin ja puolustuspelaamiseen. Tämä saattoi jopa hiukan yllättää Lekan, sillä tällä kertaa vieraiden pelaaminen oli epävarmaa ja osittain virheherkkää.
– Tämä peli oli kuin koko ottelusarja pienoiskoossa. Emme saaneet laidasta palloa kuolemaan, ja sen takia meidän tehokkaimmat pelaajat olivat keskipelaajat Jukka Lehtonen (12 pist. +9) ja Arttu Reijonen (10 pist. +9), savolaisten päävalmentaja Jukka Tuovinen myönsi.
Pelkkää huonoutta ei Lekan laitapelaaminen ollut, vaan Hurrikaani teki vierasjoukkueen laitapelaamisesta vaikeaa. Se pystyi hyvin lukemaan Lekan hyökkäyssuuntia, ja Jesse Mäntylä teki moneen kertaan Lekan hyökkääjien aikeet tyhjiksi.
– Meillä oli kovat paineet, koska mitalipelit olivat tavoitteena. Tässä ottelusarjassa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Teimme itsellemme ottelusarjasta vaikean, koska emme saaneet syöttöruudusta tarpeeksi tehoja, Rantanen myönsi.

VIIDES JA RATKAISEVA ottelu osoitti, että Hurrikaanilla on vielä paljon potentiaalia piilossa. Nyt se jo väläytteli sitä ajoittain, erityisesti puolustuspelaamisessa oli pudotuspelien vaatimaa kiimaa ja asennetta.
Kun Lekan hakkuri Samuli Kaislasalo jäi 12 pisteeseen, onnistui Antti Ropponen Kaislasaloa paremmin. Ropponen hyökkäsi nyt jatkopallotilanteissa fiksusti, eikä sortunut lyömään palloa summittain Lekan puolelle.
– Oli huikea päivä kaikin puolin. Tyttöystävä tuli Loimaalle, ja pelasimme hyvän pelin. Oli koko joukkueelta vahvaa tekemistä koko ajan, tunteili isäntien parhaana palkittu Max Staples (16 pist.+9).

VÄLIERÄT ALKAVAT  jo sunnuntaina Siilinjärvellä, jossa Sampo Volley isännöi Hurrikaania. Ja ensi viikolla keskiviikkona ja torstaina pelataan Loimaalla. Finaalipaikka irtoaa neljällä voitolla.

Valtteri Arra