Hurrikaani viidettä kertaa finaaleihin

0

Lentopallo
Valtteri Arra

1.4.2018: Sampo–Hurrikaani 3–2 (25–16, 21–25, 25–11, 19–25, 15–13).
2.4.2018: Sampo–Hurrikaani 1–3 (25–21, 25–27, 22–25, 23–25).
Hurrikaani otteluvoitoin 4–1 finaaliin.

Kuka olisi uskonut vielä syksyllä, että hurlumhei-Hurrikaani jahtaa keväällä kirkkainta mitalia? Kauden aikana on sattunut ja tapahtunut, niin parketilla kuin parketin ulkopuolella. Seuran toimistossa on laadittu raportteja ja tehty selvityspyyntöjä. Ei kuulosta ollenkaan joukkueelta, joka pelaisi keväällä Suomen Mestaruudesta.
Vielä joulukuussa joukkue muistutti enemmän sekalaista seurakuntaa kuin voittavaa ammattilaisjoukkuetta. Sitten tuli tammikuu. Uusi vuosi alkoi vahvasti kuudella voitolla. Pikku hiljaa joukkueen pelaamisessa alkoi näkyä sitoutumista yhteiseen tekemiseen. Uusista pelaajista Maksim Buculjevic alkoi lunastaa odotuksia, ja pudotuspeleissä varsinkin Max Staples on osoittanut olevansa kova ammattimies. Kun joukkue ja päävalmentaja Lauri Rantanen ovat päässeet samalla aaltopituudelle ja molemminpuolinen luottamussuhde on syntynyt, on jälki ollut vakuuttavaa. Sen ovat nyt kevään pudotuspeleissä todenneet savolaisjoukkueet Leka ja Sampo.

VÄLIERÄSARJAN katkaisu ei vielä sunnuntaina onnistunut Pielavedellä, mutta päivää myöhemmin Siilinjärvellä tärppäsi. Ja totta kai, ei ilman takaiskuja. Lauri Rantanen joutui maanantaina siirtämään Staplesin hakkuriksi, koska maanantaita vasten yöllä Antti Ropponen oli sairastunut vatsatautiin. Joku olisi jo heittänyt pyyhkeen kehään, mutta ei Rantanen eikä joukkue.
– Olimme jo runkosarjassa pelanneet tällä kokoonpanolla muutaman ottelun, joten ei tämä mikään iso muutos ollut, Rantanen kommentoi.
Ja päävalmentaja oli oikeassa. Staples (27 pist. hyök% 60) nakutti ottelun kovimmat pisteet, osoittaen olevansa luottamuksen arvoinen.

SAMPON päävalmentaja Timo Tolvanen myönsi ottelun jälkeen, etteivät he keksineet mitään keinoa Staplesin pysäyttämiseksi.
– Otan omaan piikkiin, etten löytänyt lääkkeitä kaverin hakkurin pysäyttämiseksi. Samoin muut Hurrikaanin laiturit hyökkäsivät kovilla tehoilla, mikä söi kyllä meidän joukkueelta uskoa voittoon.

HURRIKAANI lähtee finaalisarjaan viidettä kertaa. Aikaisempina kausina finaalipaikka on ollut selviö. Tällä kertaa se tuli, yllä mainittujen episodien jälkeen, yllätyksenä. Se muuttaa myös asetelmia, kun finaalit ensi viikolla Valepaa vastaan pyörähtävät käyntiin.
Hurrikaani ei ole suosikki, kaukana siitä. Hallitseva Suomen Mestari Valepa on dominoinut koko liigakautta. Sillä löytyy kokenutta osastoa (Mikko Esko, Olli Kunnari, Urpo Sivula) ratkaisemaan tällaiset ottelusarjat. Ja viime vuonna tämä kolmikko sen ratkaisi – Hurrikaanin nenän edestä.
Hurrikaani on nyt antanut varoituksen, ettei sille kannata enää nauraa. Sitä ei myöskään parane aliarvioida. Se on osoittanut kauden aikana, että venymiskykyä löytyy ja hermokontrolli pitää kaikesta huolimatta. Joukkue on lastattu täyteen ruutia, jonkun pitää vain raapaista tikkuaskia, ja joukkue on liekeissä.
– Meillä on paljon potentiaalia ja viime peleissä olemme saaneet sen myös ulos koneesta. Kun koko potentiaali saadaan koneesta ulos myös finaalisarjassa, Valepa on kovilla. Ja sen tietävät myös vammalalaiset. Finaalisarja alkaa ensi viikolla ja siitä tiedotetaan heti, kun otteluohjelma saadaan vahvistettua.