”Pakko ajaa ylinopeutta, kun rekat on niin pitkiä” nim. Audimies

0
Kuvituskuva: LL Arkisto/TS

Kaikkien aikojen Kopit

Kati Uusitalo

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

Voit ottaa vielä osaa käsikirjoitusprosessiin ehdottamalla Loimaan Lehden tekstiviestipalstalla Kaikkien aikojen Koppia!

3.12.2003

Ei hyasintteja potilaille joulukukiksi vaan hajuttomampia vaihtoehtoja, kiitos!

Hoitaja 

Eikö eräillä kaupunkinuorilla ole muuta puuhaa kuin rallin ajo ympäri torikatuja iltaöisin? Vievät kotirauhan vanhoilta ihmisiltä ja joulukadulta.

Uneton

9.12.

Eemelin ja Takun juttuja seuranneena ihmettelen suuresti, eivätkö ihmiset tiedä, että koirat ja kissa käyttäytyvät lajilleen tyypillisesti, ei se ihmisestä ole kiinni.

On Suomi köyhä ja köyhäksi se jääkin, koska rikkaatkin ovat niin köyhiä, että parku kovasta verotuksesta kuuluu yli merien.

13.12.

Loimaalaisilla on mersut, bemarit ja audit niitä halvimpia malleja kun niissä ei ole vilkkua vakiona!

Vilkuttaja

Ovatko joulun lahjapaineet käyneet jo niin ylitsepääsemättömiksi, kun täytyy UFF:n keräyslaatikosta tonki kassikaupalla tavaraa autoon! Näin tapahtui Loimaalla keskiviikkoiltana. Vai aikookohan kyseinen seurue tienata kaljarahaa myymällä ne kirpputorilla?

Pettynyt lahjoittaja

Miksi Loimaalla ei löydy bändeille treenikämppiä? Miksi kunta/kaupunki ei voi rakentaa tiloja. Mikä mättää?

Kristian Horna

Loimaan kunta antoi vakinaisille työntekijöilleen Suur-Loimaan historia -kirjan ja määräaikaisille pahan mielen.

Vuosia kärsinyt

16.12.

Lunta on satanut vasta pari kertaa ja kunnan uusi auraaja on hoitanut työnsä todella huonosti! Kiva lähteä vaunujen kanssa hankeen tarpomaan.

Yötyö

LSP Sonera nostaisi uskottavuuttaan siitä, että kauppa kannatti, jos yhtiö muistaisi Loimaita ja loimaalaisia sopivalla yhtymisen huomenlahjalla: laajakaista joka tupaan.

Miksi Loimaalla Kotkakujan varrella on kaksi kiinteistöä, joiden kummankin numero on 2?

Posti ja joulupukki

Kaikkien olisi tajuttava varata enemmän aikaa liikenteeseen, jos lunta tulee taivaan täydeltä. Ei aura voi joka paikkaan ehtiä!

Pyryharakka

20.12.

Loimaa herätys! Valtatien varret huomioitava näyttävyydellä ja yrityksillä, jotta ohikulkijat pysähtyisi (vaikkapa kaffekupille) eikä aja ohi!

Humppilaanko

Missä ja milloin maatalousmuseon pienoismalli esitellään?

Matti Lehtonen

S-marketin piha-alueelta tulevat autoilijat törmäilevät tielle miten sattuu. Ovatkohan säännöt unohtuneet? Väistämisvelvollisuus-merkki olisi tarpeen.

Inkeri

5.1.2004

Suurkiitos Loimaan päättäjille että uudenvuoden vastaanoton ajankohta on huomioitu lapsiperheitä ajatellen.

Ilotulitus oli upeaa katseltavaa ja on hienoa 

Apteekista hakiessa lääkkeitä kuulen jälleen nuo tutut sanat: ”Ei ole tällä hetkellä, tulkaa huomenna.” Itse jaksan hakea lääkkeitä, mutta entä vanhukset?

Inkeri

9.1.2004

Myllykylän alueella katuvalot palavat miten sattuu. Viime päivinä eivät juuri ollenkaan. Miksi?Lenkkeilijä

Monessa Loimaan kerrostalossa rapun nimitaulujen kerrosten järjestys on väärinpäin.  Siis eka kerros on ylimmäisenä. Näyttää hassulta.

Juuri muuttanut

12.1.

Poliisit jos katselis ilman turvaliiviä vöiden käyttöä, ni saldo ois kymmenkertainen, kaupungilla kävellessä seurannu, joka kolmas ei käytä.

Koso  

On koirien kiinnipitoaika. Ei ole kivaa että pimeyden turvin ulkoilutat koiraasi vapaana aamuin illoin. Sillä jäljet näkyvät keltaisina läiskinä lumihangessa.

Naapuri

21.1.

Kiva herätä aamuisin klo 5 posteljoonin autonradion musiikkiin…Viikonloppuisin haluaisin nukkua pitempään!

Kirjoittakaa noista koiraterroristeista, jotka terrorisoi ympäristöään koiriensa kanssa!

Joku vaati tällä palstalla kissojen kiinnipitoa. Samalla logiikalla pitäisi varmaan tuhota sukupuuttoon esimerkiksi kaikki linnut, kun kehtaavat ulostaa.

26.1.

Nyt on mielestäni aihetta kiitoksen: Kaupungin hiihtoladut ovat olleet hienossa kunnossa! Kiva hiihtää täälläkin kun aina ei ehdi Virttaalle!

Lehdessä 24.1. kulttuurisivulla oleva auton sivukuva on otettu ”Castlevania”-pelisarjasta. Sillä ei ole yhteyttä Tolkieniin.

JP

28.1.

Haloo! Onko asiat todella näin, kyttäillään vain toistemme tekemisiä ja menemisiä ja nekin negatiivisin mielin!

Naurunaama 

Lämpimät kiitokset ystävälliselle henkilölle, joka toimitti hiihtoladulla hukkaamani autonavaimet Vesihovin kahvilaan perjantaina 23.1.

Leena 

Ruusukimput Oripään apteekin henkilökunnalle kiitettävästä asiakaspalvelusta lähettävät asiakkaat.

2.2.

Lämpimät kiitokset SaraSportille upeasta asiakaspalvelusta lauantaina.

Toivoo avun saanut perhe.

Vinkki S-Marketin kiinteistön liikennejärjestelyyn: Parkkipaikkojen liikenne yksisuuntaiseksi! Sisään pääoven liittymästä ja ulos seuraavasta. Pitää asentaa selvät opasteet, jotka ohjaavat kiertämään rakennuksen. Saataisiin näin se jatkuva tungos päättymään.

Rauno 

4.2.

RAUNO kannatan sinun kanssasi samaa asiaa S-Market yksisuuntaiseksi liikenne sujuu paremmin

Leena 

Harmittaa kun Haaroisissa koululaiset eivät pääse aamupimeässä pysäkille. Siinä on vakituisesti rekka parkissa.

Äiti

16.2.

Mummon potkija voi tulla myös kotiäidin lapsesta! Turha syyllistää työäitejä! Lapsesta välittäminen siinä merkkaa, ei hoitopaikka!

Näin on 

Itselle työpaikka henkireikä. Miten ihmeessä pysyy kotiäiti selväjärkisenä?

Nostan hattua 

Älä välitä ”äitikersantti”, kateellisten panettelua! Mitä me tästä opimme  jälleen kerran? ”Kel onni on se onnen kätkeköön”..

17.3.

Turun Sanomista juuri luin kuinka Virttaankankaan pohjavedestä nauttivat Turun itäisetkin naapurit! Ja samanaikaisesti minulta kankaan asukilta loppui viimeinenkin pisara kaivosta. Ihmekös tuo kun vettä pumpataan 9 000 kuutiota vuorokaudessa. Toisille riittää ja toisille ei. Appe ja Salme

Autoilijat! Ajakaa hiljempaa isojen lätäköiden kohdalla, ettei kura roisku jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden päälle!

Kahdesti pyykkäämään joutunut 

19.3.

Kuka kumma on tuonut tyhjiä kasettikoteloita Niemenkujan jätepaperinkeräykseen? Ei se mikään roskis ole! On aika pirullista, jos pitää nyppiä roskat papereiden joukosta.

24.3.

Loimaalaiset jaksaa vouhottaa koirien jätöksistä! Ympärillämme tapahtuu vakaviakin asioita! Haloo – kakat maatuu, lasinsirut esim. ei!

Luontoihminen

On totta ettei koirankakkoja siivota, mutta itse siivoan joten olisi väärin nostaa koiraveroa kaikkien osalta ja yleistää.  Poikkeus  Kuinka kehtaatte valittaa koirien ulosteista? Eikö tuo oo pienin ongelma maailmassa? Et itse ole tullut ajatelleeksi, että huuhdot jätöksesi alas lähdevedellä?

26.3.

Eiköhän se ole laki, joka vaatii keräämään koiranjätökset.  Millähän se yksi vessansa huuhtelee vai käykö ojanreunalla koiransa kanssa??

Jos haluaa hautaan tai pyörätuoliin, niin voisiko sen tehdä muualla kuin tienpäällä järjettömästi kaahaten. Siinä voi sattua ikävästi sivullisillekin.

Mutkassa ohitettu

29.3.

Ihmetyttää kun ammatti-instituutista sanotaan, että menee hyvin mut opiskelijat tietää toista. Kaikesta säästetään, opetus kärsii. Mikä on tosi asia?

Oppilaat 

Turha homma tuo kellojen vääntely keväällä ja syksyllä. Sama aika kelpaisi kesällä ja talvella. EU:ko senkin määrää?

Mies Mellilästä

5.4.

Onko Alpinojankadun viereinen oja tarkoitettu piharoskien yms kaatopaikaksi?? Kompostissa voisi maatua paremmin! Kuka avaa tukkeutuneen ojan?

Silminnäkijä 

Eivätkö aikuiset enää muista millaista on olla nuori? Miksi ihmiset tuntuvat nykyisin olevan niin ahdasmielisiä nuoria kohtaan. Meitä nuoria on monenlaisia, mutta antakaa meille edes mahdollisuus. Ihminen on nuori vain kerran elämässään.

19.4.

Menkää katsomaan ja kauhistukaa. Ihana uimapaikka Kankaanjärvi Virttaalla on tyhjä Turun Seudun Veden lotraamisen seurauksena.

Mene mene poika uimaan

Liikanen saa Suomen Pankinkin konkurssiin.  Nähdäänpä vain.  Ala-Nissilä & kump. käyvät kalliiksi veronmaksajille.

Ennustajaeukko

Rekat ovat nykyisin tolkuttoman pitkiä. Ei ihme, jos onnettomuuksia tulee.  Ei niistä pääse ohi kuin ajamalla reilusti ylinopeutta ja sitä kyttää poliisi.

Audimies   

23.4.

Tapahtumia Loimaalla on, mutta usein monia yhtäaikaa. Valinta on vaikea. Minne mennä? Uusintoja kun ei ole useinkaan. Tapahtumakalenteri tarvitaan nettiin, josta järjestäjät näkisivät vapaat päivät tai yhteistyö tehokkaammaksi.

Harmistunut kävijä 

Suuri kiitos Kanta-Loimaan diakoniatyöryhmälle ja Haaran-Onkijoen kyläväelle riemukkaista ja hartaista yhteisvastuuiltamista!

Ulla ja Ilona 

Missä sijaitsee Pohjan polku? Älkää käyttäkö sisäpiirin ilmaisuja: Pohjan tila ja Loimaan kunta.. Kartta kehiin!

26.4.

Varokaa! Kaksi pyöräilevää poikaa, 13-14v., terrorisoivat muita pyöräilijöitä! Toinen löi, toinen potkaisi. Onneksi eivät osuneet 21.4. illalla.

Mummo 

Kiitokset Loimaan Puutuotteelle – siellä on viimeisen päälle hieno henkilökunta!

Asiakas  

Suomen teillä kuoli 2003 tammi-lokakuussa 41 jalankulkijaa ja 21 pyöräilijää. Ihmishenkien säästämiseksi, olisiko järkevämpää varustaa jalankulkijat kypäräpakolla.

TL