Prättäkitti noitui suupielet ylös ja hinnat alas

0
Kahvila Pikku Wanhassa Kanalassa tulta syöksi lohikäärme Janina Kiviniemi seuranaan omien sanojensa mukaan ”(tyyli)tajuton” mummo Marita Mäkelä. Kiviniemi kiitteli teatterin noitaamoa hienosta asusta. Kuva: Karoliina Markula

LOIMAA – Jos saisi toivoa Prättäkitiltä jotakin taikaa, olisi hienoa jos hän voisi pienentää ihmisen, että pääsisi tutkimaan pieniä paikkoja. Tai sitten hän voisi taikoa ihmisen jättikokoiseksi, tuumasi vaasalainen Iida Peltola, 10.

Kahvila Pikku Wanhassa Kanalassa tulta syöksi lohikäärme Janina Kiviniemi seuranaan omien sanojensa mukaan ”(tyyli)tajuton” mummo Marita Mäkelä. Kiviniemi kiitteli teatterin noitaamoa hienosta asusta. Liikkeeseen poikkesi myös Prättäkitti (Tiina Järvinen). Kuva: Karoliina Markula

Hän ja hänen pikkuveljensä Elias, 4, tapasivat Prättäkitin lauantaina Kauneusnurkka Säihkeessä, jossa paljon puhuttu noita heiluttikin taikasauvaansa siihen malliin, että ainakin jonkinlaisia taikoja hän takuulla loihti.

– Ihana päivä! Oikein hienosti on mennyt, ja noiduttuja hintoja on laitettu liikkeelle. Monet ovat hämmästelleet, että Prättäkitti on nuorekkaamman näköinen kuin ennen, hyväntuulinen noita käkätti.

Tänä vuonna Prättäkitin (Tiina Järvinen) tunnisti jo kaukaa sähäkän sinisestä tukasta. Asussa oli sinistä ja valkoista viimevuotisen Suomi 100 -teeman mukaisesti. Samaan tapaan olivat sonnustautuneet Bello Mondon tytöt, jotka häärivät liikkeessä sinivalkoisissa mekoissaan.

– Mietimme ensin jonkinlaista Eurojackpot-voittoon liittyvää asua, mutta sitten päädyimme Suomi 100 -teemaan, Tuula Sirén-Mäkelä jutteli.

– Lisäksi piirsimme kasvoihimme sydämiä. Tuntuu, että maailmassa on niin paljon pahaa, että haluamme olla hyvän tahdon noitia.

Karoliina Markula

Vaatekauppa Laura-Marian Mervi Sairasen hiuksista roikkui noitamaisen karmaiseva musta hämähäkki ja varis. Kuva: Karoliina Markula
Laura-Marian hurjat noidat Mervi Sairanen ja Maija Lehtinen vakuuttivat, että hiuksistaan riippuvista hämähäkeistä huolimatta he ovat lempeitä noitia. Kuva: Karoliina Markula
Hintakaaren myyjä Reija Valtanen Prättäkitti-päivän tunnelmissa. Kuva: Liisa Kivinen
Sportian Aleksi Lehtimäki, Joose Mäkilä ja Timo Mäkinen olivat pukeutuneet vanhoihin pesäpallonpelaajien peliasuihin, joista vanhimmat olivat peräisin 80-luvulta. Kuva: Karoliina Markula

 

Bello Mondon Tuula Sirén-Mäkelän (toinen vasemmalta) sekä kiireapulaisten Marge Robamin ja Elena Järvisen mukaan meno oli ollut vilkasta aamusta alkaen. Etualalla kaarinalainen Olivia Nuutinen, 4, joka odotti Prättäkitin tapaamista kovasti. Kuva: Karoliina Markula
Kelloliike J. Mäkelässä saattoi törmätä komeaan sulttaaniin tai viehkeään noitaan. – Mukavaa, että aina ei tarvitse olla niin vakava. Tapahtumassa on nähtävää koko perheelle ja matala kynnys tulla katselemaan, Agneta Twerin ja Raija Lankinen iloitsivat. Kuva: Karoliina Markula
Nämä kirkkaat kiharapäät ilostuttivat ihmisiä Vanhalla Vesikosken koululla. Keskellä AnneMari’sin Anne-Mari Laaksonen, vasemmalla ja oikealla KuultoShopin Riikka Pöllu sekä Krista Juhala-Keto. – On kiva saada vähän hassutella välillä, Laaksonen hymyili. Kuva: Karoliina Markula
Loimaalainen Aada Forsbacka, 6, ihasteli Prättäkitin hienoa sinistä tukkaa. Kuva: Karoliina Markula
Kauneusnurkka Säihkeessä juhlittiin Prättäkitti-päivänä myös parturi-kampaamon avajaisia. Vaasalaiset Elias, 4, ja Iida Peltola, 10, ihastelivat tarjoiluita noidan kanssa. Kuva: Karoliina Markula
Loimaalainen Aino Nepponen, 3, tapasi Prättäkitin vasta ensimmäistä kertaa, mutta uskalsi rohkeasti ottaa häneltä karkkia. Kuva: Karoliina Markula
Ritva Koskinen oli mielissään, kun tapasi Prättäkitin. – Olen pienestä asti kuullut juttuja sinusta, hän paljasti noidalle. Kuva: Karoliina Markula

 

Kaarinalainen Olivia Nuutinen, 4, oli odottanut hartaasti tapaavansa Prättäkitin. Hänellä oli mukanaan myös hieno noidasta tehty piirustus. Kuva: Karoliina Markula

 

 

 

Lue lisää 6.3.2018 lehdestä