Biitsiltä tarkenee jo pulahtaa

0
Milla Heinonen sekä Eriika ja Elsa Suominen olivat ensimmäistä kertaa tänä keväänä uimassa Melliläjärvellä.

LOIMAA, ORIPÄÄ Uimavesien pintalämpötilat ovat kivunneet jo noin 20 asteeseen. Loimaan Lehden viikonloppuna tekemällä mittauskierroksella lämpimintä vettä oli Melliläjärven lastenlammessa (21,5 °C) ja kylmintä Oripään Myllylähteessä (19 °C).

Kevät on ollut poikkeuksellinen, sillä Jokioisten havaintoasemalla on rekisteröity jo viisi hellepäivää. Uimarit eivät muista, että olisivat heittäneet talviturkkia koskaan näin aikaisin.

Kolmisen viikkoa sitten tarkeni kastautua ja nyt on jo ihan miellyttävä uida. Tämä on meille kolmas kerta täällä tänä kesänä ja uusi ennätys, Melliläjärvellä tyttärensä Meerin, 7, kanssa ollut pöytyäläinen Niina Karjalainen kertoi.

Oripääläiset Mari Kujanpää ja Kaisla, 4,5, heittivät talviturkin äitienpäivänä Myllylähteen uimalammessa. Koska lampi oli sunnuntaina tyhjennetty vedenvaihdon vuoksi, Kujanpää rohkaistui uimaan Myllylähteeseen. Hänestä parikymmentä astetta on sopiva veden lämpötila, jotta uiminen virkistää.

 

Milla Heinonen sekä Eriika ja Elsa Suominen olivat ensimmäistä kertaa tänä keväänä uimassa Melliläjärvellä. Jos helteet jatkuvat, tytöt aikovat käydä kesälomalla uimassa useamman kerran viikossa. Rannalla lämmitellään ja syödään eväitä.

 

Mari Kujanpään oli pulahdettava Myllylähteeseen, koska uimalampi oli tyhjennetty vedenvaihdon vuoksi. Kokemus oli raikas, mutta ajankohtaan nähden yllättävän lämmin.

Lue lisää 29.5.2018 lehdestä