Poliisi valvoo liikennettä keskiviikkona

0

Varsinais-Suomen tai Satakunnan tieliikenteessä tapahtuu kuolemaan johtava onnettomuus keskimäärin vähintään joka toinen viikko. Loukkaantumiseen johtavia onnettomuuksia tapahtuu päivittäin kahdesta kolmeen.
Euroopan laajuisesti tilastoja tutkittaessa voidaan perustellusti todeta, että meillä on ongelma. 25 000 kuollutta vuodessa, noin 70 päivässä Euroopan unionin alueella.
Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL järjestää vuosittain operaation Project EDWARDin (European Day Without A Road Death). Kyseisellä nimellä tapahtuva valistus- ja valvontakampanja tähtää nimensä mukaisesti liikennekuolemattomaan päivään Euroopassa. Päivä, jolloin tuohon tavoitteiseen tänä vuonna pyritään, on keskiviikko 19. syyskuuta.
Lounais-Suomen poliisi toteuttaa liikennekuolematonta päivää valvomalla liikennettä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.