Ypäjän ja Humppilan seurakunnissa on syksyllä suurten päätösten aika – Forssan seudun seurakunta voisi aloittaa vuonna 2020

0

YPÄJÄN, HUMPPILAN, Jokioisten ja Forssan seurakunnat päättävät syksyn aikana, lähtevätkö ne mukaan seurakuntaliitokseen. Uusi Forssan seudun seurakunta voisi aloittaa toimintansa vuonna 2020.

Nyt on keskustelun aika. Oli päätös mikä tahansa, se on Ypäjän seurakunnassa suurin moneen vuoteen ja jää valtuuston viimeiseksi isoksi päätökseksi tällä valtuustokaudella, Ypäjän kirkkoherra Vesa Parikka sanoo.

Selvitystyötä on tehty vuoden verran, joten Parikka uskoo tietoa päätöksen tueksi olevan riittävästi tarjolla. Ypäjän kirkkoneuvosto kokoontuu lokakuun alussa tekemään esityksensä kirkkovaltuustolle, joka päättää asiasta 24. lokakuuta. Asia tulee samana päivänä myös muiden kirkkovaltuustojen hyväksyttäväksi.

Mikäli seurakunnat hyväksyvät liitoksen, kapituli antaa siitä lausunnon mahdollisesti syksyn aikana. Kirkkohallitus tekee lopullisen päätöksen vuoden 2019 aikana.

 

Lue lisää 1.9.2018 lehdestä