Valepa oli toisen kerran vahvempi

0
Vahvassa pelivireessä oleva Valepan Mikko Esko yllätti Hurrikaanin Karri Kutinlahden ja Max Staplesin. Kuva: Juuso Riponiemi.
Vahvassa pelivireessä oleva Valepan Mikko Esko yllätti Hurrikaanin Karri Kutinlahden ja Max Staplesin. Kuva: Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Vammalan Lentopallo 0–3 (21–25, 17–25, 18–25).

Kahden päivän aikana ei finaalisarjassa ollut tapahtunut voimasuhteiden osalta mitään mullistavaa. Valepa jatkoi hallitsevana Suomen Mestarina vahvaa pelaamista, ja Hurrikaani kärvisteli edelleen samojen ongelmien kanssa.
Vaikka Hurrikaani on tehnyt kahdessa pelissä vähemmän hyökkäysvirheitä kuin sastamalaiset, ei se pääse siltikään kunnolla haastamaan Valepaa. Tällä hetkellä Olli Kunnari pelaa vastaanotto- ja hyökkäyspelissä lähes virheetöntä ottelusarjaa. Sen kruunaa Mikko Esko, yksi Euroopan parhaista passareista. Tämä duo teki torstainakin Loimaalla mitä halusi.

TORSTAISESSA tappiopelissä Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen paini laituriosaston tehottomuuden kanssa. Thomas Douglas-Powell oli jatkuvasti vaikeuksissa ja jäikin nyt toistamiseen teholukemassa pakkaselle (-3).
Ainoastaan Antti Ropponen (13 pist.+5) jatkaa siitä, mihin välieräsarjassa Sampoa vastaan jäi. Ropponen hyökkäsi torstainakin kotijoukkueesta tehokkaimmin. Hänen pelaamisessaan on itseluottamusta ja päättäväisyyttä.
Muun joukkueen pelaaminen ei tule selkäytimestä, vaan ongelmia on pelin jokaisella osa-alueella.
– Kyllä oli surkeata. Vaikka Valepa pelaa hyvin, pitää meidän vain pystyä parempaan. Kaikki on kiinni itseluottamuksesta, purki Ropponen turhautuneisuutta.

VALEPAN päävalmentajalla Sami Kurttilalla oli toisessa finaalissa helppo rooli johtaa joukkuetta. Kun Valepan pelaamisesta huokui rauhallisuus ja päättäväisyys, ei päävalmentajan tarvinnut tehdä ottelun aikana juuri mitään. Joukkue teki päävalmentajastaan tarpeettoman.
– Tuntui, että me parannettiin ensimmäisestä finaalista. Ehkä meidän vajaan kahden viikon pelaamattomuus näkyi tiistaina, mutta nyt oltiin kyllä kovia. Taso ei laskenut missään vaiheessa, myönsi peräti kahdeksan torjuntaa saalistanut Esko, 39.

KAHDEN pelin jälkeen on nähtävissä, että Valepa on vaikea voitettava. Sen kokemus ja erityisesti toisen kosketuksen laatu on aivan omaa luokkaa. On hämmästyttävää, miten sastamalaisjoukkue pystyy rakentamaan heikon vastaanoton jälkeen ensiluokkaisen hyökkäyspaikan. Eikä se tarvitse siihen passari Eskoa, vaan jokainen kuusikon pelaaja pystyy passaamaan pallon kaverille tarkasti. Sitä ominaisuutta Hurrikaanissa ei Jesse Mäntylän lisäksi ole.
Ottelusarja on nyt Valepalle 2–0. Huomenna taistelu jatkuu Sastamalassa, ja sen jälkeen on vuorossa tiistaina Hurrikaanin ”kotipeli” Kupittaan uudessa palloiluhallissa.