Viikonloppu varmisti Hurrikaanin runkosarjasijoituksen

0
Hurrikaanin Karri Kutinlahti ja Antti Ropponen torjunnassa verkolla. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Sampo Volley 1–3 (26–28, 22–25, 25–23, 23–25).
Akaa-Volley–Hurrikaani 1–3 (17–25, 25–22, 20–25, 22–25).

Hurrikaanin Karri Kutinlahti ja Antti Ropponen torjunnassa verkolla. Kuva: Juuso Riponiemi

Tuplapelit menneenä viikonloppuna sinetöivät Hurrikaanin runkosarjan lopullisen sijoituksen. Se on neljäs. Ja neljäs tila tuo sille puolivälieriin vastustajaksi Leka Volleyn Kuopiosta.
Lauantaina Loimaalle saapui viisi pistettä Hurrikaania edellä ollut sarjakolmonen Pielaveden Sampo Volley. Neljän erän aikana piste-eroksi muodostui vain neljä pistettä, mutta lopputulos oli Hurrikaanin kannalta sitäkin katkerampi 1–3 Sampolle. Hurrikaanille pelistä jäi valtavasti jossittelemista. Ensimmäisessä erässä sillä oli useampikin eräpallotilanne, mutta lopulta vierasjoukkue nousi Enderwin Herreran johdolla erävoittoon. Samoin toisessa erässä Sampo pääsi niskan päälle vasta tilanteessa 20–20. Sen jälkeen helmikuun pelaajaksi valittu pielavetisten hakkuri Eetu Häyrinen torjui kahdesti ja hyökkäsi kerran ja toinenkin erä lipesi vieraille. Vasta kolmannessa erässä Hurrikaanin johtotilanne piti loppuun saakka, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi, sillä neljännessä erässä Sampo oli koko ajan niskan päällä, eikä kotijoukkue päässyt lopulta kahta pistettä lähemmäksi.
Kun Sampo kasvatti voiton myötä eron Hurrikaaniin kahdeksaan pisteeseen, ei sunnuntain Akaa-pelillä ollut enää mitään merkitystä. Siinä Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen peluutti passarina Matti Toivolaa ja toisena yleispelaajana Tapio Toiviaista.
– Kyllähän pelaamattomuus näkyi alussa. Edellisen kerran pelasin joulukuussa, joten parin erän verran hain pelituntumaa. Loppua kohden peli parani, ja pääsin peliin kiinni, Toivola analysoi pelaamistaan.
Erityisen näyttävää oli Toivolan ja Toiviaisen yhteispeli. Sen Toivola myönsi itsekin.
– Tapsan kanssa pelaaminen kulki hyvin ja saatiin nopealla passipelillä onnistumisia. Kyllähän nämä viimeiset merkityksettömät pelit ovat meille tärkeitä, koska nyt hiotaan kuvioita pudotuspelejä ajatellen kuntoon, Toivola myönsi.
Kulunut viikonloppu toi valmennusjohdolle myös paljon ajateltavaa. Joukkue tekee edelleen kovin paljon aloitussyöttövirheitä, ja sen pelaaminen johtotilanteessa ei ole rentoa. Sekä Sampo että Akaa nousivat moneen kertaan jopa viiden pisteen takaa jopa tasoihin. Sampon tasoinen joukkue nousi myös erävoittoihin, joten näistä ongelmista Hurrikaanin on päästävä eroon.
Rantanen myönsi Akaassa, että osittain johtotilanteessa selkä suoristuu liikaa ja joukkue lopettaa pelaamisen. Kuten Rantanen sen totesi:
– Jalka nousee pois kaasulta.

Valtteri Arra