Valepalle kolmas finaalivoitto

0

Lentopallo
Valtteri Arra
Valepa–Hurrikaani 3–1 (14–25, 25–21, 25–15, 25–13).

Vaikka Hurrikaani nappasi finaalisarjan ensimmäisen erävoiton sunnuntaina Sastamalassa, se ei pystynyt kiusaamaan kotijoukkuetta pidempään. Toisesta erästä alkaen Valepa otti totutusti kuskin paikan ja määräsi ottelun tahdin.
Hurrikaani esitti ensimmäisessä erässä parasta lentopalloa tässä finaalisarjassa, jossa se murskasi Valepan vastaanoton ja pääsi jatkopallohyökkäyksillä dominoimaan erää. Vielä toisessakin erässä sillä oli mahdollisuudet, mutta neljä henkilökohtaista ns. helppoa virhettä oli liikaa.
– Meille tuli harmittavasti neljä pahaa virhettä, joista kaikista kaveri rankaisi. Tämän tasoista joukkuetta vastaan se vaan on liikaa, sadatteli Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen.

PITKÄN ERÄTAUON jälkeen kentällä nähtiin vain yksi joukkue. Hallitseva Suomen Mestari laittoi yhden lisävaihteen päälle ja lähti myllyttämään oikein urakalla. Osaltaan kahden viimeisen erän rumia lukemia edesauttoi Hurrikaanin vajavainen asenne, josta suurin fiilis oli kadonnut toisen erän tappion jälkeen.
Kun Mikko Esko ja Olli Kunnari eturintamassa alkoivat oman kahden miehen sodan, ei Hurrikaani päässyt enää takaisin mukavuusalueelle. Markus Kaurto verkolla napsi neljä torjuntapistettä ja vei jälleen vieraiden laitureilta suurimmat halut.
Antti Ropposen peli oli alussa lähes virheetöntä, mutta ottelun kuluessa Valepa pääsi muutamalla taktisella muutoksella Ropposeenkin kiinni. Kun edelleen toiselta laidalta ei tullut tarpeeksi tulitukea, oli Valepan torjuntapelaaminen lähes yksin Ropposta vastaan helppoa.
– Voitto tai lomille, tiivisti Matti Toivola tuntoja heti ottelun jälkeen.
Passari pääsi kentälle pelaamaan yhdessä Tapio Toiviaisen kanssa, kun Rantanen vaihtoi Ropposen ja Maksim Buculjevicin pois. Toivolan tulo toikin joukkueen otteisiin hetkeksi aikaa lisäpiristystä, mutta paremmalleen ei parivaljakko Toivola-Toiviainenkaan mitään voinut.

OTTELU JÄTTI kaksijakoiset tunnelmat Hurrikaanileiriin. Rantanen varmasti miettii pitkään, mihin ensimmäisen erän hyvä vire katosi. Ottelusarja on nyt Valepalle 3–0, joten tänään Hurrikaanin ei tarvitse jännittää yhtään mitään. Se saa laittaa jalan kaasulle heti ja pelata upporikasta ja rutiköyhää. Valepa on osoittanut, että perustasolla sitä on erittäin vaikea voittaa.
On mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet latautuvat otteluun. Valepa ei voi lähteä valmiiksi voittaneena neljänteen näytökseen, ja Hurrikaanin ei kannata laittaa päätä pensaaseen. Päinvastoin. Kukaan ei odota siltä mitään, joten se pääsee otteluun rennosti kiusaamaan.