Hurrikaani nappasi voiton Savosta

0

LENTOPALLO Sampo Volley–Hurrikaani 1–3 (28–26, 22–25, 13–25, 19–25).

Pielaveden Sampo Volleyn ja Hurrikaanin ensimmäinen välieräkamppailu oli Hurrikaanin hallintaa alusta loppuun saakka. Vaikka vielä ensimmäinen erä kirjattiin kotijoukkueelle, oli Hurrikaanilla siinäkin erässä kahteen kertaan eräpallotilanne.
Toisesta erästä alkaen alkoi loimaalaisten syöttöpeli murtaa savolaisten vastaanottoa ja vaikeuttaa Sampon hyökkäyspelaamista. Kun passari Petteri Penttinen ei päässyt aivan normaaliin tapaan pyörittämään peliä, otti Matti Oivanen verkolla herruuden ja sysäsi Sampon laitapelaajat ahdinkoon. Kapteeni Oivanen nappasi peräti kuusi torjuntapistettä ja oli isossa roolissa vaimentamaan hakkuri Eetu Häyrisen pelaamista. Kun Häyrisestä, eikä muistakaan Sampon laitapelaajista ollut Hurrikaanille päänvaivaa, pääsivät vieraat pelaamaan koko ajan parin-kolmen pisteen karkumatkalla.
Vastaavasti Antti Ropponen (22 pist.) -Thomas Douglas-Powell (17 pist. 3 ässää, hyök% 65) -Max Staples (16 pist.+10) tulivat hirmumyrskyn lailla koko ajan Maksim Buculjevicin passeista aggressiivisesti päälle.
– Syöttöpeli tuotti tänään meille kymmenen ässää. Sen lisäksi saimme kotijoukkueen vastaanoton aika hajalle. Se oli ottelun voiton kannalta yksi iso osatekijä. Sen lisäksi torjuimme hyvin ja pelasimme muutenkin joukkueena ehjän ensimmäisen ottelun, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen tunnelmoi.

ENSIMMMÄISEN tappelun jälkeen joukkueiden voimasuhteista ei voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta Hurrikaanin on jatkossa helpompi lähteä haastamaan runkosarjassa toiseksi tullutta savolaisjoukkuetta.
Sampo lähti ottelusarjaan lievänä suosikkina, ja on sitä edelleen, mutta Sampon valmentajan Timo Tolvasen on saatava joukkueen laitapelaaminen paremmalle tasolle keskiviikkoon mennessä. Kun Loimaalla pelataan keskiviikkona ja torstaina, ei Sampo voi missään nimessä hävitä molempia pelejä. Siinä tapauksessa sen mahdollisuudet finaaliin ovat pienet.
Finaalipaikka ratkeaa neljällä voitolla. Tämän kauden kohtaamiset näiden joukkueiden välillä ovat menneet aina vierasjoukkueelle: kolme kertaa Mestaruusliigassa, kerran Suomen cupin välierässä ja nyt sunnuntaina. Joka kerta vierasjoukkue on ollut parempi. Tätä koomista tilastoa Hurrikaani lähtee nyt parantamaan kahdella kotipelillä.

Valtteri Arra