Ota käyttöön, opettele luopumaan

0
Hanna Uusi-Kölli ja hänen äitinsä Ritva Uusi-Kölli elävät sopuisasti samassa pihapiirissä. Vanhojen aarteiden lisäksi heitä yhdistää kiinnostus historiaan ja sota-aikoihin. Itsenäisyyspäivä on vuoden tärkein juhla, silloin ei kylään tulla verkkareissa. Kuva: Katriina Reijonen

YPÄJÄ Hanna Uusi-Kölli istuu vanhassa nojatuolissa ja vääntää putkiradion päälle. Radiosta alkaa pauhata rock. Ja nimenomaan Radio Rock, eikä mikään vanhan ajan rautalankarock. Hannaa huvittaa. Hanna Uusi-Köllin ja samassa pihapiirissä sijaitsevan äidin, Ritva Uusi-Köllin talot ovat täynnä yllätyksiä.

Hanna Uusi-Kölli ja hänen äitinsä Ritva Uusi-Kölli elävät sopuisasti samassa pihapiirissä. Vanhojen aarteiden lisäksi heitä yhdistää kiinnostus historiaan ja sota-aikoihin. Itsenäisyyspäivä on vuoden tärkein juhla, silloin ei kylään tulla verkkareissa. Kuva: Katriina Reijonen

Köllin kurvissa Ypäjällä ei heitetä mitään pois, eikä mitään säilötä säilömisen ilosta, ihastellen ja silkkihansikkailla käsitellen. Kaikki on käytössä, ihan sellaisenaan. Tavaroita ei tuunata. Edes tuoleja ei ole maalattu uudestaan.
– Jos tavarat ovat käytössä, niissä näkyy elämän jälkiä, ja niin saakin näkyä, Ritva Uusi-Kölli tuumaa.
Tavaraa on mahdottomat määrät. Niin taloissa kuin ulkovarastoissa.
– En pidä tätä vielä taakkana, vaan ajattelen, että minulla on täällä aika kaunista ja kivaa. Mutta eihän tällaista tavaramäärää voi perillisille jättää. Onhan minun alettava näitä jossain kohtaa myymään. Kaikki sukulaislapset tietävät jo nyt, että täältä voi hakea, jos jotakin tarvitsee, Hanna Uusi-Kölli toteaa.

Katriina Reijonen

Loimaan Lehden teemasivujen aiheena on 10.3. rakentaminen ja asuminen.

 

Lue lisää 10.3.2018 lehdestä