Motoristiyhdistys lahjoitti tuhansia euroja veteraaneille

0
Loimaan kaupungin hautausmaan parkkipaikalle kurvasi yli 60 moottoripyörää. Kuva: Katriina Reijonen
Loimaan kaupungin hautausmaan parkkipaikalle kurvasi yli 60 moottoripyörää. Kuva: Katriina Reijonen

LOIMAA Valtakunnallinen Bikers For Veterans ry järjesti sunnuntaina Loimaalla varainluovutustilaisuuden, jossa ojennettiin 6 000 euron lahjoitus Rintamaveteraanien Varsinais-Suomen piirille. Tällä kertaa sää suosi, mutta hyvän asian, kiitollisuuden ja kunnianosoittamisen vuoksi ollaan valmiita ajamaan vaikka sateessa. Se on pieni kiusa verrattuna siihen, mitä sotiemme veteraanit ovat joutuneet kokemaan.
– Hienointa on se, että vastaanottava taho näkee, millainen merkitys vapaalla kotimaalla on meille. Vaikka vuodet vierivät, veteraanien työtä ei ole unohdettu, loimaalainen Jarkko Laukkanen painotti.
Juhlalliseen seremoniaan saapui moottoripyöräilijöitä ympäri Suomea. Motoristit, merkkiin ja malliin katsomatta, järjestäytyivät letkaksi Humppilassa, josta reilut 50 pyörää lähti ajamaan varainluovutustilaisuuteen Kanteenmaan kautta Alastarolle ja siitä Loimaan kaupungin hautausmaalle.
Varainluovutus tapahtui siunauskappelilla. BFV:n puheenjohtaja Tero Lilja kiitti osanottajia siitä, että he olivat päättäneet osallistua tilaisuuteen. Samalla hän kuitenkin muistutti siitä, että kiireisessä arjessakin tulisi muistaa arvostaa valinnanvapautta.
Rintamaveteraanien Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Esko Orrenmaa komppasi Liljaa.
– Tämän vieressäni seisovan 95-vuotiaan Pentti Lindstedtin kaltaisilta miehiltä ei kysytty, haluavatko he lähteä sotaan.

Katriina Reijonen

 

Lue lisää 18.9.2018 lehdestä