Leikkauspäivä vähensi kissojen menohaluja

0
Kolliveljekset Remus ja Romulus odottelivat leikkausta vieri vieressä. Toimenpidettä varten kissa rauhoitetaan ja nukutetaan. Lisäksi se saa kipulääkettä ja pahoinvoinnin estolääkettä, joka ehkäisee heräämisvaiheen huonovointisuutta. Kuva: Karoliina Markula
Kolliveljekset Remus ja Romulus odottelivat leikkausta vieri vieressä. Toimenpidettä varten kissa rauhoitetaan ja nukutetaan. Lisäksi se saa kipulääkettä ja pahoinvoinnin estolääkettä, joka ehkäisee heräämisvaiheen huonovointisuutta. Kuva: Karoliina Markula

LOIMAA Sey Loimaa järjesti Neovetissa maatiaiskissojen sterilointi- ja leikkauspäivän, jonka aikana leikattiin yhteensä 17 kissaa.
Leikkauksen lisäksi kukin kissa sai kolmois- ja rabiesrokotteen sekä turvasirun, joka rekisteröitiin valtakunnalliseen Turvasiru-palveluun. Sen avulla kissan omistaja löytyy helpommin, jos kissa katoaa tai karkaa.
Toisaalta jo leikkaus itsessään yleensä vähentää kissan menohaluja, ja toimenpiteen jälkeen myös vapaasti ulkoilevat kissat pysyvät usein paremmin kotipiirissä.
Perusterveen kissan leikkaus sujuu yleensä ongelmitta.
– Kissat myös toipuvat siitä nopeasti, varsinkin kollit. Viimeistään parin päivän päästä kissa on taas oma itsensä. Leikkaushaavat tulehtuvat todella harvoin, klinkkaeläinhoitaja Anni Saarinen sanoo.

Karoliina Markula

 

Lue lisää 20.3.2018 lehdestä