Tänä vuonna pelloille tulevat keltaiset paalit – hyväntekeväisyyskohteena syöpälapset

0
Sisu Silvennoinen ja Rasmus Rauhala poseeraavat keltaisten paalien mainoskuvassa.

Sisu Silvennoinen ja Rasmus Rauhala poseeraavat keltaisten paalien mainoskuvassa.

Raisioagro jatkaa värikkäiden paalien hyväntekeväisyyssarjaa. Tänä vuonna paalit kääritään keltaiseen kalvoon ja kerätyt varat lahjoitetaan syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnalliselle järjestölle Sylva ry:lle.

Kolmen vuoden aikana Raisioagro, kalvot valmistava Trioplast sekä suomalaiset maataloustuottajat ovat keränneet paalikalvoilla jo 52 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Aikaisemmin värikkäillä kalvoilla on kerätty varoja rinta- ja eturauhassyövän vertaistukeen.

 

TÄNÄ KESÄNÄ pelloilla nähdään vielä kaikkia kolmea hyväntekeväisyysväriä: pinkkiä, sinistä ja keltaista. Keltaisia käärintäkalvoja on vielä pieni erä jäljellä, joten lahjoitusten kokonaissumma tullee nousemaan jopa 60 000 euroon. Keltaisten paalien tuottama osuus Sylvalle on noin 10 000 euroa. 

– Jo ensimmäisen Pinkit paalit -kampanjan yhteydessä ihmiset ottivat meihin yhteyttä ja toivoivat varainkeräystä lasten syöpien huomioimiseksi ja lasten syöpään sairastuneiden tukemiseksi. Keltainen ja kultainen väri ovat maailmalla tunnettuja värejä lasten ja nuorten syöpätietoisuus- ja hyväntekeväisyyskampanjoissa, siksi paalien väriksi valikoitui keltainen, taustoittaa Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen tiedotteessa.

Raisioagron mukaan kampanjaan on osallistunut jo yli 700 tuottajaa.

– Hyvää tekevää väriä voi nähdä jopa yli kymmenellä prosentilla suomalaisten maitotilallisten pelloilla, Silvennoinen laskee.

SYLVA RY on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka tarjoaa vertaistukea, kuntoutusta ja tietoa syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen.

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, vanhemmat, lähiomaiset ja ystävät tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Lapsen sairastuminen vaikuttaa hyvin laajaan piiriin sairastuneen omaisia ja läheisiä, sillä usein toinen vanhemmista jää hoitojen ajaksi pois töistä. Myös koulukaverit ja ystävät tarvitsevat tukea sairastuneen lapsen lähellä.

– Sylvan palvelut syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille sisältävät muun muassa kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja kodinomaista asumista perheasunnoissa sairaalahoidon aikana, kertoo Anna-Leena Mitro Sylva ry:sta.