Pemamek sai Varsinais-Suomen vientipalkinnon – yritys on toimittanut automaatioratkaisuja 50 eri maahan

0
Kauppakamarin vientipalkinto jaettiin tänään kauppakamarilla. Kuvassa (vas.) Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Vuorinen, Pemamek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen, toimitusjohtaja Jaakko Heikonen ja ulkomaankauppa -ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Kauppakamarin vientipalkinto jaettiin maanantaina. Kuvassa Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Vuorinen (vas.), Pemamek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen, toimitusjohtaja Jaakko Heikonen ja ulkomaankauppa -ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Loimaalainen Pemamek sai vuoden 2018 Varsinais-Suomen vientipalkinnon Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnalta.

Pemamekin tuotannosta noin 90 prosenttia menee vientiin. Yritys suunnittelee ja valmistaa hitsaus- ja tuotantoautomaatioratkaisuja raskaalle metalliteollisuudelle. Yrityksen suurimmat vientimaat ovat Yhdysvallat, Venäjä, Australia, Ranska, Saksa, Portugali ja Italia. Se on toimittanut jo yli 15 000 automaatioratkaisua asiakkaille 50 eri maahan.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen luovutti palkinnon maanantaina yrityksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikoselle ja toimitusjohtaja Jaakko Heikoselle.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä yrityksen viennin kasvattamisen eteen. Tämä on hieno tunnustus siitä, että olemme vieneet asioita oikeaan suuntaan. Globaalit markkinat ovat Pemamekille merkittävät ja tulemme myös jatkossa panostamaan yrityksen kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistamiseen sekä uusien markkinoiden löytämiseen, kertoo Pemamek Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Heikonen Kauppakamarin tiedotteessa.

– Kansainvälistymisvaliokunta päätti yksimielisesti osoittaa palkinnon tänä vuonna Pemamek Oy:lle. Yritys on erinomainen esimerkki vahvasta ja hyvässä vauhdissa olevasta varsinaissuomalaisesta vientiyrityksestä, totesi kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Vuorinen.

 

Vienti on pitkään ollut merkittävä osa Pemamekin toimintaa. Viennin osuus liikevaihdosta on pysynyt yhtä vahvana jo vuosia. Suurin kehitys on ollut uusien asiakkuuksien hankkimisessa sekä vientimaiden markkinaosuuksien kasvattamisessa. Viimeisen kahden vuoden aikana yritys on ollut vahvassa kasvussa. Tulevaisuuden kasvunäkymät ovat myös erittäin hyvät.

Tärkeimmät kriteerit palkinnon saamiseen ovat viennin osuus liikevaihdosta ja viennin prosentuaalinen kasvu. Palkittavan yrityksen on myös osoitettava, että kehitys jatkuu positiivisena ja että se on oman alansa merkittävä toimija globaalilla tasolla.

 

TAUSTA

  • Turun kauppakamari jakoi Varsinais-Suomen vientipalkinnon nyt yhdettätoista kertaa.
  • Aiemmin palkittuja yrityksiä ovat Bayer Oy, Vahterus Oy, Treston Oy, Trafotek Oy, Ledil Oy, Almaco Group sekä Elomatic Oy, Teleste Oy, Hytest Oy sekä Biovian Oy.
  • Turun kauppakamari toimii Varsinais-Suomessa elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana.