LoKoKo Bisons Divari-B:n finaaliin

0
Ottelussa nähtiin monta tiukkaa vääntöä. Pysäytyskuvassa vahvimmin pallossa kiinni Bisonsin Joshua Caldwell. Kuva: Johannes Mensalo
Ottelussa nähtiin monta tiukkaa vääntöä. Pysäytyskuvassa vahvimmin pallossa kiinni Bisonsin Joshua Caldwell. Kuva: Johannes Mensalo

LoKoKo Bisons–KaU Karkkila 97–87 (42–39).

Bisonsin ja KaU:n välinen välieräsarja tarjosi kolmen ottelun verran fyysistä vääntöä, jossa pienet asiat lopulta ratkaisivat sarjan voittajan. KaU tuli Loimaalle taistelumielellä jatkamaan sarjaa vielä perjantaiksi Karkkilaan.
Bisons aloitti vahvasti, kun kolmen pisteen heitot löysivät kotikoreihin hyvällä prosentilla. KaU taisteli rinnalle HL Colemanin kovien ratkaisujen ansiosta. Aiemmissa peleissä loistanut Janne Kinnunen otettiin tarkasti kiinni, ja hänen ratkaisunsa jäivät vähiin. Bisons karkasi jo 11 pisteen johtoon, kun Juho-Matti Henttonen esiintyi vahvasti hyökkäyspäässä.
Vain kuutta pelaajaa ottelussa kierrättänyt KaU vaihtoi toisella jaksolla Byron Burnettin penkille ja tarjosi lisävastuuta Elmeri Kivimäelle. Pienellä viisikolla KaU sai onnistumisia hyökkäyspäässä, kun Coleman ja Artturi Nieminen taistelivat vieraat lähes tasoihin. Tauolla Bisonsin johto oli vain kolme pistettä, 43–39.
Kolmannelle jaksolle Burnett palasi jälleen kehiin, mutta jakson ehdottomia hahmoja oli KaU:n Artturi Nieminen. Nieminen kehitteli yllätystä, kun KaU nousi hetkellisesti ottelussa johtoon. Petteri Ruutiainen oli kuitenkin toista mieltä, ja hän taisteli Bisonsin taas edelle. Esko Salonen osui erityisen hyvin jakson loppuun ja avusti Bisonsin karkuteille.
Viimeisen neljänneksen alussa Bisons antoi lepoaikaa aloitusviisikolle ja haki energiaa penkiltä. Tommi Rasi ja Markus Lammela tulivat taistelemaan KaU:n väsynyttä viisikkoa vastaan. Bisons lisäsi etumatkaa, ja ottelu vaikutti ratkenneen. Jakson puolivälissä Juho-Matti Henttonen sai osuman korinalusväännössä ja joutui jättämään kentän. Kaksi minuuttia ennen loppua ero oli jo 17 pistettä, mutta lopussa KaU otti vielä pienen kirin Elmeri Kivimäen ja Artturi Niemisen kolmosilla.

OTTELUN PARHAINA pelaajina palkittiin Bisonsin Brandon Norfleet (19/5/5) sekä KaU:n Artturi Nieminen (21/16).
Byron Burnett jäi ottelussa vain kahteen pisteeseen, sen sijaan Nieminen ja HL Coleman pelasivat vahvan ottelun. Janne Kinnunen oli alkuun pimennossa, mutta nousi ottelun loppuvaiheissa jälleen hänelle tuttuihin pistelukuihin. Karkkilan kannalta muutaman pelaajan loukkaantuminen tuli erittäin huonon aikaan ja niinpä KaU joutui pelaamaan välierissä 6–8 pelaajan kokoonpanolla. Vaikka sarja meni suoraan kolmessa otteluissa poikki, tarjosi KaU erittäin kovan vastuksen sarjan ennakkosuosikkia vastaan.
Finaalivastustajaa joudutaan vielä odottamaan jonkin aikaa, sillä toisen parin kolmas ottelu pelattiin tiistaina. Ottelu päättyi Helsingin NMKY:n 71–63 voittoon. Neljäs ottelu pelataan kiirastorstaina Munkkiniemen Yhteiskoulussa Namikan johtaessa sarjaa voitoin 2–1. Bisons saa siis muutaman tärkeän lepopäivän ennen finaalien alkua 3.4.

Juha-Pekka Mäki