Artturi Verho penkkipunnersi MM-pronssia

0
Pronssia tuli! Maailman huonoimmaksi rentoutujaksi itseään kuvaileva Artturi Verho on pyrkinyt maltilliseen treeniin MM-kisojen jälkeen. Kuva: Katriina Reijonen.

Loimaa/Mellilä
Katriina Reijonen
Mellilän kuntosalilla treenaa onnellinen mies. 22-vuotias Artturi Verho voitti omassa ikäluokassaan klassisen penkkipunnerruksen MM-pronssia 18. toukokuuta Vantaalla.
Verho sairastaa harvinaista synnynnäistä ihosairautta, joka pakottaa hänet käyttämään säännöllisesti pyörätuolia, mutta pronssi tuli vammattomien kisoista, alle 59-kiloisten sarjassa.
– Tulokseni, 117,5 kilogrammaa, on numeraalisesti kova, mutta kuntoni oli kovempi ennen kisoja. Voimanosto on päiväkohtainen laji, kisoissa minulla ei ollut oikea päivä. Noin isoissa karkeloissa iski pieni jännitys, enkä päässyt nimissäni olevaan suomenennätystulokseen, 120 kiloon, Loimaan Voimaa edustava Verho harmitteli.
Artturi Verho on aina ollut pää edellä menossa kaikkialle. Kivuliaita nesterakkuloita jalkapohjiin aiheuttava sairaus ei ole hidastanut menoa, vaan hän on lapsesta saakka tykännyt liikunnasta. Voimannosto ei aluksi kuitenkaan ollut hänen intressinsä, vaan Verho pelasi kolme vuotta pyörätuolikoripalloa Turun Riennossa, 16-vuotiaaksi saakka.
– Koripallon kautta löysin valmentajani Rauno Saunavaaran. Rauno kysyi minulta, että tehdäänkö sinusta penkkipunnertaja. En ole itse koskaan päättänyt, että minusta tulisi voimanostaja, vaan valmentajani näki minussa voimanostajan elkeitä.

Pronssia tuli! Maailman huonoimmaksi rentoutujaksi itseään kuvaileva Artturi Verho on pyrkinyt maltilliseen treeniin MM-kisojen jälkeen. Kuva: Katriina Reijonen.

 

Lue lisää 2.6.2018 lehdestä