Uutisankkuri vieraili Oripäässä dekkaristina

0
Oripään kirjastossa kirjailijavierailulla poikennut Matti Rönkä kertoi tarinoita teostensa synnystä ja väliin myös hauskuutti yleisöä. Hän sanoi saaneensa vaikutteita yhdysvaltalaiskirjailija Raymond Chandlerilta, jonka mukaan hyvää dekkaria lukee mielenkiinnolla ja nautinnolla, vaikka siitä repäisisi viimeiset 20 sivua pois. Kuva: Karoliina Markula
Oripään kirjastossa kirjailijavierailulla poikennut Matti Rönkä kertoi tarinoita teostensa synnystä ja väliin myös hauskuutti yleisöä. Hän sanoi saaneensa vaikutteita yhdysvaltalaiskirjailija Raymond Chandlerilta, jonka mukaan hyvää dekkaria lukee mielenkiinnolla ja nautinnolla, vaikka siitä repäisisi viimeiset 20 sivua pois. Kuva: Karoliina Markula

ORIPÄÄ – Kirjaa tehdessä ei ole käytettävissä kenenkään muun ajatuksia, kokemuksia ja tunteita kuin omansa. Se ei tarkoita, että kirjoittaisi itsestään, mutta Matista kaikki jutut kuitenkin tulevat, Oripään kirjastossa kirjailijavierailulla poikennut uutisankkuri-dekkaristi Matti Rönkä totesi.
Röngän esikoisteos Tappajan näköinen mies julkaistiin vuonna 2002. Siitä asti lukijat ovat päässeet seuraamaan yksityisetsivä Viktor Kärpän elämää kaikkiaan seitsemässä teoksessa. Päähenkilö on kehittynyt ja muuttunut sarjan edetessä: Jos hän aluksi oli 30-vuotias naisenkaipuinen nuorimies, nyt hänellä on perhe ja lukulasit.
Yksityisetsivän ystävien iloksi Rönkä paljasti kirjoittavansa parhaillaan kahdeksatta Viktor Kärppä -romaania. Se on tarkoitus julkaista ensi vuonna.

Karoliina Markula

 

Lue lisää 15.9.2018 lehdestä