0
Arkistokuva.

Savo Volley–Hurrikaani 2–3 (22–25, 25–17, 25–15, 18–25, 10–15).
Team Lakkapää–Hurrikaani 2–3 (26–24, 22–25, 18–25, 25–23, 12–15).

LENTOPALLO. Viikonlopun vieraspelit Siilinjärvellä ja Rovaniemellä sujuivat Hurrikaanilta voitokkaasti. Molemmat pelit ratkesivat vastan viidennessä erässä.
Lauantainen voitto nimivahvasta Savo Volleysta oli joukkueelta erinomaisen joukkuepelin taidonnäyte. Se oli erissä 1–2 tappiolla, mutta hienosti päävalmentaja Jussi Heinon pelitavan omaksunut joukkue nousi vaikeuksien kautta voittoon.
Hurrikaanin vahvuus oli hyökkäyspelaaminen. Sen neljännen erän hyökkäysprosentti oli 85 ja viidennen erän peräti 90. Nämä ovat lukemia, jotka kertovat joukkueen ja nimenomaan koko joukkueen pelin tasosta paljon.
Tomi Rumpusen saldo savolaisillassa oli 21 pistettä, mutta tilastojen takaa voidaan mainita miehen erinomainen vastaanottopelaaminen. Savolaiset yrittivät koko illan pommittaa syötöillään Rumpusta pihalle siinä onnistumatta.
Toisella laidalla Matthew Westin tarjoilusta nautti Antti Ropponen (19 pistettä, 3 ässää).

PÄIVÄÄ myöhemmin karavaani oli kulkenut Rovaniemelle. Heino oli odotetusti muuttanut pelaavaa kokoonpanoa melko rajusti.
Matti Oivaselle annettiin lepovuoro, ja keskipelaajan tontille laitettiin monilahjakkuus Tapio Toiviainen. Sen lisäksi Aleksi Mutka tuli Jesse Mäntylän tilalle, ja toiseen yleispelaajan rooliin pääsi Kasimir Vuorinen.
Pelaajavaihdot eivät näkyneet hyökkäyspelissä vaan vastaanottopelaaminen oli Akilleen kantapää.
– Vastaanotto ei ollut normaalilla tasolla. Se johtuu siitä, kun kaksi hiukan vähemmän pelannutta on vierekkäin takakentällä, Toiviainen tarkoitti kaksikkoa Mutka-Vuorinen.
Toiviaista ei uusivanha pelipaikka haitannut. Kaikkiaan 12 passista yhdeksän pistettä hyökännyt Toiviainen ei ollut pelipaikasta yllättynyt.
– Laji on sama, vaikka pelipaikka vaihtuu.
Ottelun ja voittoputken säilymisen takuumies oli tällä kertaa Antti Ropponen. West passasi kaikkiaan 47 kertaa nurmolaiselle, ja Ropponen nakutti 26 pistettä. Illan kokonaissaldo hakkurille oli 32 pistettä.
– West teki minun hommasta helppoa. Pääsin lyömään erinomaisesta passista koko illan, ottelun tehokkain pelaaja totesi.

HURRIKAANI on vuoden vaihtumisen jälkeen ollut sensaatiomaisessa kunnossa: ei yhtään tappiota liigassa 11 otteluun. Voittoputken aikana ovat kaatuneet mestarisuosikit Valepa ja Savo Volley (kahdesti).
Heinon pelitapa on pelaajilla takaraivossa. Valmentaja luottaa pelaajiin, ja vastavuoroisesti pelaajilla on syvä kunnioitus valmentajaansa kohtaan.
Se näkyy pelitilanteessa rauhallisuutena. Jokaisella pelaajalla on oma tehtävä. Kun voittoja on tullut, itseluottamus on kasvanut, eivätkä isommatkaan vastoinkäymiset lannista joukkuetta.
– Tehdään hyvin töitä harjoituksissa. Meillä on hauskaa treenata yhdessä. Ei me mitään ihmeellisyyksiä tehdä, ihan perusjuttuja, Ropponen paljastaa.
Ropponen on yksi niistä Heinon aikakauden pelaajista, joka on ottanut valtavan kehitysloikan eteenpäin. Summittainen roiskiminen on vaihtunut fiksuun hyökkäämiseen. Ja sillä tyylillä koko joukkue suorittaa tällä hetkellä.