Krottikoulu kiinnostaa myös Loimaan kaupunkia

0

LOIMAAN kaupunki harkitsee entisen käsi- ja taideteollisuuskoulun eli niin sanotun Krottikoulun ostamista Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymältä tai kiinteistön vuokraamista.
Asian vahvistaa kaupunginjohtaja Jari Rantala, jonka mukaan kiinteistön ostaminen ja vuokraaminen ovat vaihtoehtoina osana kokonaisuutta.
– Kaupunki ei ole tehnyt tarjousta kiinteistöstä, vaan koulutuskuntayhtymä on tarjonnut kiinteistöä kaupungille ostettavaksi 300 000 euron kauppahinnalla tai vuokrattavaksi. Määrärahaa tarkoitukseen ei ole varattu, Rantala huomauttaa.

KROTTIKOULUN tilanne on käsiteltävänä maanantain kaupunginhallituksessa.
Entinen käsi- ja taideteollisuuskoulun kiinteistö kiinnostaa kaupunkia mahdollisina väistötiloina. Väistötilojen tarve kumpuaa muun muassa siitä, että kaupungilla on parhaillaan käynnissä kaupungintalon ja Hirvikosken kunnantalon peruskorjausten suunnittelu. Kaupungintalon peruskorjaussuunnitelmien odotetaan valmistuvan kesään mennessä.

KAUPUNGIN mahdollisilla ostoaikeilla on kiire, sillä koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus käsittelee Krottikoulusta tehtyä tarjousta ensi tiistaina.
Saviseudun Investointi Oy, jonka takana on loimaalainen liikemies Markku Helander, on tehnyt kiinteistön omistavalle Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymälle ostotarjouksen kiinteistöstä ja siihen liittyvistä maista (LL 21.2.).

KUNTAYHTYMÄJOHTAJA Antti Virtanen kertoo, että mitä vaan voi vielä tapahtua ennen yhtymähallituksen tiistain kokousta. Hän kuitenkin muistuttaa, että tässä vaiheessa yhtymähallitukselle on selkeä esitys kiinteistön myymisestä Saviseudun Investointi Oy:lle.

Lue lisää 23.2.2019 lehdestä