Jokilauttatempaus teki kävijäennätyksen

0
Jokilautoilla kyydittiin iloista väkeä. Kuva: Katriina Reijonen
Jokilautoilla kyydittiin iloista väkeä. Kuva: Katriina Reijonen

Loimijoki
Katriina Reijonen
Lemmensillan pielessä keskiviikkona järjestettyyn jokilauttatempaukseen alkoi valua väkeä jo tuntia ennen alkamisaikaa odottamaan lautta-ajelua.
Jokimaisemat kiinnostivat noin 450:ää osanottajaa, ja silloilta seuranneet siihen päälle. Koska kyytiläisiä oli niin paljon, reitti kulki Lemmensillan kupeesta vanhalle Esson sillalle. Kauemmaskin olisi voitu lähteä, mutta ihmisten hermojen säästämiseksi päädyttiin pienempään lenkkiin.
– Vähän siinä jonottamaan joutui, koska kalustoa oli rajallinen määrä. Mutta ihan hyvää palautetta ihmisiltä silti tuli, tempauksen isä Petri Peiponen totesi.
Hänen mukaansa tempauksessa oli kiinni parikymmentä talkoolaista.
– Kaikki tulivat, joita pyydettiin. Suuri kiitos heille. Pelastusliivejäkin saatiin todella paljon lainaksi, Ypäjän pojat toivat niitä ison läjän.

EDELLISEN KERRAN jokilautoille kutsuttiin kaksi vuotta sitten. Viime kesänä tempaus jäi välistä osin muiden kiireiden ja osin Loimijoen nopeusrajoitusten vuoksi. Kyse ei ollut siitä, että lautat kulkisivat yli kymmenen kilometrin tuntinopeutta, vaan periaatteellisesta mielenilmauksesta. Koko Loimaan kaupungin aluetta koskenut nopeusrajoitus ei saanut kannatusta Peiposelta, eikä talkoolaisilta. Nyt nopeusrajoitus on laitettu jäihin.

 

Lue lisää 14.7.2018 lehdestä