”En jaksa aina ymmärtää”, Kaikkien aikojen Kopit, osa7

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

2.1.2006

Kiitos kaupungin ilotulituksen ajankohdan päättäneille kun otitte perheiden pienimmätkin huomioon! Mutta ne, jotka poksauttelevat paukkujaan ihmisjoukossa, voisivat ottaa huomioon myös vauvojen vaunut, jotka syttyvät helposti tuleen. Niin kuin vaatteet ym. myös.

Hyvää vuotta 2006 kaikille!

 

 

TSV:n johtajan Valtosen lausunnot yleensä ovat huuhaata, niin nytkin. Ympäristöviraston lupa oli odotettu. Alastarolta ei ole vielä edes pyydetty tarvittavaa rakennuslupaa. Valvontalautakunnan on vaikea sitä myöntää, millä pettäisi kuntalaiset. Käyköön TSV pitkän kivisen tien. Onneksi on omat kaivot, niitä TSV ei voi kostoksi sulkea, minkä oletettavasti Oripää koki. Kunnan johdonkin toiminta ollut lepsua. Miksi piti hyväksyä harjun imeytys?

Taisto Levo

 

 

Kuten saimme lukea, myös viikonvaihteen lehdet olivat sitä mieltä, ettei helluntai-Ilkalla ole mitään lauluääntä, joten todellinen voittaja olisi pitänyt olla Katri tai Pete.

Laulun opettaja

 

 

5.1.2006

 

 

En jaksa aina ymmärtää kaupungin hinkua myydä kaukolämpölaitoksensa tai oikeastaan osuutensa siitä. Siinä voisi käydä kuten entiselle isännälle – myytyään lypsävän lehmänsä tilillä oli rahaa – mutta vain hetken. Ja sitten maito täytyikin ostaa kaupasta. Ja toisaalta onko oikein laittaa nykyiset ja mahdollisesti tulevat lämpölaitoksen asiakkaat tämän kaupan maksumiehiksi, sillä heiltä se hinta peritään – ennemmin tai myöhemmin.

Arvelee Takarivin Tahvo

 

 

Uudenkin Loimaan on elettävä varojensa mukaan. Nyt ei pidä myydä kaukolämpöä kun se on juuri saanut verkoston kuntoon ja viimeisetkin kerrostalot asiakkaikseen ja alkaa todella tuottaa. Eivät kaukolämmön myynnistä saadut rahat nykypäättäjillä kauan kestä, liitosporkkanarahatkaan eivät auttaneet vuottakaan vaan veroja piti heti nostaa. Paimentakaa nyt äänestäjät valtuutettujanne! Muuten saamme Loimaalle oman pikku Fortumimme.

Juuri liittyneen yhtiön hallituksen pj.

 

 

Loimaan kaupunginkirjastossa on todella huonoa ja töykeää palvelua! Nuoria ei edes tervehditä, mutta iäkkäämpiä ihmisiä kylläkin!! Vaadin parempaa kohtelua!!  Vain yksi kirjaston työntekijä palvelee hyvin, kiitos hänelle! 🙂

Angry

 

 

Kaupunki pitänyt jo monta viikkoa ”diskovaloa” Kalevalankatu I5:n kohdalla.

Syttyy sammuu

 

 

Viime lehdessä kerrottiin lumimiesten lähtevän töihin vaikka yöllä. Kiva kun jossain homma pelaa. Alastarolla lähdetään aamulla, jos ollenkaan. Osa kaavateistä aurataan useammin, joten taitaa Vahvalan alue olla parasta A-ryhmää. Turha vedota säästöihin, sillä kolarin ym. sattuessa kunta on maksumiehenä. Kiinteistövero pienemmäksi tai lumenauraajat töihin. Mikä mättää?

”Kyntöpeltotien” viereltä

 

 

Toiset tykkää Ilkasta, toiset Katrista. Sanotaan, että mielipiteistä ei saa kiistellä. Minä ainakin itse pidän juuri Ilkan lauluäänestä, mutta Ilkassa on muutakin kuin laulu, eikä pelkkä lauluääni voittoon ois riittänytkään, sen sanoivat Idols-tuomaritkin aikanaan.

Faninsa kullakin 

 

 

Ilkan olis pitäny hävitä! Se on täys nainen! Mut toisaalta, ku ajattelee: aivan sama kuka voitti, kun Idols muutenki turha ohjelma.

Mee mäkee

 

En tiedä yhtään ihmistä, joka olisi sairastunut kissan takia, vaikka kissa on ollut huushollissa kymmeniä vuosia, mutta rotat ja hiiret levittävät tauteja. Voi sitä rottien ja hiirien määrää, jos kissat pidettäisiin sisällä.

Tosi on

 

 

9.1.2006

Kiitokset postiin Leppämäelle saamastamme hyvästä palvelusta.

APUaan kaivanneet

 

 

Kumma homma kun oikein lehdessä tarvii itkeä, että junat kulkevat! Muuta pois tai niele kiukkusi – itsehän olet paikkasi valinnut.

Valintojen maailma

 

 

Kävelijät pois pilaamasta hiihtoväyliä.

Hiihtämisestä tykkäävä

 

 

Potkukelkat esiin! Ainakin Suopellolla kelkkailu onnistuu, tiet hyvässä kunnossa. Torillekin olisi kiva päästä kelkkaillen.

Autoilun voittaa

 

 

Hyvät teininuorten vanhemmat, neuvokaa lapsianne mitä kuvia kannattaa ja saa laittaa julkisille internet-sivuille. Esimerkiksi www.irc-galleria.net.

 

Onko tavoite saavutettu, kun minun kraanastani tulee Kokemäenjoen vettä? Silloin sinunkin kraanastasi tulee Kokemäenjoen vettä.

Taajaman poika

 

 

Ilkka Jääskeläinen paras, kyl tytöt tietää. Hurmaa laulaessaan kaikki aivan varmasti.

Sani

 

 

Haukuttiinhan aikanaan Antti Tuiskunkin lauluääntä, mutta kukas se silti on ollut kärjessä koko ajan. Pikkutyttöjen suosikki, niinku Ilkkakin. Sama se kuka Idolsin voitti, näkee sen myöhemmin kenest kansa tykkää… Eikö? Ilkka kyllä varmasti parempi 🙂

Saapas nähdä

 

 

 

11.1.2006

Taistelu Turun Seudun Vettä vastaan ja puhtaan, oikean pohjaveden puolesta jatkuu. Ei ole syytä panna päätä pensaaseen tai päästää pupua housuun. Sen sijaan tartutaan toimeen. Teemme valituksia, siihen meillä on oikeus. Vesilaki sanoo: kenelläkään ei ole oikeutta liata pohjavettä. Siitä pidetään kiinni.

Puhdasta vettä

 

 

Ällöttävää laittaa lehteen iso kuva, ja vieläpä kahteen kertaan kituvasta peurasta! Miksei kuvaa siitä ääliöstä, joka kaahasi peurarukkaa päin?

Ylinopeutta

 

 

Kiitokset sille nuorelle miehelle, joka toimitti hukkaamamme avaimen Keskuskoulun alueelta poliisiasemalle loppiaisaattona.

Hädässä olleet

 

 

Kaupungilla on vaarallista liikkua, kulkea jalan tai pyörällä. Missä ovat aurat ja lanat?

Pyöräilijä

 

Miksi Vesihovissa on käytössä ainoastaan iso sauna? Pikkusauna ollut poissa käytöstä kohta kaksi vuotta! Sähkön säästämistä(kö)?

Saunan ystävä

 

 

Eikö kaupungissa ole enää työkoneita, joilla saisi raiteet pois vanhan Esson sillalta Paunan risteykseen asti? Vai odotetaanko kevättä?

Autoilija

 

Parhaat kiitokseni sinulle rehellinen  löytäjä, joka palautit pudottamani lompakon liikkeen kassalle 10. tammikuuta.

Yksi tohelo

 

 

Ei ole henkikulta kallis kun tien vieressä tarpoo ilman heijastinta! Seuraavalla kerralla en soita torvea vaan pysähdyn ja nakkaan nokkaan!

VW farkku

 

13.1.2006

Kiitokset Krookinkulman pojille avusta, toivoo punaisen Volvon kuski.

 

Kiitoksia autoilijalle kuravedestä, jonka heitit niskaani! Tiedoksi vaan, että lätäkön kohdalla voi jarruttaa!

Läpimärkä lenkkeilijä

 

 

Lehdessä oli auton alle jääneestä peurasta. Ei ole valtio vielä rakentanut eläimille omia liikennevaloja, etteivät ne hyppisi autojen eteen.

Ääliö

 

Kiitokset OTT:lle kannustavasta mielipidekirjoituksesta! Vielä on ihmisiä ISOLLA II:llä, joille työttömätkin merkitsevät jotain.

Palkka juoksee – minä en

 

 

Kiitos Sirpalle ja muille Alastaron Siwan tytöille hyvistä vuosista ja aina iloisesta palvelusta.

Tyytyväiset asiakkaat

 

Miksi päiväpostin kantoaika on myöhentynyt jopa 6 tunnilla? Torstaina 12.1 sitä jaettiin ainakin Satakunnantiellä vasta 15:n jälkeen.

 

16.1.2006

Käsittämätöntä, että Loimaan kaupungin kannattaa ottaa haja-asutusalueelta (noin 8 kilometrin päästä keskustasta) yksityisen pihan talvihoitourakointia!

Verorahoillako?

 

 

Loimaalla viisi eläkeläisjärjestöä! Eläkeliittoon kuuluvat kaikki jäsenet. Yksi järjestö riittäisi. Onhan yksi Loimaakin. Valinta vaikea…

Sitoutumaton

 

 

Jättäkää ne loimaalaisten kokoomusrouvien keskinäiset riidat omaan arvoonsa. Näin näyttävällä otsikoinnilla teette heistä suuria sankareita. Jos tämä on heidän antinsa Loimaan kehittämiseen, niin antakaa heidän painia keskenään.

Yks juntti

 

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Kiitos

 

 

Turhaa valitusta päiväpostin kantoajasta Satakunnantiellä. Haja-asutusalueella (4 kilometrin päässä torilta) posti = päivän sanomalehdet ja kirjeet, tulee yleensä puolen päivän maissa. Kesäaika, jolloin sijaiset hoitavat homman, on luku sinänsä. Silloin päivän lehdet tulevat reilusti puolen päivän jälkeen. Joten se siitä päiväpostin ”myöhentymisestä”.

Turha valitus pois

 

 

18.1.2006

Savipellonkadulla posti on viimeiset kaksi vuotta jaettu kello 11–16 vaihtelevasti. Välillä posteja seisotetaan kadunpäässä kaikkien luettavana.

Kypsä

 

 

Lopettakaa valitus ja olkaa onnellisia, että saatte postin kotiin asti. Palatkaa sitten asiaan, kun se tarvii hakea jostain kauempaa kuin omasta laatikosta tai eteisestä!

Haja-asutusalueen asukas

 

Perävaunu aiheuttaa kolareita -kirjoittajalle: Luulen että ne suurimmat tontut kuitenkin ovat ne, jotka ajavat sataa Yläneentietä ja samalla kateus loistaa lasista.

Ei ihme jos kolareita

 

 

Hirvikoskentiellä on edelleenkin 40:n nopeusrajoitus.

Ei mikään autobahn

 

 

Mihin on piilotettu Loimaan verotoimiston puhelinnumero? Puhelinluettelosta numeroa ei löydy, ei verotoimiston eikä verohallinnon kohdalta, ei myöskään valtion virastotalon eikä Loimaan  kohdalta.

Ei voi enää kaverille kilauttaa

 

Menkää ihmiset ihmeessä katsomaan Anneli Heinon Kilot irti elämästä -esitystä! Se on mielenkiintoinen ja hauska, varsinkin naisten näkövinkkelistä.

Mukana ollut 

 

 

20.1.2006

Verotoimiston puhelinnumero löytyy Loimaa 2006 -luettelon sinivalkoisilta kuntasivuilta, sivu 11!

Itsekin etsinyt ja löytänyt

 

Kiitokset tienpitäjälle Penninkulmantien ja Joenperäntien hyvästä hoidosta. On tosi kiva ajella.

Päivittäinen käyttäjä

 

Lääkärin virka hoito-osastolle ja vanhuksille parempia palveluja kotiin! Mitä jos kerrankin ajattelisimme hyvää hoitoa ja parempia päiviä elämään. Eikö kotihoitoon juuri valtakunnallisestikin pidä panostaa?

 

Kyllä meillä täällä ON hyvä hoito ja posti kulkee! Kiitos näiden töiden tekijöille!

 

Kannattaisiko eläinlääkärin purkaa pahaa oloaan muualle kuin asiakkaalle?

Luurin korvaan saanut

 

 

Kyllä näkee, että se vanha keksintö, lihan myynti tuo paljon pääomaa…

Olis vaan mitä myydä 

 

 

Teit aivan oikein Helanderin Markku – tämän päivän johtajien kanssa ei kannata lähteä marjaan kotimetsää kauemmaksi. Saattaa mennä marjat sekä ämpärit.

Onnittelut tuntipalkallesi! 

 

 

Muistakaa ihmiset, ettette jätä lemmikkejänne ulos näillä pakkasilla! Kissat ja koirat sisään!

Johanna

 

23.1.2006

Oripään päiväkodin rakentamisesta vielä pohdittavaa; miksi rakentaa uusi, jos siellä ei ole paikkoja enempää kuin nytkään? (Oliko tarkoitus varautua lisääntyvään lapsimäärään?) Kannattaisiko rakentaa heti riittävän kokoinen, ettei kohta tarvitse miettiä ”lisäsiipeä”? Tiloille löytyisi varmasti myös käyttöä, esimerkiksi ryhmikselle tai kerhoille? Ja entäpä se ulkonäkö – ei liian laitosmaista maalaismaisemaan tai yleensäkään lapsille!

Asiaa pohtinut

 

 

Mikseivät jumalanpalvelukset voisi olla päivällä tai illalla? Minulle kello 10 sunnuntaiaamuisin on liian aikaisin.

Muutosta odottaen

 

Kahden viikon jumpat sivu suun, kun Loimaan naisvoimistelijat jättivät ilmoittamatta jumppien alkamisesta Loimaan Lehdessä!!

Pettynyt nainen

 

 

Lemmikit pakkasella sisälle, mut ainakin Alastarolla karhukoira ulvoo ja haukkuu pakkasessa 9–15 tuntia joka päivä ulkona hangessa maaten.

Ohikulkija

 

Missä on toripäivien piristys Markiisin Torikahvila? Kahvia, voileipiä ja iloista yrittäjää kaipaava!

Ihaileva viiskymppinen mummo

 

Kiitos Eriparia-teatterille. Kun käy katsomassa esityksiänne, on kotiinpalatessa olo kuin mukavalta lomareissulta palatessa – rento ja vapaa stressistä.

 

25.1.2006

Mikseivät jumalanpalvelukset voisi olla päivällä tai illalla? Minulle kello 10 sunnuntaiaamuisin on liian aikaisin.

Muutosta odottaen

 

 

Kahden viikon jumpat sivu suun, kun Loimaan naisvoimistelijat jättivät ilmoittamatta jumppien alkamisesta Loimaan Lehdessä!!

Pettynyt nainen

 

Eikö takseissa ole taksamittarit sitä varten, että matkan hinta maksaa sen mukaisesti, eikä oteta asiakkailta melkein tuplahintaa?

Loimaan taksit rehellisiä!

 

 

Perhepäivähoitajia kaivataan, niinpä. Sanotaan, että harva haluaa hoitaa lapsia omassa kodissa. En usko, että johtuu kokonaisuudessaan siitä. Palkkahan siinä aivan surkea on! Eivät nuoret lähde kokonaan itsenäistä työtä tekemään alle kesätyöläisten hinnalla! Ei töitä ilmaiseksi tehdä, kai?

Päättäjät miettikää

 

Loimaan päättäjät huhuu! Maksakaa nyt edes kuntalisää kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille! Työ on arvokasta! Jos kerran hoitopaikoistakin pulaa!

Äiti

 

 

Ohikulkija! Tee ilmoitus eläinsuojeluyhdistykselle pakkasessa ulvovasta koirasta!

Eläinten ystävä

 

Alpinojan äijä ihmettelee, että pittääks se Lemmensilta si kokonaan hävittää. Jos se on pakko se uusi hullu silta tehdä, niin voiko tän vanhan sillan panna vaikka teurastimon nurkalle, että päästään edelleen menemään läheltä toisiamme.

 

 

Äänestämällä Tarja Halosta turvaamme työläisten ja maaseudun turvalliset elinolot.

Ei natolainen

 

 

1.2.2006

Paras Tarja! Hyvä me!

Damerna först 

 

 

Muumimamma voitti Mandake-taikurin.

Sepe

 

Pusan isännän sanoihin on helppo yhtyä, kepu nukkui ja sikeästi!

Keke

 

 

Pusan isännälle. Älä ihmettele keskustalaisten nukahtelua vaaleissa. Niinistö ei sanallakaan maininnut maanviljelijöiden vaikeuksista, joita on vielä tulossa EU:lta lisää.

Hereillä ollut 

 

”Maton alle” kuule, bubligaanit voitti! – Toivoa ON !

Eläkeläisisäntä

 

 

Loimaan seutukunnalla on vain yksi varteenotettava kansanedustajaehdokas yli puoluerajojen jonka läpimenomahdollisuudet ovat aivan ylivoimaiset ja tuntee koko seutukunnan! Pauli Salminen! Puolueet herätkää!

Muumipappa

 

Viite LL 31.1. – Olisi hyvä julkistaa puolueeton luettelo Ala-Nissilän saavutuksista – ikään kuin päästötodistus: Miten Loimaa on hyötynyt ”omasta kansanedustajasta”.

 

 

Kiitos Loimaan ammatti-instituutille Opintien koulun kilpailujoukkueen ja kannustajien kuljetuksen järjestämisestä Taitaja 9 -kilpailuun Tampereelle 27.1. Opintien koulun puolesta

Opinto-ohjaaja

 

 

Loimaan poliisi on kiireinen kun ei kerkeä tienreunoja seurata! Vilkautin valoja poliisille, että pysähtyisi tarkastamaan ojaan ajanutta autoa! Kas vaan autosta löytyi vanhempi rouva ja saimme, kiitos ”naapurin”, traktorilla auton ylös! Kyllä jo auttajia löytyi, kun autossani oli hätävilkut päällä! Poliiseilla oli laput silmillä ja kiire lämpimään! Tapahtuma oli tiistai-iltana Mellilä–Koski-tiellä!

Apua antava!

 

Koskenkuja 1:n päiväpostinjakaja, jatkossa voit vapaasti työntää meidän luukusta ihan koko lehden, ettei tarvitse kansia jättää ulkopuolelle roikkumaan!

V-max

 

 

Autoilija SMF-3. Kannattaisi käydä autokoulu ehkä uudelleen – muiden turvallisuuden tähden!

Perässä ajanut 

 

 

Teille, jotka moititte Loimaan taksiautoilijoita, olen saanut loistavaa palvelua Loimaan takseilta. Niin perheeni kuin pienet lapsenlapsenikin. Ovat todella kohteliaita, nousevat autoistaan ulos palvelemaan, nostavat raskaat kauppakassit ja ovat kohteliaita. Käykääpä pääkaupunkiseudulla niin ette todellakaan saa tällaista palvelua. Aina on ollut mittari päällä. Tsemppiä taksit!

Sinikka

 

 

3.2.2006

Presidentin vaalit pähkinänkuoressa: Halonen voitti ja suomalainen työ ja yrittäjyys hävisi.

Keke

 

 

MTK:n tilaisuus Sarassa oli hyvä. Nyt viljelijälle viimeistään selvisi, että MTK:n jäsenmaksut on turhia. Markkinat määrää tuotteen hinnan ja EU-tuen.

Tuottaja

 

Asemakaava-alueella puun kaatoon pitää olla jokin syy. Talvella on tuhottu aiheettomasti kaupungin puistoja. On mennyt korvaamatonta luontoa.

Eräs

 

 

Aapuuva!! Naapurin koira ulvoo, haukkuu jäädessään yksin. Päivästä toiseen. Naapuri ei valituksista eikä muiden rauhasta välitä!

Koiran naapuri Mellilästä 

 

 

6.2.2006

Alastaron päättäjät, ottakaa järki mukaan touhuihin ja kysykää veronmaksajien mielipide asioihin! Jätetään golfkenttä tekemättä, koska monikaan ei sitä halua/tarvi. Käytetään nekin varat teiden kunnossapitoon, ettei tarvi kyntöpellolla ajella sekä avustakaa Vanukasta, ovat hyvällä asialla ja tekevät hyvää työtä! Kunta voisi rahoittaa toimintaa ja päättäjät lähteä katsomaan toimintaa eli vapaaehtoisiksi kiertelemään!

Myös nuori ollut

 

 

Missä viipyy maatalousmuseon moneen kertaan luvattu mainospylväs Karhulassa? Puimakoneen kylkeen isketystä infosta tulee ensiksi mieleen poliittiset vaalimainokset ja toiseksi hulttiomaista maanviljelijää kuvaava pellolle jätetty työkone.

Kyntämätön sarka

 

10.2.2006

Arto Savonen paljasti kirjoituksessaan tiistain lehdessä ainakin paljon itsestään. Entisenä (?) kaupungin työntekijänä hänen pitäisi tietää, ettei kaikki paha, mitä kaupungissa tapahtuu, ole valtuuston puheenjohtajan syytä. Kateus on kova ja paikallinen tölviminen huipussaan.

Ei tyhjä lato kattoa kaipaa

 

 

Ei ole kivaa, kun asiakas makaa kirjaston tiskin päällä!

Hiljaisuus kirjastoon 

 

Pistäkää kepulaiset se Lehtomäen paras kaveri Saxen Vanhasen tilalle.

Luuser

 

 

Autolla kuuluu ajaa, sillä auto tykkää siitä, että sillä ajetaan!

 

 

17.2.2006

Alastarolla ei toimi muu kuin maatalousmafia ja metsästysseura sekä muut varkaat.

Rehellinen

 

 

Miksei Loimaalla Juvan reitillä voida luistelu-uraa pitää yhtä hyvässä kunnossa kuin perinteistä latua. Luistelu-ura on kuin perunapelto ja se vie hiihtoinnon, vaikka kelit olisivat mitä parhaimmat.

Ura kuntoon pian

 

Yksinhuoltajalla ei ole Loimaalla ainakaan ihmisarvoa. Hänestä ja hänen lapsistaan ja heidän asioista saa ja jopa eräiden vahtikoirien mielestä kuuluu puhua ja vielä negatiivisesti ja raha-asiammekin kylillä tiedetään paremmin kuin pankissa. Me yksinhuoltajat emme niin paljon rahaa saa kun puhutaan.

Yksinhuoltaja 7 v

 

 

Oih! Taas on yksi vuosikerta abeja viettänyt railakkaat penkkarit. Kiitos karkeista ja sävähdyttävistä puvuista!

Abin orja

 

Eikö 14-vuotiaan, poliisin tunteman narkomaanin asiat kuulu lastensuojeluviranomaiselle eikä yleisönosastolle? Vai eikö sinne voi tehdä ilmoitusta kuulopuheista nimimerkillä? Herää kysymys, mikä on kyllästyneen todellinen ongelma?

Juoru Akka

 

 

Eräille nuorille tiedoksi, että Loimaalla tiedetään kuka on narkkari ja kuka ei!

 

 

On se kumma kun taas halutaan säästää lasten kustannuksella, kun Peltoisista uhataan lakkauttaa 3-4 lk. Ei voi Loimaata ainakaan lapsiystävälliseksi kaupungiksi kutsua!

 

 

20.2.2006

Loimaan sossut: Hakekaa se Halonen pois paleltumasta Pölkintien ja Mäenpäänkadun risteyksestä.

Äänestäjä

 

Virttaankankaalla turkulaisetkin hiihtäjät ihastelevat upeita latuja ja maisemia. TSV häärää samoilla alueilla putkinensa pahat mieles. Vaan mepä valitammekin TSV:n toimista valveutuneina ihmisinä itse. Ei kunnan taholta meitä auteta: on jo turkulaisten äänet mieles eduskuntavaaleis.

Future

 

 

Tuntematta T. Levoa TSV asiassa hän puhuu totuutta, muutoin käy kuin vanhojen sahojen kans. Perintönä jää pilaantuneet maamassat! Tässä tapauksessa pilaantunut harju.

 

 

Sinä, joka otit poikamme pyörän viime perjantaina Puistokadun koulun pihalta (vihreä naisten VIP Tunturi). Voisitko palauttaa sen koulun pihalle?

Harmistuneet vanhemmat 

 

Kolme äidin pientä höpönassua olivat keksineet uuden hauskan leikin. He koettivat osua ohimeneviin autoihin raaoilla kananmunilla ysitien varrella Välimettänlenkin paikkeilla lauantaina puolenyön jälkeen. Nyt tietoisku kaikille pikku mussukoille: jos ei iltasadun jälkeen saa unta niin ei saa ruveta leikkimään munilla vaikka iskä ja äiskä joskus niin tekisivätkin.

Osuman saanut pieni punainen 

 

 

Rakkauden tunkiolla, varmaan onkin paha olla käen jok ”toisten pesäs” loisii. Jälkeläisiään, ei koskaan nää”, luomakunnan loinen tää.

Mypa 

 

Päättäjät jotka eivät halua säästää Lemmensiltaa – viettäkää eläissänne edes pari Lemmen-iltaa.

Kuutamo! 

 

Kuulin, että nyt on Peltoisten koulun ”vuoro” lakkauttaa ja ensi vuonna kai Kauhanojan koulun jne. Peltoisten kouluun on jo nyt enemmän menijöitä mitä kouluun mahtuu, Mäenpää on kaavoitettu täyteen, joten viisaat päättäjät: mihin olette ajatelleet sijoittaa lapset – taannutaanko noin 100 vuotta ja otetaan kotiopettajat kotiin vai oletteko kenties ajatelleet lopettaa koko oppivelvollisuuden?

Ällikällä lyöty 

 

Parturi Hius-Heikkiin aina ilo mennä, hymyileväiset parturit antavat iloisen mielen koko päiväksi, tämä on onnistunutta asiakaspalvelua.

Asiakas

 

 

Amiksen parturipuolella ei asiakkaita pidetä millään tavalla asiakkaan arvoisena, kun tarvitsee koko huoneen kuullen opettajan käyttäytyä todella törkeästi. Menisitte käyttäytymiskurssille ja lopettaisitte asiakkaan nälvimisen, josta loukkaannuin.

Wanha

 

22.2.2006

YTK-kassaan kuuluminen on lyhytnäköistä vapaamatkustamista ammatillisesti järjestäytyneiden kustannuksella. YTK ei ole puolustanut työttömyysturvaa eikä muita työntekijän oikeuksia silloin, kun ne ovat olleet uhattuina. Se ei neuvottele työehtosopimuksista, ei ole kehittämässä työelämää eikä estämässä työehtojen heikentämistä. Ne asiat on hoitanut ja hoitaa jatkossakin luja yhtenäinen ammattiyhdistysliike.

S.

 

 

Gigantissa käyneet isä ja tytär: ette ole todellakaan ensimmäiset huonoa palvelua saaneet, tuskin viimeisetkään…

Elina Mattila 

 

Punaisen Ristin päiväpirtti on eliittirouvien juorukerho. Ei sinne sovi vähäosaiset.

Sivustakatsoja

 

 

27.2.2006

Olemme aina saaneet amiksen parturipuolelta hyvää palvelua, opettajat ammattitaitoisia, vaativia, kohteliaita ja hyvällä huumorilla höystettyjä!

Äimistynyt

 

 

Kiitos Jari-Matille hyvistä laduista.

Hiihtäjät

 

Kuski hei, tiet avoinna kaikille, ei vain kaahareille. Nopeusrajoitus tarkoittaa ylintä sallittua, ei sitä että kaikkien on pakko ajaa just niin lujaa!

 

 

Osa meistä alle 8O:tä ajavista on niitä, jotka keräävät ”hurjastelijoiden” jäljiltä hesepaperit, juoma- ja olutpullot. Tapana näyttää olevan, että irtotavara lennossa penkalle.

Talvisiistijät

 

 

Miten voi toimittaja vihata kelkkailua noin paljon, jota voi vain harrastaa noin kaksi kuukautta talvessa, ja joka on mitä parhain kuntoilulaji. Ei ymmärrä!

Maanomistaja itsekin

 

1.3.2006

Harmin paikka, etteivät moottorikelkkailijat ajele meidän mailla. Olis se paljon mukavampi ulkoilla kelkkauralla kuin rämpiä umpihangessa.

Pekon poika

 

 

Moottorikelkkailuun ja moottoripyöräilyyn asennevammaisesti suhtautuva toimittaja Nummila tekee jo koko lehden naurettavaksi.

Motskarikausi jo ovella

 

 

Ottaisikohan Satakunnan Kansa myös Kari Nummilan töihin? Lisääntyisi suvaitsevaisuus Loimaan Lehdessä.

Moottoripyöräilijä

 

Olipas outo juttu Nummila, ettet reserviläisten jutussasi maininnut mitään luonnonrauhasta, vaikka helvetillinen meteli kuului kaupunkiin asti.

 

 

Hirvikosken kentillä todella hyvät jäät, siellä osaavat hommansa.

Luistelija

 

 

Vielä tovi, ja satokausi alkaa. Puut ja pensaat antavat antinsa. Metsä sienet ja marjat. Kasvimaat, salaatit, yrtit, kaalit. Siellä ilonamme on myös nuhaiset pikku sirkuttajat. Mansikathan tulevat syöntiin ensin. Nautitaan siis niistä tuoreina.

 

 

Hyvät kissojen puolustajat, muistakaa, että kissa saa olla vapaana lain mukaan vain omistajansa tontilla. Muualla se on lainsuojaton.

Ei kissan omistaja

 

 

9-tien aurausurakoitsija, vaihda ammattia jos et viitsi huonossa kelissä lumisateella aurata. Työsi on pitää tie puhtaana!

 

 

Golfkentästä, joka tehdään aralle harjualueelle, ei voi käyttää sanaa ekologinen.

Maisemanpuolustaja

 

 

Sujuva työmatkaliikenne ns. normaalivauhtia on eri asia kuin ”sunnuntai/siivousajelut”!

Kuski 2

 

3.3.2006

”Uusi takki, parempi mieli.” Iso kiitos ja kimppu punaisia ruusuja kauppias Sami Toivoselle erittäin mieltälämmittävästä asiakaspalvelusta!

Fiona & vanhemmat

 

 

Iso kiitos sinulle, joka juoksit perään unohdettuani kukkaron Vapaa Valintaan keskiviikkona!

 

 

Kiitos Pauli Salmiselle ”Voi voitettuja” -jutusta. Se kosketti omakohtaisestikin.

Eräs vaari Punkalaitumelta

 

Lämmin kiitos Heli Sultsille ihanista kukista ja huomaavaisuudesta uusien näyttelytilojemme kunniaksi!

Ribbonin tytöt 😉 

 

 

Sinulle kuski 2. Mitä tarkoitat normaalivauhdilla? Itse ajan noin +10% mittarivirhe huomioiden. Silti MB:t ja BMW:t eivät takana viihdy. Menkööt, mutta mulla ei satu olemaan niin mukavaa työpaikkaa ja extramania, että pitäisi kaahata töihin.

Takarivin tahvo 

 

 

Lauantain gallupista katosivat kaavakkeet, tarvittaisiin uudet tiedot. Jotta saataisiin varma testitulos.

YKY

 

Arvoisat lipputankojen omistajat. Tarkistakaa lippujenne puhtaus ja kunto, ettei olisi yhtä likainen kuin Hesburgerilla.

Sinivalkoinen

 

 

Kissa todellakin on lainsuojaton. Ei tulisi mieleenikään päästää omaa lemmikkiäni vapaasti pihalle. Edellinen kissamme potkittiin kuoliaaksi sen päästyä vapauteen. Millainen ihminen tekee tällaista viattomalle eläimelle?

Animalia

 

 

Miksi Hirvikosken koulun kellot käy perunoita, kun koululainen tulee ajoissa oikean ajan mukaan, niin myöhästyy koulun ajan mukaan. Hyvä rehtori, olisiko mahdollista saada koulun kello oikeaan aikaan?

Ihmettelevä 

 

6.3.2006

On kamalaa asua Mäkitalon siltatyömaan vieressä. Talo tärisee koko ajan, kun suuret kaivurit ja koneet jylläävät. Ikkunat helisee ja astiat kilisee kaapissa. Talomme saa varmasti vaurioita tällä ryskeellä. Kuka korvaa? Jokaisen tulisi panna vastaan, ettei Lemmensiltaa rakenneta, yksi jatkuva kodin rikkominen riittää!

Väsynyt veronmaksaja

 

 

Hyvä Levo!  Tuot esille Alastaron kaivokauppiaat ja muut jetkut. Muistetaan seuraavissa vaaleissa.

 

 

Polttoaineen ostaja! Siirrä autosi pois tankattuasi ja mene sitten maksamaan, jos joku odottaa vuoroaan takanasi!

Kiireinen autoilija

 

Sinulta, joka muutama viikko sitten nappasit Laurin kukkaron ärrällä, kysyisin: Onko hyvä olo, kun olet tuhlannut koulupojan tietokonetta varten säästämät rahat? Oletin sinun olevan rehellinen ihminen. Siinä näkijä, missä tekijä

 

Nimimerkille ”perheen isä”. Vaalien aikana ei puhuttu herrojen palkankorotuksista mitään, ei puhunut presidenttikään. Ihan kiva toi 25% palkankorotus ja että hän itse totesi palkkaeron olevan naisilla 80 centtiä ja miehillä 1 euroa, mihin väliin hän naisena itse kuuluu!! Pitäis vaan kehitysapua lisätä!!!!

 

 

Suuri kiitos LAS:n kirurgian osasto 2:n henkilökunnalle saamasta hyvästä hoidosta ja kohtelusta 🙂

UK

 

 

Onko päättäjät tekemässä Hirvikoskesta huumehörhöjen ja roskasakin kehtoa? Ennen hyvään aikaan niille annettiin rahatukko ja käskettiin painua. Osallistun mielelläni kolehtiin, jos niin tiukalla on kaupungin kassa.

Duunari

 

Pelastakaa kaupungin puistot ja viheralueet asukkaiden hyvinvoinniksi, kaavoittakaa rakennustonteiksi muita alueita kuin vihreät puistoalueemme!

Järjen käyttö sallittua

 

 

Hyvä. Hyvä! Taisto L. Kirjoitat tärkeistä asioista ja rohkeasti. Jatka samalla lailla, sillä  täytyyhän kuntalaistenkin jostain saada tietoa asioista, miten ne todellisuudessa on.

Sivusta seurannut

 

Luisteluhiihtäjät malttia ohituksiin ladulla. Huomioikaa sauvojenne pituus ja terävyys. Sain sauvasta eikä ohittaja edes huomannut. Onneksi osui käsivarteen, silmäkin oli lähellä. Kunnioitetaan kaikkia ladulla eteneviä. Kiitos hyvistä laduista tekijöille.

Suojalasitko hiihtoladulle?

 

 

Eikö olisikin hyvää käytöstä, kun Vesihovin saunassa heitetään löylyä, kysyä meiltä muiltakin saako heittää lisää?

Kyllä kuumotti!

 

Niin se vaan kissakin sairastui influenssaan. Mitähän ne asiantuntijat nyt selittää? Tunteeko asiaa asiantuntijakaan?

 

Antakaa elää eläinten! Se viha täytyy purkaa muuhun ei  eläimiin!

 

Hieno juttu; moottorikelkkailijoilla kulkee keskellä kaupunkia kilparata, jolle ei voi kukaan mitään. Päästiinkö muuten viikonvaihteessa esim. Kartanomäen pellolla nopeutta 100 km/h vaiko yli senkin? Kelkka näyttää kiihtyvän tajuttoman hienosti.

 

8.3.2006

Ruokinnallani käyvien lintujen laulun säestämä KIITOS Loimaan Alkon henkilökunnalle 28.2. saamastani ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta ostaessani ”lintuviiniä”.

Asko Vainio, Ypäjä

 

 

Lämmin kiitos jälleen kerran Isonperän koululla järjestetystä talviriehasta niin järjestäjille kuin osallistujillekin! Mukavaa kevättä kaikille!

Minna

 

Pekka Saarinen ja muutkin munantuottajat ovat täysin syystä ärtyneitä pakkaamoiden ja kaupan äärettömälle ahneudelle. Jos tuottaja saa munakilosta 50 s/kg, se kaupan hyllyllä on noin 2,50 euroa. Välikädet, joiden työ on paljolti siirtelyä, rosvoavat 2 euroa kilolta. Kuluttajan silmin asia on kohtuuttoman epäoikeudenmukainen. Siis boikottiin ja munat suoraan tuottajilta. Ylituotanto tosin on tuottajien itsensä aiheuttamaa.

T Levo

 

 

Loimijoen virkistyskäyttö lisääntyisi, jos kaupunki ajaisi jäälle kunnon ladun ja luisteluhiihtouran. Retkiluistelubaanan voisi aurata viereen ja kelkkailijoillekin jäisi vielä tilaa.

Umpihangessa hiihtänyt

 

Mäkitalon siltaa on pitkään kaivattu ja odotettu. Rakennusvaihe on lyhytaikainen ja tärinät kuitenkin tilapäisiä. Odotellaan uutta siltaa iloisin mielin.

 

On se kumma, etteivät aurausvehkeet kulje sivukulmilla. Ainakin Metsämaan, Kojonkulman ja Kauhanojan suunnilla teillä on syvät urat, ja tiet ovat muutenkin jäiset ja huonossa kunnossa. Vuosimallia 33

 

10.3.2006

Mikseivät noin asiantuntevasti lintuinfluenssasta kirjoittavat voi kirjoittaa omilla nimillään? Jos jätetään valistustyö asiantuntijoille.

Heidi Niinimäki

 

 

Kaunis kiitos Pirkko Jaakolalle kun naistenpäivä hauskuutit tupaten täynnä olevassa Turuntien ”eliitti”-kahvilassa kiitollisia kuulijoita.

Mukana ollut

 

Kiitos Ankkuripaikan henkilökunnalle onnistuneista syntymäpäivistä! Ilta oli unohtumaton…

4.3. 18v.

 

 

Kadotin sormukseni Henriikan pihalle jokin aika sitten. Tuntemattomaksi jäänyt mies löysi sen ja vei ravintolaan, josta sain sen takaisin. Kiitos. Kiva että rehellisiä ihmisiä löytyy edelleen.

Kihlasormus

 

Taas näkee ihmisten nerouden ja kekseliäisyyden. Eihän tässä epidemiassa kuole kuin eläimiä ja muutama ihminen… Todelliset ruudinkeksijät.

 

Herätys Loimaan seudun päättäjät! Hiihtokeskuksesta käytetty tamppari ja kelkkareitit kuntoon. Alastaron kelkkailijat

 

Ei sitten Metsämaalta löytynyt Ooppelia, kun piti auto särkeä.

  1. 84

 

 

13.3.2006

Voisiko Metsämaan Vpk vähän miettiä mitä hajottaa!

 

Maksavat asiakkaat ei näköjään saa käyrä sekellä. Punanen pipo vaan tarttis olla ja hörhö et sinne pääsis.

 

Kaunis ajatus nämä muistokirjoitukset, mutta voisi muistella muuta kuin kaljatuoppien vippauksia. Se ei ole oikein jälkeenjääneitäkään kohtaan.

Loukkaantunut lukija

 

 

Joen jäällä on loistavat talkoovoimin tehdyt ladut. Kiitokset tekijälle!

TK-Winha

 

 

Leppihallin tanssilattia kunnossa. Ilmastointi ja valot uusittu.

Tyytyväiset tanssijat

 

Saako Loimaan takseja ajaa vaikka on sairaslomalla?

 

 

Jos sairastut ja Kelan 300 päivää tulee täyteen, muista ilmoittautua työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi, vaikka olisitkin vakituisessa työsuhteessa!

Kelkasta pudonnut

 

 

Pitäkää nyt ne kissanne kiinni tai omalla tontilla. Kohta menee niskat nurin yhdeltä ruskeanväriseltä, joka jatkuvasti käy kuseksimassa naapureiden autonrenkaat ja talojen nurkat. Vastapesty auto on mukava tepastella täyteen kuraisia jälkiä.

Kissat taivaaseen tai omille tonteille!

 

 

Toivottavasti joskus valitaan myös Etelä-Suomen kyttäyskaupunki – olisi Loimaa ja lähikunnat tosi vahvoilla.

www.kyttääjät.net

 

 

Alastaron ruokakaupassa näkee päivittäin, että olutta myydään selvästi päihtyneille. Eikö se ole laitonta?

 

 

Miksi siunauskappelin urkuparvella siunaustilaisuuden aikana tirskuttiin?

Sureva

 

Tuhannet kiitokset Loimaan aluesairaalan ensiapupoliklinikan hengettärille ma 13.3. illan huolenpidosta. Tuntui fantastisen hienolta, kun minusta huolehdittiin ammattitaidolla varsinaisen työajan jälkeenkin. Tuskinpa palkkanne pärjäilee paperiliiton juhlapyhien 300 prosentin korotuksille! Rytminsä kadottanut – ei parketilla

 

17.3.2006

Kiitos loistavista hiihtoladuista Loimijoella! Koko viikko hiihdetty – sekä isot että pienet – ja intoa riittää ensi viikollekin.

Hulmin päiväkotilaiset 

 

 

Miten on mahdollista, että Loimaalla voi poliisi viedä koululaisen kesken koulumatkan erääseen keskustan liikkeeseen myyjien tunnistettavaksi? Olen todella ihmeissäni ja vihainen! Onneksi kyseisen liikkeen henkilökunnalla  sentään oli tervettä järkeä päässä.

Hanna L, tämän viattoman koululaisen äiti

 

Arvo Heikkilä! Mitä hajotetulle autolle tehtiin harjoituksen jälkeen?

 

 

Autoilijat, välttäkää turhaa auton tai traktorin tyhjäkäyntiä. Se saastuttaa hengitysilmaa ja aiheuttaa ennenaikaisia kuolemia.

Vastuu hengitysilman laadusta

 

 

Jotain rajaa kissavihalle! Se on rikos, jos tapat jonkun kissan! Asiat on selvitettävä muilla tavoilla!

Johanna

 

Jättäkää kissat rauhaan. Ihmetyttää vaan irrallaan juoksevat koirat näin talvisaikaan.

 

20.3.2006

Kiitos Hihna ja Varaosalle ja Loimitraktorille – täällä palvellaan!

Jyrki Laine Ypäjä 

 

 

Hyvä uusi K-Rauta A. Kiven kadulta! Osoite on ihan oikein! Onnea!

Erisnimikeskustelu

 

Voi s…. Kyllä on kylä täynnä kissan vihaajia! Saanko minä pistää niskat nurin koiralta, joka kuseksii portin pielet ja tekee jopa tarpeet tontille!

 

Jos ei ole muuta tekemistä sunnuntaina ni ei silti tarvis mennä terveyskeskukseen kattoon töllöö… Sillä jollain saattaa olla sinne ihan oikeatakin asiaa..

 

27.3.2006

Virttaan ryhmis kiittää kyläyhdistystä keinusta, Alastaron Lions Clubia palikoista!

Kiittäen ryhmiksen lapset 

 

 

Vahvistakaa uskoanne : LL, to.16.3., s.17. Rautian oma kiitosilmoitus, ja kaikki kolme sanaa ihan erikseen! Myös Rautia – julkaisut no.3 ja Kevät 2006 ainakin ansaitsevat kiitoksen. Pahoitteluni tämän tarkennuksen puuttumisesta!

Positiivista erisnimikeskustelua 

 

Apua Poliisi Melliläntiellä Karhulassa ajetaan todella huimilla nopeuksilla, alueella on 50-60 km/h. nopeusrajoitus.

Tutkapartio tervetuloa! 

 

 

Miksi uusi monitoimitila Kojonkulmalle? Täällähän on jo Kojontupa käyttöä odottamassa. Kojonperäläisilläkin lyhyempi matka siihen.

Artturi