”Hajuterroristeja ei pääse pakoon”, Kaikkien aikojen Kopit, osa8

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

1.4.2006

Aikooko srk siirtää Metsämaan nykyisen srk-talon irtaimiston uuteen taloon? Kaikki pinnat ja verhoilut on ensin puhdistettava homeitiöistä, pianokin! Muuten uudet tilat eivät ole ”homepuhtaita”. Onko tätä huomioitu kustannuslaskelmissa?

Vastausta kaipaava 

 

Tupakoivien AMK-opiskelijoiden olisi syytä siivota heittämänsä tumpit Vesikoskenkadulta koulun edestä. Kerrassaan kaamea näky!  Tuhkakupit käyttöön!

 

Päättäjillä ja toimittajilla edelleen sekaisin Tielaitos ja Tiehallinto, kyllä ne ovat kaksi aivan eri laitosta.

Ei sentään TVH 

 

Saisiko Oripää-Virttaa suunnalla elää rauhassa, ilman että joku keksii olemattomia miessuhteita eronneelle naiselle? Kiitos!

Minä ja lapsi

 

Jokohan ne Loimaan Kuunnelmapäivät olisivat kohta ohi myös Pikatien opastepylvään osalta?

Kävelijä

 

4.4.2006

Kiitos Loimaan Soittokunnalle upeasta kevätkonsertista ja Teija Ek-Marjamäelle tilaisuuden tyylikkäästä juontamisesta. Nuoret soittivat valloittavasti!

 

 

Loimaan Soittokunta esiintyi Yhteiskoulun juhlasalissa. Se on ainoa oikea nimitys rakennukselle. Hiiteen yläaste- ja lukio -nimitykset – ne sekoittavat vain ymmärtämistä!

 

 

Soittokunnan miehillä oli uudet punaiset solmiot. Mihin olivat unohtuneet tyttöjen koristeet, samannäköinen huivi tai vaikkapa solmiokin kaulalle kauniisti kiedottuna.

Tasa-arvo akka 

 

 

Oltiin porukka Virttaalta ja Alastarolta Kojonperällä Eripari teatterissa katsomassa Kilot irti elämästä! Olimme kaikki tyytyväisiä näkemäämme esitykseen. Kiitos esittäjille, reissun järjestäjälle ja bussikuskille.

Mukana ollut Virttaalainen 

 

Suuri kiitos rehelliselle miehelle, joka pelastit kukkaroni lauantaiaamuna. Upeasti toimittu KIITOS!!

 

Älkää YTK:n väki valittako palkoista. Työnantajanne käyttää teitä hyväksi, koska palkanne ovat noin huonot, mutta hyvä että johtoryhmällänne on kaikki edut myös auto, vaikka matka on lyhyt ja te kärsitte!

Ihmettelijä

 

 

Seurahuoneen lauantainen portsari menepä käytöskurssille! Terveisin huoneella ekaa kertaa käynyt ja todennäköisesti viimeistä!

 

 

Hyvä Sammonkadun asukas, etkö lukenut 30.3. Loimaan Lehdestä mitä laki sanoo kissan vapaana kulkemisesta, vai etkö ymmärtänyt lukemaasi, vai onko niin ettet halua tässä asiassa noudattaa lakia. Kyllä se koskee myös sinua ja sinun kissaasi. Ja autot ja kissat on vähän huono vertailukohde, painivat vähän niinkuin ”eri sarjassa”. Minä ainakin autoni kanssa noudatan liikennesääntöjä.

Autoihminen

 

6.4.2006

Hyvä ”Ei enää euroakaan loimaalaisille”, luuletko, että Loimaalla kaivataan ylimielisiä jokamiesluokkaa olevia  juntteja?

Kasva aikuiseksi! 

 

 

Sinä, laadukkaamman auton ja webbi-kameran omistava juppi! Pysy ihmeessä pois meidän ”jokamiesluokasta”. Emme kaipaa kaltaisiasi rehvastelijoita!

Tavis

 

 

Jos omistaa ”jokamiesluokkaa” paremman auton, se ei näemmä takaa, että järki painii samassa sarjassa. Erittäin, todella lapsellista alkaa haukkumaan ja yleistämään koko kaupunkia! Jos sinulla kerran on todisteet tekijästä, niin toimi sen mukaan! Niin toimii meilläpäin jokamiesluokkaa paremmat aivot!

 

 

Markus Vainiolle: Suomen lähihistoriassa on paljonkin poikkeuksellisuutta, muun muassa se, ettei  Suomea miehitetty.

Ilman punaisia silmälaseja

 

Väärin, että Nummila saa kirjoittaa paikallislehdessä omaa yksioikoista politiikkaansa.  Älkää aina lässyttäkö veteraanien asioissa. Heillä pitäisi olla verovapaa elämä ja kunnon hoidot. Se on vähintä, mitä voimme antaa.

Ei meitä ilman heitä!

 

 

Toivomus Loimaan päättäjille ja kaupungille: teillä on oikeus vaatia Aurialta työpaikkojen säilyttämistä! Paljon nuoria lähtee muuten pois.

Ei ollut aprillia

 

 

Olen noudattanut samoja sääntöjä kuin sinäkin Matti, kissani ja koirani suhteen. En jaksaisi näissä elämän syövereissä ilman näitä karvalapsiani.

Eläkeakka

 

 

Laomäentie Oripäässä on kuin perunapelto. Taivas teetti Totti-tielle töyssyt…

 

 

Telkäntien talkkari, käynnistä Valmettis!

 

 

Sinä sillä punaisella farmariautolla teollisuuskylässä tiistaina klo 13. Saahan oikealta Oppipojankadulta tuleva ajaa ensin, vai onko asia muuttunut? Autokouluun uudestaan, vai mitä?  Tai ainakin yleistietoa olisi hyvä saada vähän lisää. Kerro vaan, jos olen väärässä.

 

 

Mitä sä Risto nii hiljaksii ajelet? Mul voi ol vaik kiirus junal. Pääst ainaki ohitte. Aja vaik tiän sivuhu välil.

Tiäl liikkuva

 

YTK:n johto! Henkilöstöpolitiikkanne lyhytnäköisyys hakee vertaistaan. Antakaa nyt edes jonkinlainen korvaus näille naisille.

Jäsenyytensä irtisanova 

 

 

11.4.2006

Oli hienoa ja tunnelmallista olla palmusunnuntaina Ypäjän kirkossa. Perheet saivat yhdessä siirtyä pääsiäiseen hyvin suunnitellun ohjelman myötä.

 

Kiitos AKR:n pojille iskarien vaihdosta, vaikka itse sekoitin aikataulun.

Loma pelastettu

 

 

Kyllä loimaalaisten pysäköintialuemoraalissa on paljon vikaa. Perheemme autoja on kolhittu viisi kertaa lähivuosina loimaalaisilla p-paikoilla. Vain kahdessa tapauksessa, jotka ovat sattuneet työpaikkani p-paikalla, on kolhija ilmoittautunut. On ilmeisesti ajatellut, että tapahtuma on mahdollisesti sisältä huomattu. Muut on ollut omasta kaskosta korjautettava. Kyllä tästä asiasta käyty kirjoittelukin osoittaa loimaalaisilla olevan jonkinasteinen asennevamma toisen omaisuuden koskemattomuuden suhteen, varsinkin jos kohteena on auto.

 

 

Loimaan juntin ilo suur – saatiin vieraan auto ryttyyn. Seuraavaks sit nenä lyttyyn. Tääl toimii pimmee järki, kateus ja masennus.

 

 

Kuka ”pölvästi” kaupungilta antoi luvan koivujen rajuun karsintaan maaliskuussa? Katsokaa vaikka entisen Lapiduksen kohdalta. Kamalan näköistä ja nestevirtaus alkaa kohta. Olisitte panneet sahan juureen saman tien!

Lapsetkin olis tienneet…

 

Muistanpa, kun kännykätkin korjattiin Loimaalla. Palvelu pelasi hyvin ja nopeasti. Nyt ne viedään Turkuun oikein omalla ”kuriirilla”, hienoon toimitaloon, jossa tosin vain yksi henkilö korjaa minun malliani. Siellä se viipyy pari viikkoa, paitsi nyt, kun poika oli kipeä, meni neljä. Tuli samalla kuriirilla takaisin. Ei toiminut. Kuriiri vei takaisin. Pari päivää ja jo taas pelasi! Oli pojalla pelkästään yksi liitin jäänyt kiinnittämättä. Sattuuhan näitä,eikä maksanut edes extraa! Jota tosin en olisi maksanutkaan, kun ko. firma just taannoin sai kottikärryllisen tukirahaa. Jes! – ajattelin. Nyt palvelu varmasti paranee! Mutta ei. Sillä luotiin jotain, jota ainakaan minä en ymmärrä, eikä kadunmies näekään, paitsi harhaanjohtavassa kyltissä… Eipä sen enää väliä, nurin sekin on menossa. Olis ehkä sittenkin pitänyt maksaa se extra…

 

Todella törkeetä, lapset kioskin asiakkaina, myydään vanhentunutta kivikovaa purkkaa, pieni ravistus ja päivämäärätarra pois, suuri pettymys kotona, tämä tieto kulkee eteenpäin, muistakaa lapsikin on hyvä asiakas!

 

Eikö ole syntiä kerjätä ihmisiltä rahaa ja laittaa ne peliautomaatteihin?

 

Jos sinulla on kuuma, tule pois keittiöstä.

 

Jussilaiselle: Kuntalaisten mielipiteitä ei pidä koettaa rajoittaa. Kannattaa muistaa, että päättäjät ovat kansan renkejä. Eikä liika sitoutuminen  ole muuta kuin reuna-alueiden alasajoa. Opiston hallinnon sulauttaminen isoon yksikköön johtaa väistämättä yhteen opistoon. Sinä, jos kuka tiedät, että nopealla toiminnalla on estetty kaivomme myynnit. Aikaisilla toimilla ehkä harjumme. Olet kummassakin ollut väärällä puolella – siis on syytä harkita sanojaan.

Taisto L

 

 

20.4.2006

Olipa outoa toimintaa kiirastorstai-iltana kaupungin kirkossa. Viimeisen virren aikana alttarilta kerättiin pois kaikki ehtoolliseen liittyvä. Kynttilät sammutettiin. Viherkasvit kannettiin pois. Miksi näin, oliko kiire?

Ehtoollisella käyneet

 

 

Kun Loimaalla lähtee viikonloppuna ravintolaan, joutuu lähes aina väistelemään verissäpäin tappelevia nuoria miehiä. Hyi, hävetkää!

”Ex-Loimaalainen”

 

Koirien omistajat, katsokaa nyt mitä inhoittavia kasoja piskinne on katujen varsille tehneet! On turhaa näyttää, että joku teistä ottaa muovipussiin jonkun pienen koiran kakan. Nämä isojen koirien kauheat tortut jäävät varmasti keräämättä. Siinähän pitäis olla ämpäri tai kottikärryt mukana. Ja monella, varsinkin naisilla, on jopa kolme koiraa yhtä aikaa narun päässä. Että se niistä keräilyistä…

Mitä isompi koira, sen tyhm…

 

 

Olisi ystävällistä, mikäli oranssikeltaisen kissan omistaja pitäisi huolen, ettei tule kissa toistamiseen ”nurkkiin” pyykkiä merkitseen. Muista mitä laki sanoo!

Kyllästyny kissanpissaan Lamminkadulla

 

Ennen Oripään nuorten kesätyöpaikat arvottiin. Nykyään ne menevät pärstäkertoimen mukaan, ketkä sattuvat päättäjiä miellyttämään.

Näin meillä Oripäässä

 

 

Alastaron kepulistit haluavat rangaista henkilöä, joka kertoo kansalle, miten asiat todellisuudessa ovat.

Entinen kepulainen

 

Mikäli Alastarolla valittaisiin totuuden vääristelijä, voittajasta ei olisi epätietoisuutta. Titteli olisi ”elvistelijä” ja pääpalkintona hamekangas.

 

 

 

22.4.2006

Nimimerkki Ehtoollisella käyneet. Jollet ole tietoinen pääsiäisajan ja nimenomaan kiirastorstain kirkollisista toimituksista, niin ei kannata myöskään ihmetellä niitä!  Perehdy paremmin Jeesuksen pääsiäisajan elämään, niin ymmärrät, miksi kirkko pimeni ylimääräisistä kynttilöistä juuri kiirastorstain iltana.

 

Lähetin 10.4 pääsiäiskortin pojalleni parin sadan metrin päähän. Ajattelin postin tuoman tervehdyksen olevan mukavampi kuin käteen annettu. Vielä tänään (21.4) kuorellinen kortti on matkalla!

Osoite oikein ja postimerkki paikallaan

 

 

Kyllä se on ihminen, joka luontoa roskaa. Röökiaskeja, muovipulloja, kanistereita, jne. Ne eivät edes hajoa biologisesti, kuten koiran ja muiden eläinten jätökset. Kyllä pienempi vahinko syntyy, jos astut koiran kakkaan kuin ihmisen rikkomaan lasipulloon! Pahimmillaan voit saada ikuisen vamman.

Collie

 

Keskustan ”nokkamiehet” hyökkäävät T. Levon kirjoitusten kimppuun. Ne ovat olleet asiallista selontekoa asioista, joista kuntalaisten pitäisikin tietää. Eikö kestetä totuuksien julkituomista, kun ei yleensä ole bruukattu kertoa? Kyllä näille rouville ja herroille luulisi olevan tärkeämpää tällä kertaa tutkia ja mahdollisesti yrittää korjata, jos on tullut tehtyä virhearviointeja. On aivan naurettavaa tämä Levon painostaminen sillä perusteella, että hän on tuonut julki epäilynsä. Käsittääkseni kunnanhallituksen tehtävä on tutkia ja valmistella asioita valtuustolle, eikä yrittää sulkea valtuutettujen suut. Tästä tulee väistämättä mieleen: ”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.” Tiedonhaluinen

 

Pienet on murheet Alastaron kunnanhallituksella, kun täytyy yleisönosastokirjoituksistakin oikein äänestää.

Asiaan jo

 

 

On tää kamalaa, kun naapurit huutaa ja koirat haukkuu ja rappukäytävät on siivoamatta pääsiäiseksi. Mistä apu näihin asioihin?

Näin meillä Mellilässä

 

Kissojen omistajat! Laittakaa ihmeessä lemmikkienne kaulaan selvästi erottuva värillinen nauha tai kaulapanta. Tällä tunnistetaan määrätyissä tilanteissa kotikissat kulkukolleista.

Kissalan Aapeli

 

 

25.4.2006

Lämmin kiitos rehelliselle asiakkaalle lauantaina S-marketissa.

Punaruskean lompakon omistaja

 

 

Sunnuntaina oli Ypäjällä ravit. Oli hieno sää ja tapahtuma, kiitos järjestäjille, mutta äänentoisto ei ollut kunnossa – toivotaan, että Derbyssä on.

 

 

Hei ”Näin meillä Mellilässä”. Kun elämäsi yhteisössä on näin kamalaa! Muuta muualle. Ei täällä ennen ole näin paljon porua asioista ollut.

Aiheutatkohan itse ongelmasi

 

 

Antoiko kolmenkopla sanamuodot Kalsille ja Pajulalle, koska heillä ei ole ollut ennenkään mielipiteitä, joita he olisivat julkituoneet. Jaksa Taisto!

Asioita  seurannut

 

27.4.2006

Päiväkotien virkavalinnat = farssi! Loimaan hyvä veli-systeemi toimi taas kerran! Vieraan on turha hakea virkaa Loimaalta, tutut valitaan!

Tyrmistynyt

 

 

Keskuskoulun oppilaat pyöräilevät kevyen liikenteen väylällä 3-4 rinnakkain eivätkä väistä vastaan tulevia vanhempia jalankulkijoita.

 

 

Hevosopisto tuhoaa ypäjäläisten ulkoilumaastoja kaatamalla metsiä; opisto on jo nyt liian iso, älkää rakentako lisää!

30 vuotta Ypäjällä liikkunut

 

Oripään veteraanipäivän ohjelmaan on varattu aikaa n. 15 min. Päivän tarkoitus on myös paikallisten veteraanien huomioiminen. Samalla siirretään maanpuolustusvastuuta meille nuoremmille. Meillä mennään siitä, mistä aita on matalin. Alastaron siivellä! Hävettää veteraanien puolesta. Asian ydin on unohtunut.

Oripääläinen

 

 

Kysyn miksi on perustettu kaatopaikka entisen Lapiduksen pihalle? Jokaisella kaupungin asukkaalla on oltava oma roskis ja kesämökkiläisiä täällä ei ole. Sinne kuljetetaan huonekaluista ongelmajätteisiin asti ja roskat eivät löydä tietään edes säiliöihin. Kevyemmät tuuli kuljettaa ympäriinsä eikä kukaan siivoa!

Häpeällistä

 

29.4.2006

Olen samaa mieltä kuin nimimerkki Tyrmistynyt. Virkavalinnat ovat tosiaan farssi. Mutta eri syystä. Vaikka olisit vuosia palvellut kaupunkia, niin virkaa ei tule, jos pärstä ei miellytä, vaan kokemattomat vastavalmistuneet ovat etusijalla. Kuka hoitaa työt, kun on niin paljon asioita, jotka eivät kuulu toimenkuvaan? Ihminen voi olla pätevä työhönsä vain tekemällä sen hyvin. Se pitäisi ottaa huomioon.  Ph johdon touhuja ihmettelevä virassa olija

 

Onko kenenkään vaikea tunnistaa itsensä, kun nimellä kirjoitetaan? Levon kirjoitukset alkavat jo mennä hiekkalaatikkotasolle. Hiekkalaatikolla lapset kyselevät ”tykkääk´ sää musta, ja leikik´ sää mun kaa”.

Usko mennyt Levon kirjoituksiin

 

 

Sallila sit nostaa sähkön hintaa tosta vaan. Täytyy tehrä tulosta. Ahneutta se on. Miksei enää puhuta mittään sähkön säästämisestä? Nyt tehrään vaan päästökauppaa. Jumankaut, mää syän papusoppaa ja päästelen, enkä maksa mittään. Ja tupakkia verän. Menköön muut kauemmas. Joitain vanhoja ämmiä sais kyl oikeen sakottaa, ko haisevat hajusteille niin, et saran metrin pääsä saa astmakohtauksen tervekin.

 

 

Seuraavia sähkön hinnan korotuspaineen syitä voisi olla ahdas esinahka tai amerikkalaisten liikalihavuus.

Syitä löytyy

 

 

Välttääksemme väärinkäsityksiä: toki tiedämme, että kaikki kyläyhdistykset tekevät hyväntekeväisyyttä laajassa mitassa. Haasteemme koski peittojen tekemistä.

Peltoisten käsityökerholaiset

 

 

Alastaron lääkärin vastaanoton ajanvaraukseen kaunis kiitos ja tunnustus hyvästä ja tehokkaasta palvelusta Yvonne Jalolle. Asiat järjestyy ja hommat hoituu.

Täti

 

Kato kato, Nummila se sitten sai vedettyä jotenkin jopa golfkenttä-juttuunsakin kieroutuneen mieltymyksensä ”2-pyöräisiin”.

 

4.5.2006

Onko loimaalaisten kotimaisen työn arvostus nollassa, kun ei suomalaisen työn päivänä liputeta? Siirrytään ulkolaisiin tuotteisiin.

Lidl Loimaalle

 

Suutahan on helppo soittaa, jos on pokkaa kusettaa sossua; sehän se on elämää Alastarolla, jos osaa!

 

 

Kyll Loimaa on täys lande.

Lähes koko ikäs asunu 

 

Voi taivas! Kuka sanoi, että nämä päivähoidon virkoihin esitetyt henkilöt ovat niin kokemattomia, että tekisivät työnsä huonosti? Heillä työmoraali on korkea jos kellä. Lisäksi toisella valitulla (jota ei alunperin ollut virkaan valittu edes varalle!) on jo virka Loimaan kaupungilla! Tällä osoitettiin, että Loimaalle ei haluta nuoria asukkaita tai uutta osaamista. Sosiaalilautakunta ei ilmeisesti kunnioita lainkaan myöskään ph:n asiantuntijoita!

Kiukusta kiehuva

 

 

Nummila kirjoittaa vain osatotuuksia. Suojeluskunta oli osin terroristijärjestö, kerro myös siitä.

 

 

Ajoin perjantaina illalla Kartanomäen ohi nopeusrajoitusten mukaan, kun mustavalkoinen kissa tuli suoraan auton alle. En voinut mitään. Siirsimme syrjään ja olen pahoillani.

Myös kissansa menettänyt auton alle 

 

Kiitokset vappuprutkauksesta! Iloinen ja leppoisa tunnelma sekä tasokkaat esiintyjät loihtivat minulle iloisen vappumielen ja antoivat paljon jaksamista arkeen. Kiitokset niin järjestäjille kuin esiintyjille. Heli

 

9.5.2006

On pakko antaa kiitosta Loimaan A-klinikan henkilökunnalle. Varsinkin sille eniten inhimilliselle ja ymmärtäväiselle. You know who you are.

Kiitos avusta

 

 

Oripään kunnan päättäjät eivät saa paikallista saastuttajaa kuriin. Oripää kannattaa liittää vaikka Loimaaseen, mutta voi olla, että sitä ei huolita.

Pelleilyä monta vuotta

 

Markettien pihoilla pääsee niin kivasti kiertelemään, että jotkut ”nuorukaiset” käyttävät niitä kilpa- ja kiihdytysratoina.

Kauhutilanteita nähnyt

 

 

Hyvä ”tukia maksava veronmaksaja”. Olisin kutsunut sinut henkilökohtaisesti maatilallemme huilailemaan, mikäli olisit kehdannut omalla nimelläsi seistä mielipiteesi takana…

Elina Mattila, Kauhanoja

 

Sinä tukeamme maksava, osta pian maatila niin pääset huilaamaan. Laita nimesi lehteen niin tiedämme kuka meille maksaa.

Köyhä huilaaja

 

 

Viljelijän lomakeriihi jatkui vielä toisenkin viikon (LL kopit 6.5.). Veroilmoitus jätettiin 8.5. Tuttu varmaan nimimerkille Tukenne maksava veronmaksaja? Suomessa kun on yhä progressiivinen verotus. Yhdessä sitten päätetään menevätkö rahat oopperan tai muun tukemiseen.  Kevättä sinullekin!

 

 

Nimim. Tukianne maksava veronmaksaja, tule p-le kattomaan mitä maajussit tekee alkuvuoden. Vois tollanen idiootti väsyä jo pelkästä kattomisesta.

A

 

 

Pyydän etukäteen anteeksi paskan hajua, joka toukokuussa peltotöissä leviää. Sikanautajauhelihaa ei synny ilman sontaa. Tiedoksi veronmaksajalle. Lomakerumba oli vain yksi päivä. Loppuina 364 päivänä en huilaa vaan lypsän lehmiä ja minäkin maksan veroja.

Työstään pitävä maanviljelijä

 

11.5.2006

Oripään nokipäästöissä puoluepolitiikka jyllää. Kepulainen saastuttaja saa kepulaisten päättäjien ja virkamiehen tuen. Ihmetyttää, miksi vasemmistoliitto lähti kepun kyytiin.

5 vuotta noesta kärsinyt

 

 

Teollisuutta enemmän Alastarolle!

 

 

Onko Loimaalla palveluskoiratoimintaa? En ole nähnyt seuratoimintapalstalla, enkä ole löytänyt netistä.

PK pennun omistaja

 

9.5. jalkavaivainen saapuu terveyskeskuksen neuvontaan ja pyytää kainalosauvaa. ”Juokse raput alas välinevarastoon tosta ovesta.”

Sanoi vuorossa ollut

 

 

Katselin viljelijöiden koneita pellolla, isoja ja kalliita. Kyllä täytyy tukea tulla.

Ja paljon

 

 

Ei paskan haiseminen pahoittelemalla vähene. Nykyteknologialla hajuhaitta pystytään eliminoimaan, jos halua on.

 

 

Viljelijä, jos tuloistasi on 60% tukea, joku sen maksaa. Ei se ilmasta tipu.

 

 

20.5.2006

Hyvä sosiaalilautakunta! Ette antaneet puolueellisten ja typerien koppien vaikuttaa päätökseenne! Oikeat, kokeneet lastentarhanopettajat valittiin!

Kiitos lautakunta

 

 

Lämmin kiitos sinulle, joka veit löytötavaratoimistoon hävittämäni Abloy-turvalukon avaimet!!!

Ruusun sulle antaisin…!!

 

Kiitokset LAS:n polin sairaanhoitaja Satu E:lle ja muillekin perjantaiaamuna asiakastani kiireestä huolimatta hymyssä suin palvelleelle henkilökunnalle.

Taksikuski 

 

 

Kiitos Loimaan poliisin partiolle, joka ystävällisesti ja asiantuntevasti opasti minua kuorman sitomisessa. Toimintanne oli esimerkillistä!

P.P.O  Vesanto

 

 

Kaksi poikaa, kultainen noutaja ja jalkapallo! Hulmin alueella koirankakkapussi oli unohtunut ottaa mukaan. Jätökset pitää kerätä hoidetuilta tonteilta.

 

 

23.5.2006

Kiitos Anu Suvilehden ihanasta pakinasta! Vietin hetken kanssasi rantasaunan hämyssä ja melkein haistoin mäntysaippuan tuoksun. Kesämietteesi heräsi eloon minunkin mielessäni. Mukavaa kesää!  Jaana L.

 

Iso kiitos Vapaa Valinnan henkilökunnalle ja rehelliselle asiakkaalle!

Kukkaro kärryissä

 

 

Kiitos Kirkassilmä Synsamin Hilkka Suvilalle, olit ymmärtäväinen vanhusta kohtaan, joka erehtyi lääkärin vastaanotosta.

Kiitollinen asiakas

 

Onko ihan kohtuutonta pyytää, ettei lietelantaa levitetä pelloille viikonloppuisin??? Mukavaa kesää kaikesta huolimatta!

Maalla asuva!

 

 

Kiitos kaunis hyvästä palvelusta ja ammattitaidosta Eija Korppiselle – missään en ole saanut näin hyvää ja ystävällistä palvelua.

Päivärahan saaja

 

 

Ihme homma!  Kirjakaupassa ei käy Visa Electron, mutta aivan upean palvelun kello- ja kultasepänliikkeessä käy!

Herätkää! 

 

 

Voisiko Oripään kh:n pj tulla valvomaan Loimaan kaupungin ympäristöpalvelukeskusta? Omasta hallinnosta ei siihen ole.

Ookkona Oulusta

 

 

Centerin omistajille: tarkistakaa viimeinen myyntipäivä tuotteistanne ja hymy olisi myös paikallaan asiakkaita palvellessa!

Hymy edes joskus

 

 

Hyvä Suomi ja Lordi!!!  Kerrankin hyvä biisi voitti , mutta eihän ollut mikään uskovaisten laulu eikä esiintyjä kuten esim. helluntai-Ilkka.

Hevimies

 

Rakkautta voi osoittaa monella tavalla – yksi on, että välittää toisesta.

 

Kenelle lie kuuluvan Seppälän ja Lintuparven jalkakäytävän siistiminen, ei taida kuulua kenellekään… On todella ällöttävää loikkia erilaisten eritteiden, pullon sirujen ja muiden roskien seassa asioimaan esim. Seppälään.

Pian ex-asiakas

 

 

27.5.2006

Hyvä Maalla asuva! Lietettä levitetään, kun kelit sallii ja EU määrää. Ei viikonpäivien mukaan. Kestä se tai muuta kaupunkiin.

Myös maalla asuva 

 

 

7-päivää lehdeltä mauton ja halveksittava teko. Lordi on myytti ja sellaisena sen kuuluu pysyäkin. Kunnia Lordille teostaan. Halveksuntaa seiskalle.

Fani

 

 

Riittää yhdellä kivenheittäjällä energiaa parjata toisia Oripäänkunnassa. Peili on kova sana, kannattaa katsoa. Luurankoja kaapissa?

Kuntalainen 

 

Onkos Alastarolla suoritettava metalliromun keräys 4H-toimintaa kuten muissa naapurikunnissa.

 

Kävin keskiviikkona Turuntien vaatetusliikkeessä ostamassa pojalleni lahjan. Kiitos hyvästä palvelusta nuorelle myyjälle.

Harvoin shoppailija

 

 

30.5.2006

”Yksi eläinten ystävä”…Jestas! Ihan uskomatonta soopaapa sait kirjoitetuksi lauantain lehteen! Eihän tuollaista kukaan asioista oikeasti jotain tietävä kehtaisi edes kirjoittaa!

Huhhuh!

 

 

Sinä, joka varastit koulupojan pyörän viikonloppuna Oripääntieltä, kannattais palauttaa!

Pyörätön

 

Ei auta muutto kaupunkiin! Sielläkin on lietepaska haissut koko kevään! Hajuterroristeja ei pääse pakoon! Miksei EU puutu tähän direktiiveineen?

 

Pankaas si ne koirapuiston airat rullalle ja pystyttäkkää ne jonnekki et saaraan viä käyrä harjottelemasa tapoja irrallaanki!

Verotettu eläin

 

 

Alastarolla järjestetty metallinkeräys on yksityisen järjestämä!

Romut pois nurkista vaan!

 

1.6.2006

Suuri kiitos Loimaan Voimalle mahtavista tenavakisoista!

Pikajuoksija

 

 

Pienelle urheilijalle jäi paha mieli, kun mitalit loppuivat kesken ennakkoilmoittautumisesta huolimatta maanantaina. Kuinka monta olisikaan jäänyt ilman, jos osa ei olisi kyllästynyt odottamaan ja lähtenyt pois jo ennen palkintojen jakoa.

Sää sentään suosi

 

Missä viipyy ammattiin valmistuvien nimet?

Alastaron täti

 

 

Ei mikään kasva, jos ei lannoiteta!

 

 

3.6.2006

Olemme Valmun (6 kk vanha koiran pentu) kanssa lukeneet kauhuissamme uutisen, että koirapuisto joutuu väistymään liiketilojen tieltä. Jostain toivottavasi järjestetään meidän nelijalkaisille ystävillemme paikka, jossa saa turvassa telmiä tuttujen ja tuntemattomien kanssa opetellen sosiaalisia taitoja.

Veikko Klemetti

 

 

Kiitän lämpimästi toipumisen toivottamisesta eloisia laulajia ja toivotan lauluintoa! Kun aamulla laulattaa, koko päivä  on  pelastettu.

Maestro

 

Lämpimät kiitokset Jari Välimäelle ja kirra kakkosen hoitajille. Selkäkivut jäivät leikkauspöydälle. Hannu Haikonen

 

Kyllä varmaan olisi tenavakisojen mitalit riittäneet, jos kaikki vanhemmat olisivat ilmoittaneet lapsensa eivätkä vain ilmestyneet paikalle.

 

Ohhoh, onpas erikoinen tapa LPJ:n ”päättäjillä” värvätä talkoolaisia! Jokaisen on osallistuttava. Toimiskohan ystävällinen kysyminen ajoissa ens kerralla?

 

Mahtoiko olla Lännen tehtaiden kohdalla? Epäilenpä vaan.

 

Ennen lannoitteita kaikkialla kasvoi pelkkää kiveä. Vai?

 

6.6.2006

Alastarollakin olisi hyvä välillä katsastaa päivähoitopaikkojen henkilökunnan koulutusta! Onko asianomainen koulutus kaikilla, jotka työskentelevät lasten parissa!

Asiat tärkeysjärjestykseen myös pikkukunnissa!!

 

 

Suurkiitos Kirsi ja Tuomas Seppälälle kaikista lukuvuoden projekteista!!!

Aplodit paitsi oppilaille myös teille 

 

 

Turha ylpeillä lakeillaan, työpaikka on kiven takana, siltikin!

 

Eiks Hirvikosken puistoista oo enää voimassa olevaa leikkuusopimusta? Ei suju pallopelit!

Itkevän lapsen äiti 

 

 

Aika juntti tää, jota vaan tappaminen vitsinä naurattaa! Eikä kai ny Suomessa nykyään kakarat nälkään kuole, vaik emo ei pyssy kädes saalista.

 

Ainakin Alastarolla usea nuori nauttii kesäloman alkamisesta, yläasteella kiusataan. Syksyllä laitetaan häiriköt kasvatusneuvolakäynnille vai mitä.

Näin ajattelee ainakin yksi vanhempi

 

 

Kiitos muistamisesta kaikille Vanhan koulun oppilaille perheineen! Kesä on aurinkoa, sadetta, uimista ja kaikkea mukavaa! Hyvää kesää!

Aulikki-ope

 

 

Torkkalantielle ei tarvii ajaa enää yhtään pyöreitä kiviä!!

Luistonestojärjestelmä aktivoituu 60km/h vauhdissa 

 

Kävin lauantaina tkk:ssa. Olisin halunnut kipupiikin. Lääkäri ehdotti ammatinvaihtoa. Apua en saanut 1,5 h odottelun jälkeen.

Vkl-kärsijä

 

 

Pakastimemme hajosi kesken juhlien. Kiitokset Aki Rauhalalle Gigantin hyvästä palvelusta, vaikka ei ollutkaan liikkeen aukioloaika.

Jouko Nurminen

 

Äly hoi pullonrikkojat! Älkää rikkoko pulloja kevyenliikenteen väylälle, sirpaleet saattaa rikkoa polkupyörän renkaat.

Tuohtunut pyöräilijä

 

 

8.6.2006

Hautausmaavalittajat, ottakaa alku Metsämaalta, vars. sankarihaudalta, ja puhukaa sitten vasta.

Yx omainen.

 

 

Suuri kiitos peltoislaisille. Aina vaan jaksatte siivota ja korjata uima- ja grillipaikan hienoon kuntoon. Tulemme päivittäin taas käymään.

Ratsutallin tytöt

 

 

Lämmin kiitos Loimaan kaupungin puhelinvaihteeseen! Olen aina saanut sieltä ensiluokkaista palvelua mitä moninaisimmissa asioissa. Kaupunki saa olla ylpeä tällaisesta ”käyntikortista”.

Heli Sultsi

 

Hulmin alueella on kaupungin siisteimmät koirat ja hoitajat. Jokainen kantaa itse mäyräkoiransa kotiin. Mitä nyt joskus vähän pissaavat, mutta eivät taatusti pasko.

Mäyris-fani

 

 

Jos urakoitsijalla, joka vastaa Hirvikosken puistojen ruohon ajosta, ei ole aikaa tai halua urakkaan, pitää vaihtaa toinen tekijä.

Ihmettelevä

 

Taas on jokin unohtunut, kun katu suljetaan, että saadaan k-18 -terassi riittävän isoksi lasten lentopalloturnauksen ajaksi. Kyllä jäätelön ja limun ostajiakin riittäisi niin suuresta porukasta… Alkoholiton äiti

 

Samaa toivoisi Oripään kunnalta. Koululaisten iltapäiväkerhokin muistuttaa enemmän kasarmia kuin lapsiystävällistä kerhoa.

Perhe, jolla ei vaihtoehtoja

 

 

On se hienoa, kun loimaalaiset yrittäjät koittavat parhaansa vieraiden viihtyvyyden hyväksi! Suuri kiitos myös kaupungille nurkkien siistimisestä ja kaiken tämän sallimisesta! Näin me näytämme koko Suomelle, kuinka meillä osataan ja pystytään. Toivottavasti vielä ilmat ovat suotuisat, ja itse loimaalaiset viihtyvät ja ovat ymmärtäväisiä tilapäisiä muutoksia kohtaan!

 

 

Kyllä Loimaan Lehden lukijoita on kohdannut käsittämättömän suuri onni ja autuus, kun lähes viikottain saamme lukea alastarolaisen kaikkien alojen erikoisasiantuntijan ja nuijamiehen mielipidekirjoituksia. Nuijalla vaan hirviä! Heh, heh!

 

 

Kiitos Leenamarja Thuringille kirjoituksesta! Hautausmaan hieno rauhoittava vaikutus on tuhottu pitkäksi aikaa (lopullisesti).

Entinen iso vaahtera

 

Lisää kaupunkisrk:n hautausmaasta. Olisittepa nähneet sen helluntaina, kun se loisti koreana voikukkaketona! Ja kivet tönöttivät huojuvan heinän ympäröimänä. Onhan siinä luonto voimissaan. Kyllä tulee Tuomen Oivaa tiimeineen ikävä.

Terveisiä vaan

 

 

13.6.2006

Kiitos Antti Koivuselle (LL 10.6), joka löysi juuri oikeat sanat kertomaan siitä kuinka omaishoitajat tukevat yhteiskuntaa. Näen itse hoitotilanteen aivan samoin. Toivon omaishoitajien työlle runsasta tukea ja hoitajille jaksamista. Teette arvokasta työtä!

Heli Sultsi 

 

 

Risuja teille alastarolaiset ohikulkijat, kun ette pysähtyneet auttamaan pyörällä kaatunutta 9-vuotiasta poikaani. Poika itki apteekin kohdalla naama veressä. Jos joskus tarvitsette apua, minä vilkutan ja jatkan matkaani.

Äiti 

 

 

Nokka pystyyn vaan ja luuri korvaan ja kip kap sossuun heti ku silmä välttää. Helppo siinä sit on elvistellä.

 

Hennijoella jokea oiottu alajuoksulla. Ravut ja sorsanpoikaset kuolleet savivelliin Vampulaan saakka. Ahneitten maajussien syytä, onko ympäristörikos.

TT

 

 

Mikä on tarkoitus ruoppauksella luonnontilassa olevalla Hennijoella?

Tyrmistyneet ohikulkijat

 

Kiitos Matti Riipiselle sunnuntaiaamun hyvästä palvelusta. Hyvä oli mennä Tampereelle, kun oli sanka paikallaan.

 

On se hyvä, kun kaupungilla on vararahasto, mistä ottaa aina, kun keskikaupungin hankkeissa rahat loppuvat, nimittäin Metsämaan päiväkotiin varatut rahat. Ja kuulemani mukaan vielä sosiaalijohtajan suostumuksella remontti siirtyy taas ”ensi vuoteen”. Herätkää vanhemmat, meidän lapsiltamme otetaan taas rahat kaupungin velkojen maksuun! Näin Loimaalla kehitetään päivähoitoa.

Mummo vaan

 

 

15.6.2006

Tämä on jo toinen kerta, kun vaivalla aikaansaatu rapukanta tuhotaan tällaisella järjettömällä ruoppauksella Hennijoella.

Yksi istuttaja

 

 

Mietipä ”viherpiipertäjä”mitä syöt ite! Maito+maitotuotteet revitään lehmästä, munat kanoista, kalat tapetaan vesistä jne. Metsämies, myös hirvimies, tekee raskasta työtä. Aito vainu ajaa mettälle! Koko eläin hyödyksi, ja kotona on HIRVEEN tyytyväinen mettämiehen muija!

Nuijitaan tyhmyys suohon!

 

Kotipaikka Loimaa -julkaisu; keitä varten? Virkamiehet kehuvat tekemisiään, ja samat tyypit ovat ”tätä mieltä” ja esittävät kysymyksiä. Verorahojen tuhlausta.

 

17.6.2006

Minkälaisia päättäjiä Loimaalla oikein on? Jo vuosia ovat metsämaalaiset yrittäneet saada päiväkotiasiaa etenemään, tuloksetta. Nyt kun ”iso käsi ”(lääninhallitus) uhkaa puuttua asiaan, luvataan korjata tämä häpeäpilkku listoilta. Yhtäkkiä vastustajista tulikin asian esittelijöitä.

Maalainen

 

 

Polkupyöräilijät, käyttäkää ihmeessä vaaratilanteen välttämiseksi pyörässänne olevaa soittokelloa, varsinkin kun lähestytte koiraa taluttavaa henkilöä takaapäin. Koiran vetohihnan ehtii näin laittaa lyhemmälle, eikä koira ole pyöränne edessä hihnoineen.

Säikähdyksellä selvinnyt

 

 

Alastarolaiset nuoret jätkät makaa viikot ja nostaa tuet minun maksamistani veroista. Vai elättääkö vanhemmat nykyään täysi-ikäiset lapsensa?

Pummit töihin!

 

 

Melliläjärvessä syyhyä; hauskaksi tarkoitettu kesäpäivä vaihtui tuskaiseksi oloksi, raapimiseksi ja sisätiloissa oleiluksi parin tunnin uimisen jälkeen!

 

 

20.6.2006

Olen pettynyt Vesihovin toimintaan. Katsoin netistä paikan aukioloajat. Lähdin 40 km päästä ajamaan ja olin perillä Vesihovissa klo 15.10. Ja ajattelin, että ehdin hyvin uimaan  puoli tuntia ja ehdin klo 16 pois, kun paikka sulkeutuu.   Minulle ei kuitenkaan myyty lippua, koska heillä kuulemma lipunmyynti päättyy tuntia ennen sulkemista!!! Tästä toimintatavasta ei ollut mitään mainintaa Vesihovin nettisivuilla, kun aukioloaikoja katsoin. Mutta palattuani pettyneenä kotiin, oli kyseinen maininta nettiin lisätty jo!!  Mielestäni on huonoa palvelua!! Forssan Vesihelmessä saa parempaa palvelua. Pettynyt uimaharrastaja

 

Katkaisivat TV-kaapelin meiltä alastarolaisilta. Tuli mukava ilta. Tehtiin naapurin kanssa puutarhatöitä ja muisteltiin talven tapahtumia. Sen fiatista oli pudonnut joulun jälkeen pölykapseli ja keväämmällä se osti Loimaalta uuden pyörän. Niin ja sitten sen vaimo oli lähtenyt nosteleen maaliskuussa vai oliko se vasta huhtikuussa. Grillattiin makkarat jne ja kuva telkkariin palasi juuri ennen puoltayötä. Ruotsin Lunkreeni pukkasi voittomaalin viime hetkillä. Tuli sekin nähtyä, mutta muuten oli mukava ilta.

 

Ei paljoa lämmitä, että Loimaan lautakuntien esityslistoja saa lukea netissä, sillä moni asia selviää vasta liitteestä, joka ei näy netissä. Mitä hyötyä on nähdä otsake asiasta, jonka sisältöä ei tiedä. Salailuako vaiko hölmöyttä.

 

22.6.2006

Metsämaan sahan palosta kohta kaksi kuukautta. Miksi aluetta ei siivota, jotta ympäristö saataisiin kauniin näköiseksi ja vaarapaikat lapsilta pois? Siellä törröttää mm. isoja nauloja, on pellin palasia yms, yms. Odotetaanko niin kauan kunnes jotain sattuu? Kenen vastuulla tämä on?

Ihmettelijä

 

 

Kiitos teille, jotka autoitte poikaamme nostamaan mopon tien reunaan perjantai-iltana Mäenpäänkadun päässä lähellä Pölkintien risteystä. Huomasitteko Kemppilänkadulla tai aiemmin ohiajaneen punaisen auton merkkiä? Olisimme kiitollisia tiedosta.

050-9335100

 

Terveisiä mukavalle Koskelaiselle pariskunnalle, joka odotti vuoroaan neurologille LAS:ssa 20.6. iltapäivällä. Oli hauska juttutuokio!

Okrassa nähdään

 

 

Erittäin hyvin sanottu; oikeassa olet lauantainen kirjoittaja. Täsmentäisin vielä, että on myös toista sukupuolta, jotka vaan nostaa tuet.

 

 

Kiitos rehelliselle pojalle, joka toimitti löytämänsä kukkaron Vapaa Valinnan kassalle 20.6.!