Yrittäjänainen on oppinut joustamaan joka suuntaan

0
Kuva: Marjaana Kosonen.
Anita Koivisto (keskellä) sai onnittelut Tiina Koskelta, joka aloittaa Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajana ensi vuoden alussa. Onnittelemassa myös Loimaan seudun yrittäjänaisten puheenjohtaja Mirja Nevala. Kuva: Marjaana Kosonen.

Loimaa
Kiti Salonen
Loimaan seudun vuoden yrittäjänaiseksi valitulla Anita Koivistolla, 62, on takanaan 33-vuotinen työura Loimaan lääkintävoimistelun yrittäjänä.
– Asuimme Hirvikoskella parturi-kampaajana työskennelleen Tabermannin Pirjon naapurissa, ja hän rupesi minulle puhumaan, että ryhdy sinäkin yrittäjäksi.
Koivistoa ei tarvinnut kauaa houkutella, sillä hänellä oli jo työkokemusta sekä sairaaloista että SPR:n kuntoutusasemalta. Yksityinen sektori tuntui julkista mielekkäämmältä, sillä siellä saattoi antaa enemmän aikaa asiakkaalle.
– Olen tykännyt aina tosi paljon hoitaa ihmisiä. En ole katunut päivääkään, että ryhdyin yrittäjäksi, vaikka sekä parempia että huonompia aikoja on ollut. Kaikki tammikuut 33 vuoden aikana ovat olleet hiljaisia, syksyt taas täynnä työtä.
Joustavuutta on pitänyt olla myös iltapainotteisten työaikojen suhteen. Koiviston ryhtyessä yrittäjäksi kolmesta lapsesta nuorin oli vasta neljän kuukauden ikäinen. Lapsiperhearjen pyörittämisen kannalta oli helpottavaa, että mies teki töitä kahdeksasta neljään.
Koiviston puoliso jäi lokakuussa eläkkeelle Dinoliftilta ja keskittyy nyt Mälläisissä sijaitsevan kotitilan viljelyyn. Anita Koivisto ei voi vielä kuvitella jäävänsä kotiin, vaikka hänenkin olisi mahdollista siirtyä pian eläkkeelle.
– Jos olen terve, en aio vielä lopettaa töitä, mutta voin alkaa tehdä esimerkiksi kolmepäiväistä työviikkoa.

 

Lue lisää 27.10.2018 lehdestä