Hurrikaanille toinen voitto

0

LENTOPALLO Leka Volley, Kuopio–Hurrikaani 1–3 (25–21, 15–25, 17–25, 22–25). Ottelusarja Hurrikaanille 2–1

Mestaruusliigan puolivälierät siirtyivät kahden Loimaalla pelatun ottelun jälkeen sunnuntaiksi ja maanantaiksi Kuopioon.
Sunnuntain kohtaaminen lähti kotijoukkue Lekan hallinnassa. Sen hyökkääminen ja jatkopallopelaaminen oli lähes hurmiollista. Sen myönsi myös Hurrikaanin tehopelaaja Matti Oivanen (19 pist., 3 ässää, 5torjuntaa).
– Leka aloitti hyvin. Se voitti pitkät jatkopallot ja oli muutenkin tehokas. Meillä kone lähti vasta toisessa erässä kunnolla käyntiin, kun saimme muutamalla omalla syöttövuorolla pitkiä pisteputkia.
Toinen asia, joka edesauttoi Hurrikaanin vierasvoitossa, oli isäntien hakkuri Samuli Kaislasalon vireen katoaminen. Toisesta erästä alkaen Kaislasalon hyökkäyslyönnit alkoivat joko pysähtyä torjuntaan tai sitten Hurrikaani pääsi puolustamaan niitä takaisin pelattavaksi. – Pääsimme toisessa erässä jo onnistumaan jatkopallopelaamisessa avauserää paremmin. Koko peli lähti sitten aukeamaan, ja totta kai meidän keskipelaajat (Oivanen-Karri Kutinlahti) olivat tänäänkin kovia, päävalmentaja Lauri Rantanen kiitteli.
Kutinlahti kirjasi ottelussa 12 pistettä ja kolme torjuntaa.
Rantanen kiitteli myös Tomi Rumpusen kentälle tuloa toiseen erään. Varsinkin vastaanotto rauhoittui, kun Thomas Douglas-Powellin tilalle vaihdettu Rumpunen pääsi peliin mukaan.

OTTELUSARJAN kolmannen pelin häviäminen laittoi Lekan pahaan tilanteeseen. Sen on tänään otettava kotivoitto, muuten se joutuu kesälomille ja Hurrikaani matkaa välieriin. Hurrikaani on nyt kahdessa jälkimmäisessä pelissä saanut tylsytettyä savolaisten hyökkäyspeliä tarpeeksi, samoin syöttöruudussa joukkue on alkanut tehdä positiivisia asioita. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että Lekan hyökkäysprosentti on laskenut jokaisessa pelissä sitten avausvoiton.
Hurrikaanin pelaaminen on puolestaan tehostunut. Ennen kaikkea Oivanen-Kutinlahti on ollut peikkona Lekan hyökkääjille. Kaksikko on nyt torjunut kolmeen peliin 26 kertaa, joten duo on päässyt Lekan pelaajien iholle hienosti.
Mitään ei silti ole vielä ratkennut. Kaikki urheilua seuraavat tietävät, että ottelusarjan katkaiseminen on kaikista vaikein ottelu. Maanantain pelissä onkin testissä Hurrikaanin henkiset kyvyt. Pelilliset taidot riittävät Lekan kaatoon kolmannen kerran peräkkäin. Sen puolesta puhuu myös joukkueen vierasotteluiden saldo. Sunnuntain vierasvoitto oli kahdeksas vierasvoitto putkeen.

Valtteri Arra