Hennijoki toimii junttikauhun ympäristönä

0
Matvei Ojansuu, Jussi Tuomi, Roope Olenius ja Veera W. Vilo toivovat, että ihmiset löytävät Kyrsyän kotimaassakin. Suomalaisia kauhuelokuvia ei tule ensi-iltaan läheskään joka vuosi. Kuva: Kiti Salonen
Matvei Ojansuu, Jussi Tuomi, Roope Olenius ja Veera W. Vilo toivovat, että ihmiset löytävät Kyrsyän kotimaassakin. Suomalaisia kauhuelokuvia ei tule ensi-iltaan läheskään joka vuosi. Kuva: Kiti Salonen

Loimaa
Kiti Salonen
Hennijoen kansakoulun idyllisessä maalaismiljöössä pääosin kuvattu junttikauhuelokuva  Kyrsyä – Tuftland kerää kehuja maailmalla. Elokuva sai filmifestivaaleilla Yhdysvalloissa parhaan ohjaajan ja fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon.
Kyrsyä muistuttaa visuaaliselta tyyliltään The Wicker manin ja Rosemaryn painajaisen kaltaisia jenkkileffoja. Tuottaja-näyttelijä Veera W. Vilo ja ohjaaja Roope Olenius sanovat myös Suomi-eksotiikan purevan.
– Meitä varoitettiin, että jenkeissä elokuvan pitäisi olla englanniksi, ja nyt parhaat saavutukset ovat tulleet sieltä. Joskus eurooppalaiset aliarvioivat amerikkalaisia. He ovat älykästä katsojakuntaa.
Kyrsyää on esitetty myös Intiassa ja Saksassa, ja seuraavaksi se on menossa Kreikkaan ja Brasiliaan. Elokuva sai Suomen ensi-iltansa maaliskuussa, ja nyt se pyörii myös Loimaalla.
Kaikkiaan elokuvaa näytetään kotimaassa noin 40 elokuvateatterissa Finnkinoja lukuun ottamatta.
Tuotantoporukka kuvasi elokuvaa Hennijoella kolmisen viikkoa edelliskesänä (LL 11.6.2016).
– Haluamme kiittää paikallisia saamastamme ymmärryksestä ja tuesta. He olivat isoksi avuksi ja ymmärsivät hämmennyksen, jonka saimme kylällä aikaan.

Lue lisää 7.4.2018 lehdestä