Meditatiivinen jazz sai yleisön keskittymään herkeämättä

0
Jo Mika Kallion rumpusetistä saattoi päätellä, että tulossa ei ollut mitään tavanomaista rytmittelyä. Kuva: Sampsa Hakala
Jo Mika Kallion rumpusetistä saattoi päätellä, että tulossa ei ollut mitään tavanomaista rytmittelyä. Kuva: Sampsa Hakala
Verneri Pohjola sai viime marraskuussa Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnon. Kun kuunteli hänen velhomaista trumpetisointiaan, huomionosoitus tuntui erittäin ansaitulta. Kuva: Sampsa Hakala

LOIMAA Trumpetisti Verneri Pohjolan ja lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion muodostaman duon luoma meditatiivinen maailma ällistytti ja vangitsi lähes täyden salillisen huomion Loimaan Taidetalossa tiistai-iltana.
Suomalaisen jazzin kärkinimiin kuuluvat soittajat veivät kuulijat maagiselle musiikkimatkalle, jossa oli harmoniaa, mystiikkaa, kiukkuisuutta, leppoisuutta ja sopivasti sammakkoakin.
Kaksikko on julkaissut hiljattain Animal Image -levyn, joka on sävelletty Perttu Saksan elokuvaan. Ja totta vieköön, kun konsertissa sulki silmänsä, niin silmissä alkoi vilistä luontokuvia.
Jos musiikki ei miellytä, niin tunnin kestävä konsertti on piinallinen istuttava. Kallion ja Pohjolan konsertissa tilanne oli päinvastainen: aika meni niillä kuuluisilla siivillä ja musisointi loppui aivan liian äkkiä.
Intensiivinen, taitava ja musiikillisesti älykäs esitys kuului Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämään tiistaikonserttien sarjaan.

Sampsa Hakala