Poliisilla pitkä takaa-ajo pitkin yöllistä Loimaata – ”poliisille tuttu pariskunta” pääsi pakoon

0

Loimaan poliisilla oli perjantain ja lauantain välisenä yönä takaa-ajotilanne, jossa poliisi ajoi 45 minuuttia takaa henkilöäautoa. Takaa-ajo kiersi pitkin Loimaata kello 02:30-03:15.

Poliisipartio oli matkalla kohti Turkua valtatie 9:ä pitkin, kun partiota vastaan tuli henkilöauto, joka herätti poliisipartion epäilykset. Poliisin kytkettyä pysäytysmerkin ja hälytyslaitteet sekä lähdettyä kyseisen auton perään, lähti auto karkuun. Takaa-ajo alkoi Sarka-museon kohdalta, kiersi lenkin Alastaron keskustan alueella ja suuntasi eri vaiheiden kautta takaisin ysitielle.

Valtatiellä auton nopeus kohosi huomattavaan ylinopeuteen, samoin Loimaan keskustassa. Sarka-museon kohdalle uudestaan tultaessa auto tallentui kameratolppaan.

Autoa seurasi pääosin kaksi poliisipartiota, mutta henkilöt pääsivät pakenemaan. Tapausta tutkitaan mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, liikennerikkomuksina ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Poliis epäilee rikoksista poliisille tuttua pariskuntaa, noin 30-vuotiasta miestä ja noin 40-vuoden ikäistä naista.