”Karhut töihin aikaisemmin”, Kaikkien aikojen Kopit, osa6

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

5.1.2005

Uuden Loimaan nimeksi sopisi Junttila. Sen verran nolo juttu että ilotulitusta ei peruttu Aasian uhrien muistoksi. Monet kaupungit toimivat fiksusti.

-yx- 

 

 

Hienoa, että Loimaan uusi johto on todella upeasti Jyvällä tulevaisuudesta! Kiitos juhlasta! Voimia Olaville ja muille!

Juuret Loimaan savessa

 

 

Keskuskoulun hiihtomaa on hyvä ja siinä on sopivat mäet. Saako sinne mennä kuka vaan?

Saikkufani

 

 

Kirpparille lahjoitetut tavarat seulotaan osa takahuoneeseen, sieltä akka ukko mökille pienillä hilkuilla.

 

Olen tasan samaa mieltä, että Loimaan tulisi tukea huitsin hienoa EriParia teatteria !

Moonakolli Kerkko

 

 

En ollut Loimaan torilla uudenvuodenyönä, mutta onneksi Loimaan Soittokunta ja Maamme-laulu kuuluivat siellä historiallisena hetkenä, vaikkei Loimaan Lehti niitä noteerannutkaan.

 

Kiitos vastuullisesta toiminnasta niille neljälle alastarolaiselle nuorelle, jotka toimittivat ”papan” turvallisesti iltamyöhällä takaisin kotiin.

Lk

 

 

10.1.2005

Risuja oripääläiselle kelkkavarkaalle 8.1. Ole ystävällinen ja palauta samaan paikkaan Rautakaupan kohdalle!

Ainoan talvikulkuneuvonsa menettänyt

 

 

Säälin eläimiä, jotka juoksevat vapaana Juvantien liepeillä. Ikävää, että ihmiset eivät huolehdi koiristaan asianmukaisesti. Jonain päivänä jättää aika.

 

Onko sitä Alastaron kiinteistöhuolloilta HIEKAT loppu? Kun muru siellä ja toinen täällä. Keskustaan tulijat ottakaa omat hiekat mukaan ettei kaadu!

Ups!

 

Tapetaan loputkin suomalaiset tylsyyteen, ei ilotulituksia, ei sarjakuvia. Haloo elämä jatkuu, eläköön.

Ei marttyyri

 

Miksi Loimaalla tanssittiin loppiaisena, vaikka kaikki muu ilonpito tässä maassa tuntuu olevan kiellettyä yhden luonnonilmiön takia? Olisiko tilanne sama, jos uhrit olisivat olleet vain paikallisia?

 

 

Ettekö te sisäsiittoiset, itsekeskeiset loimaalaiset osaa muuta kuin puuttua toistenne asioihin, valittaa ja kitistä joka asiasta? Menkää itseenne!

Casandra

 

 

Ilotulituksista ja niiden peruuttamisesta tuli valittajien onnela. Teki kaupunki niin tai näin, aina menee väärinpäin.

Elämää muuallakin seurannut

 

 

14.1.2005

Minua säälittää herrat, jotka eivät osaa kiintyä kuin rahaan ja valtaan. Ehkä itsessäni on samaa, koska en mielestäni saa työtä vastaavaa korvausta. No, kyllä ne perseet vielä tervataan, tiedättehän…

Höylä

 

 

Alastaron kunnasta puuttuu visioita työpaikkojen luomiseen ja kunnon bensa-asema-baari yhdistelmä. Toimintaan!

 

Missä järki KESKUSKOULU? Liikuntasalia maalataan, ja lapset urheilevat vesisateessa polveen asti kurassa. Maalaukset kesällä.

Vihainen äiti

 

 

LAI:sta keväällä valmistuneet saavat koululla juhlat ja kahvitukset, mutta syksyllä valmistuneet eivät edes nimeään lehteen niinkuin muut.

Huonompiko?

 

 

24.1.2005

Tuli suur-Loimaa ja suuronnettomuus. Surullista, mutta ei syyllistetä tienhoitoa kuitenkaan.

Kerttuli

 

 

En osaa/halua syyttää tienhoitoa kuin ylisuolauksesta; sulatetaan pitävä lumi vedeksi ja jääksi. Suomessa on muutenkin ajokortti kansalaisoikeus.

Höylä

 

 

Jyväjunttilan tyyris tulevaisuuslautakunta, surullista kun rahaa ei ole konkreettisen työnteon palkkaamiseksi. Näennäispuuhasteluun vain.

 

Loimaan katsastusasema palvelee la 9–13 KETÄ? Menin 11.30. Ei onnistu sanoi katsastaja. Menis ylitöiks! Edelläni oli 4 autoa.

 

Haloo lukijat. Älkää olko koko ajan uudistusta vastaan, vaan antakaa toimitukselle kiitokset uudesta ilmeestä. Totutellaan uuteen ilmeeseen, kyllä ajan myötä tähän silmämmekin tottuu. Älkää olko rattaiden jarruna!

Saarikon Santtu

 

 

26.1.2005

Kiitos Tarja Kiviniemi, että kirjoituksessasi huomioit myös taksikuskin lähipiirin.

E.K. 

 

 

Miksi ihmeessä suolaa ajetaan teille niin paljon, sillä suola alkaa jäätyä alle  –10, ja se vasta on liukas, liukkaampi kuin kirkas jää!? Koettakaa vaikka.

Mv

 

 

Miksi syytetään tietä lumipyryssä? Eikö se ole niin, että ajetaan kelien mukaan! Ei tarvi ajaa 80 km:n tuntivauhtia, jos kelit on huonot.

 

Alastarolle äkkiä työpaikkoja!

T;.         

 

 

31.1.2005

Olipa virkistävää  lukea to lehdestä juttua Helsingin rouvien ostosmatkasta. Näitä tarvitaan murheiden jälkeen! Palkatkaa Heli Loimaata markkinoimaan.

 

 

Ei tarvinnut valittaa edellisen lumenauraajan töistä – Hirvikoskella nykyään ei vallien yli pääse omalta pihalta ilman nelivetoa.

Missä ammattitaito?

 

 

Kukahan keksisi keinon jolla loppuisi tiesuolaus osuudella Hirvikoski-keskikaupunki?

 

 

Sataa sitä lunta Kopparin- ja Siepparinkujan päällekin vaan lumiauraa saati santaa ei näy! Raviradan alueelle kyllä ehditään harva se päivä. Miksi?

 

2.2.2005

Vauvakirkko tms. olisi kova juttu myös Ypäjällä. Seurakunta ei tunnu huomioivan lapsiperheitä – mistä tulevat tulevaisuuden seurakuntalaiset?

 

Keräilijät huomio! Vielä olisi yksi kyltti ”LOIMAAN KUNTA” ja kunnan vaakuna Katinhännäntien varrella – vai ehtivätkö kaupungin/entisen kunnan työntekijät ensin?

 

Tv:n katsojat! Maksaisitteko huonokuvaisesta/äänisestä televisiosta täyden hinnan? Älkää siis kaapelimaksustakaan..!

Höylä

 

 

4.2.2005

Missä olitte nykyiset ja uudet kirkkovaltuustoon pyrkijät, kun nimikkolähettiä lähetetiin? Myös viranhaltijoita ei näkynyt!

Valtako vain kiinnostaa

 

 

Sanonta ’’kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa’’ ei ainakaan pidä paikkaansa tiistain 1.2. etusivun jutussa  ’’Palkittua koripalloa’’.

Puolapuut 

 

 

Kiitos Anu Salo ihanista, hauskoista ja  elämänmyönteisistä kirjoituksistasi lapsiperheen arjesta! Joka kerta kolahtaa ja LOHDUTTAA!

 

9.2.2005

Kopulle tiedoksi. Loimaan julkisen liikenteen heikkous on itä-länsi suunta. Melkein aina joutuu matkustamaan kiertämällä. Toisin kuin Huittisissa.

J.O.

 

 

Kotiintuloajat pitää sopia perheessä, vanhempien toimesta. Niistä päättäminen ei ole yhteiskunnan vastuulla – edes Ypäjällä.

 

 

Suurkiitokset Anu Salolle tosi mukavista kirjoituksista. Sellaista se elämä on ollut ja edelleen on mummonkin mielestä.

 

Hyvät kirkollisvaaleissa valitut. Toivon näkeväni Teitä myös erilaisissa kirkollisissa tilaisuuksissa. Ei valinta tarkoita vain kokouksiin osallistumista vaan pitää olla myös muuta kirkollista osallistumista ja ajattelutapaa, että osaa päättää asioista. Näkemisiin.

Eräs äänestäjä 

 

 

Köyhyys ei ole ilo, vaikka se joskus naurattaakin. Maksoin juuri valtion kassaan 10 sentin lähdeveron. Lesken ropo

 

14.2.2005

Ihan sama miltä lehti näyttää, kunhan se vaan tulis sillon ko pitäis!

KOKO päivä pilalla 

 

 

Loimaan ratsastusseurat (LoiRa, Loi-Ura) voisitte järjestää enemmän  ratsastuskisoja! Olisi ihan hauskaa käydä kisoissa useammin kuin kerran pari vuodessa.

 

Kaupungin keskustan jalkakäytävien lumityöt on aina tehtävä kahteen kertaan, kun karhu työntää ajotien lumet puhdistetulle väylälle. Karhut töihin aikaisemmin!

 

Miksi Loimaan Lehti jatkuvasti näyttää sivuillaan verisiä eläinruhoja?

Sp.

 

 

Pitäkää huoli, ettei kissanne pissi naapurin ovilla. Edes haja-asutusalueella. Muuten asia annetaan viranomaisille.

Ovi pilalla ja mitta täynnä

 

 

Jokohan Vesikosken sillan valopylväs olisi tarpeeksi kypsä maalattavaksi?

 

Pian työpaikkoja ja menestyvää teollisuutta Alastarolle!!!

Työtön 

 

 

Loimaan rhy:n alueella oli suurin peuralupa (200 kappaletta) Kojonkulman metsästysseuralla. Se käytti kaikki lupansa.

AA