Pururatakierrosten ennätys rikkoontui Virttaalla – yli 300 lenkkeilijää reippaili runsaat tuhat kilometriä

0
Miila, Minka ja Micos Mattilan saivat liikkeelle mukavat muistot aiemmalta lehden lenkiltä, hieno keli ja Harjureitin läheisyys. He asuvat vain kilometrin päässä. Kuva: Kiti Salonen.

Pururadat

Kiti Salonen

Virttaalla syntyi sunnuntaina Loimaan Lehden pururatakierrosten kaikkien aikojen kävijäennätys, kun 313 kuntoilijaa reippaili harjumaastossa. Poikkeuksellisen lämmin lokakuinen päivä sai väen liikkeelle.

Valtaosa aikuisista kiersi viiden kilometrin mittaisen Kankaanjärven lenkin. Lapsiperheille oli tarjolla kyläyhdistyksen toteuttama noin kilometrin mittainen rata, jonka varrella oli eläinaiheisia tehtäviä.

Varovaisenkin laskutavan mukaan Virttaalla käveltiin ja sauvottiin sunnuntaina yli tuhat kilometriä.

Minka, Miila, 12, ja Micos, 8, Mattilalle Harjureitin lenkkeilymaastot ovat tutut, sillä he asuvat kilometrin päässä.

– Olimme keväällä lehden lenkillä, ja muksut halusivat tulla nytkin, Minka Mattila kertoi.

Lasten tehtävärata sai niin suuren suosion, että lomakkeiden loputtua vastauksia kirjoitettiin jo puupalikoillekin. Pienimmistä oli jännittävää päästä kokeilemaan myös Alastaron reserviläisten ohjaamaa ekoaseammuntaa.

Tapahtuman järjestivät Loimaan Lehti, Virttaan seudun kyläyhdistys, Alastaron Reserviläiset ja Virttaan Erä-Veikot.

 

Miila, Minka ja Micos Mattilan saivat liikkeelle mukavat muistot aiemmalta lehden lenkiltä, hieno keli ja Harjureitin läheisyys. He asuvat vain kilometrin päässä. Kuva: Kiti Salonen.

 

Eija Mykkänen jakoi maalissa palkintoja lasten lenkin kiertäneille. Palkintoa valitsemassa Jenni ja Aaro Suonsivu sekä Mette ja Matilda Levomäki. Kuva: Kiti Salonen.

 

Pirjo Kuusela ja Aada Hällfors pähkäilivät kilometrin mittaisella lastenradalla vastauksia eläinaiheisiin kysymyksiin. Kuva: Kiti Salonen.

 

Lue lisää 16.10.2018 lehdestä