Kovatasoinen puolalaisjoukkue päätti Hurrikaanin eurotaipaleen

0
Denis Kalinin, Paweł Pietraszko ja Mateusz Kańczok hyppäsivät torjumaan Antti Ropposen iskua 2018 marraskuussa. Antti Ropponen palaa hurrikaanipaitaan tälle kaudelle. Kuva: LL Arkisto, Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani–Indykpol AZS Olsztyn 1–3 (17–25, 25–17, 17–25, 20–25).

Denis Kalinin, Paweł Pietraszko ja Mateusz
Kańczok hyppäsivät torjumaan Antti Ropposen iskua. Matthew West ja Matti Oivanen seurasivat tilanteen kehittymistä. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaanin ja puolalaisen Indykpol AZS Olsztynin toinen osaottelu CEV-cupissa oli selvästi ensimmäistä osaottelua tasaisempi. Silti joukkueiden tasoero tuli selville. Varsikin kolmannessa erässä, jossa vierasjoukkue puristi väkisin toisen erävoiton ja sinetöi samalla jatkopaikan toiselle kierrokselle.
Olsztynin joukkue aloitti ottelun rajusti. Tshekkihakkuri Jan Hadrava hyökkäsi virheettömästi ja kokenut passari Pawel Woicki ruokki koko joukkuetta fiksusti. Kun verkolle Hurrikaania vastaan asettui vielä fyysinen kaksikko Pawel Pietraszko ja Sebastian Warda, oli kotijoukkueella täysi työ pysyä mukana puolalaisten kyydissä.
Toisessa ja kolmannessa erässä Hurrikaani pelasi sitä peliä, mitä päävalmentaja Jussi Heino toivoi.
– Ekassa erässä jännitimme ja teimme hölmöjä ratkaisuja. Toisessa ja kolmannessa erässä hyökkäsimme fiksusti ja olimme viisaalla tavalla rohkeita. Tietyllä tapaa kolmannen erän repeäminen harmittaa, Heino myönsi.

JOS TOINEN ERÄ oli lähes Hurrikaanin näytöstä, pääsi Olsztyn kolmannessa erässä erävoittoon liian helpolla. Kun kotijoukkueen pelillinen taso ei ollut aivan tapissa, rutinoitunut vastustaja käytti tilanteen hyväksi. Olsztyn teki kolmanteen erään peräti viisi syöttövirhettä, joten mahdollisuudet kotijoukkueella erävoittoon olivat olemassa. Mutta se ei saanut omalla syötöllä tehtyä tarpeeksi pisteitä.
– Kyllä meidän kova rutiinitaso oli tänään avain voittoon. Me pelaamme joka viikko Puolassa kovia pelejä, se näkyi erityisesti kolmannessa erässä, joka oli meille tärkeä jatkopaikkaa ajatellen. Vaikka toisen erän menetys johtuikin meidän osittaisesta keskittymisen herpaantumisesta, pelasi Hurrikaani siinä hyvin. Tiesimme, että he tulevat kotona pelaamaan paremmin, mutta silti jäimme hiukan jalkoihin, Olsztynin päävalmentaja Roberto Santilli mietti.
Kun Olsztyn voitti kolmannen erän ja johti erissä 2–1, riitti se heille jatkopaikkaan. Samalla ottelusta katosi suurin tunnelataus ja Heino vaihtoikin neljänteen erään Eemeli Koukin ja Kasimir Vuorisen kentälle. Kaksikko pelasi hyvin, mistä valmennus antoi kiitosta.
Myös Henrik Porkka on pääsemässä erinomaiseen vauhtiin. Lauantaisen Valepa-pelin jälkeen Porkka jatkoi hyvällä tasolla puolalaisia vastaan.

VAIKKA tappio ja tippuminen on aina pettymys, Heino muistutti myös positiivista asioista.
– Jo avauserän loppu ja koko toinen erä oli sitä peliä, millä olemme pärjänneet kotimaassa. Pitää taas muistaa, että vastustaja oli erittäin kova.