Huumausainerikosten määrä yli kaksinkertaistui viime vuonna Loimaan seudulla

0

Loimaan seutu Loimaan poliisiaseman alueella tapahtui viime vuoden tammi-marraskuussa liikennerikokset pois lukien 1186 rikoslakirikosta.

– Hyvin samoissa lukemissa mennään edellisvuoteen verrattuna. Tutkinnanjohtajana kiinnitän huomiota siihen, että juttujen läpimenoaika on parantunut; pystymme tuottamaan nopeammin lopputulosta, komisario Kristiina Kontio toteaa.

Rikoslakirikosten (pl. liikenne) selvitysprosentti nousi viime vuonna 59,4 prosenttiin ja tutkinta-aika lyheni 28 päivällä.

Edellisvuoteen nähden huumausainerikokset lisääntyivät merkittävästi, sillä niiden määrä yli kaksinkertaistui (154 rikosta, +87). Kontio ei kuitenkaan usko, että kyse on huumeidenkäytön räjähdysmäisestä lisääntymisestä vaan ennemminkin siitä, että kenttävalvontayksikön tekemissä kahdessa iskussa huumeidenkäyttäjiä jäi runsaasti kiinni.

Omaisuusrikoksia oli viime vuonna 672, väkivaltarikoksia 146 ja luvatta tunkeutumisia 107. Loimaan poliisiaseman alueeseen kuuluvat Loimaa, Oripää, Marttila, Koski, Aura ja Pöytyä.

Lue lisää 17.1.2019 lehdestä