Syöksyvirtauksen tuhoja raivattiin golfkentällä talkoovoimin

0

LOIMAA/VIRTTAA Ukkosesta johtuva syöksyvirtaus myrskysi tiistaina Alastaro Golfin yllä ja kaatoi kymmenessä minuutissa toistasataa puuta.

Kenttä tyhjeni suurelta osin pelaajista heti ensimmäisten jyrähdysten aikana. Kaksi kauempana ollutta pelaajaa ehdittiin hakea suojaan juuri ennen myrskyn puhkeamista.

– Käsillä oli katastrofin ainekset, mutta pahimmilta vahingoilta vältyttiin ennakoivan toiminnan ansiosta. Tärkeintä on, että saimme kaikki ihmiset ajoissa suojaan ja turvaan, toiminnanjohtaja Minna Nenonen kertoi.

Heti ukonilman laannuttua golfkentälle riensi noin 30–40 talkoolaista, ja paljon ehdittiin siivota ja raivata jo saman illan aikana. Työ jatkui keskiviikkoaamuna, jotta pelaamaan pääsisi jälleen torstaina.

Ensimmäisten joukossa talkoisiin lähtivät muun muassa Erkki Halkivaha, Reino Viitanen ja Pekka Röppänen.

– Meillä on sellainen senioriporukka, joka tulee kentälle talkooavuksi aina tarvittaessa, Röppänen kertoi ja jatkoi, että tuntuu luontevalta olla mukana huolehtimassa kentän kunnosta, kun siellä tulee usein itsekin pelattua: yli 140 kierrosta vuodessa.

Vastaavia myrskyn jälkiä Röppänen tai Nenonen eivät muista ennen golfkentällä nähneensä, vaan usein ukkonen tuntuu pikemminkin kiertävän harjualueen.

 

Timo Rantanen, Tapani Lahtinen, Pekka Syvärinen, Reino Viitanen, Pekka Röppänen ja Erkki Halkivaha lähtivät heti talkooavuksi siivoamaan myrskyn tuhoja.

Lue lisää 2.8.2018 lehdestä