Palloilijoille pisteet paikallisderbystä

0
Palloilijat aikalisällä. Aleksi Lehtimäki (vas.), Mikko Lehtisalo (kes.) sekä Jouni Korkiamäki (oik.). Kuva: Jesse Jokinen
Palloilijat aikalisällä. Aleksi Lehtimäki (vas.), Mikko Lehtisalo (kes.) sekä Jouni Korkiamäki (oik.). Kuva: Jesse Jokinen

Pesäpallo
Jesse Jokinen
Jokioinen–LP 0–2 (1–10, 4–7).
Loimaan Palloilijat jatkoi puhtaalla pelillä, kun joukkue kaatoi Jokioisten Koetuksen kauden ensimmäisessä vierasottelussa lauantaina.
Loimaalaisten kokoonpano oli kokenut muutoksia sitten sarja-avauksen. Pelipäivän aamuna julkistettiin uuden vahvistuksen, kokeneen Tommi Malisen, saapuminen joukkueeseen. Malinen nähtiinkin heti ottelussa uuden seuran väreissä. Tämän kauden osalta ensiesiintymisensä tekivät myös Arto Pasuri, Tapio Mäkipää sekä Markus Nokso-Koivisto.
Ottelun avausjaksolla Koetus pääsi johtoon mutta toisesta vuoroparista lähtien jakso oli suvereenisti Palloilijoiden hallinnassa. Kotiutuksissaan onnistuivat Aleksi Lehtimäki, Sebastian Jaakkola, vanhalle kotikentälleen palannut kapteeni Iiro Hämäläinen sekä Tommi Malinen. Kolmannessa sisävuorossa sama rummutus jatkui ja pian taululla komeilivat jo 1–10-lukemat vieraiden hyväksi. Samoin lukemin päättyneen jakson yksi LP-onnistujista oli Markus Nokso-Koivisto, joka toi heti kauden ensimmäisellä jaksollaan kolme juoksua.

TOISELLA JAKSOLLA edettiin tasaisemmin. LP pääsi sisävuorollaan 0–2-johtoon, kun avausjuoksu syntyi vapaataipaleen turvin ja heti perään Aleksi Lehtimäki kotiutti Sebastian Jaakkolan. Koetus vastasi tasoittavallaan, kun hienon ottelun pelannut kärki Ville Nieminen puhkaisi loimaalaisten kakkospuolen ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Isäntien tasoitus nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Mikko Laiho kotiutti Niemisen.
Tiukoissa lukemissa edettiin neljänteen vuoropariin asti. Palloilijat aloitti jakson viimeisen sisävuoronsa 4–3 tappioasemassa. Joukkue onnistui rakentamaan palottoman ajolähdön, ja aikalisän jälkeen nähtiin varsin aggressiivinen LP-lauma. Arto Pasuri kotiutti Oskari Ylitalon heti pienellä ja tasoitti lukemat. Heti perään hyökkäys jatkui ja Tapio Mäkipää kotiutti Jaakkolan pienellä. Trilogia täydentyi, kun kolmas juoksu peräkkäin syntyi niin ikään pienellä, tällä kertaa asialla Lehtimäki sekä Hämäläinen. Vielä kun Taneli Ruuskanen iski pallon juoksun arvoisesti väliin, oli LP noussut neljännessä vuorossa tappioasemasta 4–7-johtoon. Koetus ei tästä toipunut, vaan LP nappasi myös toisen jakson ja koko ottelun nimiinsä.

OTTELUN PARHAINA pelaajina palkittiin Koetuksesta Ville Nieminen sekä Akseli Åberg ja Palloilijoista Jero Talvinen sekä Aleksi Lehtimäki.
LP on näin ollen aloittanut sarjakautensa kahdella voitolla ja täydellä kuudella sarjapisteellä. Pelit jatkuvat tiistaina, kun kotikentälle vieraaksi saapuu Ikaalinen.