Viikon kuvat: Tyllityyli, kotimainen vesimeloni ja illallinen taivaan alla

0

Pin-upissa jokainen on arvokas omana itsenään. Samalla se on Saija Ahosen viesti meille jokaiselle. Ahonen osallistuu pin-up-kisoihin saadakseen lisää itseluottamusta ja uusia ihmisiä elämäänsä.
Kotimaiset vesimelonin viljelijät on hyräilleet lämpimässä kesäsäässä. Kristian Mikola tietää, että vesimelonin viljely on Suomessa sääarkaa touhua. Joskus koko sato on mennyt piloille.

Kotikeittiön bravuurit koriin ja torille. Uudessakaupungissa järjestettiin jo toista kertaa illallistapahtuma taivaan alla. Torille oli katettu pöydät valmiiksi, jokainen seurue toi mukanaan omat eväät.

 

VIIKON KUVAT on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat kuvien takaa.

 

TÄYDELLINEN JUURI TÄLLAISENA. Loimaalaisesta Saija Ahosesta kuoriutuu kameran edessä pin-up-taiteilija Ivy Von Velvet. Tyttömäisten tyllihelmojen takaa pulppuaa vakavaa asiaa: kaikilla on oikeus kehorauhaan. Kuva: Kiti Salonen, Loimaan Lehti.

 

MAAILMANNAINEN MAALAISTUU. Televisiostakin tuttu stylisti Outi Broux asettui neljä vuotta sitten asumaan pysyvästi Yläneen Tourulaan. Talo ennätti olla 20 vuotta tyhjillään ennen kuin Broux osti ja remontoi sen. Nyt talossa asustaa Brouxin lisäksi neljä koiraa ja yli 20 undulaattia. Kuva: Sari Holappa, Auranmaan Viikkolehti.

 

KOLME BIRGITTAA. Naantalin kirkon autenttinen ympäristö toimi vahvana innoituksen lähteenä juuri kantaesityksensä saaneen Pyhä Birgitta -oopperan tekijöille. Libretisti Mirva Koivukangas päätyi jakamaan Birgitan henkilöhahmon kolmelle laulajalle, joista vanhaa Birgittaa tulkitsee sopraano Riikka Hakola. Kuva: Eero Saarikoski, Turun Sanomat.

 

PIILOSSA. Vesimeloni on matala kasvi, eikä hedelmiä näe kaukaa niiden suuresta koosta huolimatta. Kristian Mikola on viljellyt vesimelonia Laitilassa jo kymmenen vuotta. Kotimainen vesimeloni on makea, mutta herkkä sääolosuhteille. Kuva: Iidaliisa Pardalin, Laitilan Sanomat.

 

EI TILAA VIHALLE. Turkuun kokoontuneet yli tuhat henkilöä vastustivat Pohjoismaisen vastarintaliikkeen järjestämää mielenosoitusta viime lauantaina, Turun terrori-iskun vuosipäivänä. Järjestäjien mukaan paikalla oli osallistujia muun muassa ihmisoikeusjärjestöistä ja eri poliittisista järjestöistä. Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat.

 

UUSI PAIKKA PERHEILLE. Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvila avataan jälleen Somerolla. Kahvila on etsinyt uutta paikkaa lähes vuoden verran, nyt sellainen löytyi Jukolasta. Marika Nieminen, Johanna Pessinen ja Miia Juote pyörittävät perhekahvilaa. Kuvassa myös lapset Vili Nieminen, Linnea Pessinen, Oiva Pessinen (Johanna Pessisen sylissä) ja Anneli Juote. Kuva: Sari Merilä, Somero-lehti.

 

ILLALLISTUNNELMAA TAIVAAN ALLA. Uudenkaupungin taivaan alla illallistettiin lauantaina jo toistamiseen. Tällä kertaa pöydät oli katettu Pakkahuoneentorille. Illallispöydät notkuivat toinen toistaan upeampia illallisruokia ja -juomia. Osallistujat toivat itse tarjoilut mukanaan. Illan järjesti Uudenkaupungin Vanhat Talot ry. Kuva: Päivi Sappinen, Uudenkaupungin Sanomat.

 

OMAN KYLÄN POIKA. Salon iltatorit loppuvat tämän kesän osalta ensi viikolla. Toiseksi viimeisen torin kävijämagneetti oli Neljänsuora. Yhtyeen solisti Antti Ketonen (keskellä) asui pitkään Salossa, kunnes muutti vähän aikaa sitten Helsinkiin. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

 

LASTENKIRJAN KUVITUS. Kaarinan Rauhalinnassa sijaitsevan Mökki Gallerian elokuun näyttely esittelee Sibel Kantolan ja Ian Bowien runollisen värikkään lastenkirjan How You Got Your Name. Kantolan taianomainen kuvitus hehkuu kirjan sivuilla ja gallerian seinillä. Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat.

 

SALOLAISET SUSIJENGISSÄ. Syksyn MM-jatkokarsintaotteluihin valmistautuvassa Suomen miesten koripallomaajoukkueessa on vahva salolaisedustus. Päävalmentaja Henrik Dettmannin nimeämässä 27 pelaajan ryhmässä on lukuisia nykyisiä ja entisiä Salon Vilppaan pelaajia. Kuvassa Vilppaan Juho Nenonen (vas.), Matias Ojala ja Henri Kantonen hikoilivat aikaisemmin tällä viikolla Susi Traning Centerissä. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

 

MICHELIN-KOKKI AVAA SALOSSA. Salossa kiisteltiin pitkään vanhan Kastun talon remontista. Nyt talo on saamassa uuden ruokaravintolan, kun paikalliset yrittäjät yhdistävät voimansa. Uuden ravintolan sisustusta miettii Protosdemoksen Lasse Laine (vas.) ja Salon Seurahuoneen yrittäjä Kalle Hämäläinen suunnittelee ruuat yhdessä Michelin-kokki Jouni Toivasen kanssa. Toivanen on myös yksi paikan omistajista. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

JUOKSIJAT LÄHTEVÄT MATKAAN. Paavo Nurmi Marathon -tapahtuma houkutteli Turun kaduille viime lauantaina ennätykselliset 3 600 juoksijaa. Sää suosi tapahtumaa, aurinko paistoi, mutta lämpöä ei ollut liikaa. Kuva: Lennart Holmberg, Turun Sanomat.

 

DATUM IN CUSTU -lastentapahtumassa oli tarjolla jännittävää nukketeatteria ja helppoa sirkustemppuilua.. Nukketeatterissa oli Juho ja Johanna Makkosen lapsille Maisalle, 1, ja Nemolle, 2, sen verran jännittävää, että sieltä piti lähteä kesken kaiken pois. Kuusiston Linnanraunioilla oli onneksi muutakin katsottavaa. Tapahtuma oli Kaarinassa osa viikonlopun kaksipäiväisiä Piispanpäiviä. Kuva: Tapani Mehtonen, Kaarina-Lehti.

 

SÄHKÖÄ MOOTTORIPYÖRÄÄN. Turkulainen Teemu Saukkio kuvailee itseään hulluksi tiedemieheksi ja rakentajaksi. Kekseliäs mies suunnitteli sähkömoottoripyörän, joka päätyy nyt sarjatuotantoon. Yhdellä akkuvarauksella pyörällä voi ajaa 200–300 kilometriä. Kuva: Marttiina Sairanen, Turun Sanomat.

 

LUONNON OMA PÄIVÄ. Suomen luonnon päivää juhlitaan lauantaina. Karunalainen Kamparsin luomutila on mukana Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumassa. Kotieläinpihassa on lampaita ja tilan metsistä kerätään männynneulaset, joista uutetaan makua Jymy 1917 Mänty -jäätelöön. Tätä herkkua tarjoillaan esimerkiksi Finnairin lennoilla business-luokassa. Kamparsin tila on kahden talouden yhteisprojekti, mukana Jaana Elo ja Eero Liikkanen. Kuva: Jaana Pakarinen, Kunnallislehti.

 

VIIKON KUVAT -SARJASSA mukana olevat lehdet: Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.