JHL:n lakko ei ulotu Loimaalle maanantaina ja tiistaina

0

Loimaa
Lari Kiviranta
Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) tulevalle maanantaille ja tiistaille suunnittelema poliittinen lakko ei vaikuta Loimaalla eikä näy esimerkiksi kuntalaisten palveluissa.
JHL:n Varsinais-Suomen aluepäällikkö Maaret Laakso sanoo lakon koskettavan maakunnassa lähinnä Turun, Salon ja Uudenkaupungin seutuja.
– Tässä vaiheessa JHL:n poliittinen työtaistelu ei koske Loimaan kaupungin palveluksessa olevia jäseniämme, JHL:n Loimaan pääluottamusmies Markku Lehtinen täydentää.

KAUPUNGIN sivistysjohtaja Manne Pärkö havainnollistaa esimerkiksi kaupungin koulujen ja omien päiväkotien ruokailun toimivan aivan normaalisti. Maaret Laakso lisää, ettei lakko kosketa yksityisiä päiväkotejakaan Loimaalla.
– Lakko ei tässä vaiheessa koske Loimaan kaupungin teknisten ja ympäristöpalveluiden henkilöstöä. Siten esimerkiksi siivous- ja ruokahuollon sekä teknisten kunnossapitopalveluiden tehtävät hoituvat normaalisti, vt. tekninen johtaja Harri Salminen summaa.
Kaupungin liikuntasihteeri Tarja Lähdemäki sanoo esimerkiksi uimahalli Vesihovin olevan normaalisti auki maanantaina ja tiistaina.
Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän puolella JHL:n pääluottamusmies Saija Rinne kertoo, ettei lakko kosketa heidänkään jäseniä, jotka työskentelevät Novidan ammattiopistossa ja lukiossa.

JHL:SSÄ perustellaan poliittista työtaistelua maan hallituksen suunnitelmilla helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä korkeintaan kymmenen henkeä.
Maaret Laakso toivoo, että asiassa syntyy ratkaisu, vaikkei se siltä toistaiseksi näytä. Hän muistuttaa, että liitolla on useamman vaiheen käsittävä suunnitelma. Nyt ollaan toisessa vaiheessa eli rajoitetussa lakossa.
– Tässä voi tulla vielä monta vaihetta, jos asia ei ratkea.