Keskusrikospoliisi esittää kahta vangittavaksi

0

Keskusrikospoliisi vaatii kahta henkilöä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa.
Toisen miehen epäillään yrittäneen puuttua linja-auton kulkuun Loimaalla tiistaina iltapäivällä ja toisen Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Molempia miehiä vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltyinä. Tekoja ei tällä hetkellä tutkita terroristisina tekoina.
Esitutkinta asiassa on vielä alussa ja toistaiseksi poliisi ei ole saanut viitteitä siitä, että tapausten välillä olisi yhteyttä. Teot ovat itsenäisiä, eivätkä rikoksesta epäillyt ilmeisesti tunne toisiaan. Asian selvittämistä jatketaan.
Teon motiivit eivät ole vielä täysin selvät. Tapahtumien kulku on kuitenkin poliisilla suurin piirtein selvillä.
Molemmat rikoksesta epäillyt ovat noin 30-vuotiaita ulkomaalaisia mieshenkilöitä. He ovat kotoisin eri maista. Poliisilta on kysytty henkilöiden turvapaikkastatuksesta, mutta siihen ei oteta mitään kantaa.

 

Lue lisää 8.12.2018 lehdestä