Linja-autokaappaukset syyteharkintaan

0

LOIMAA Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulun Loimaalla ja Uuraisilla joulukuun alussa tapahtuneissa linja-autojen välikohtauksissa. Molemmat tutkinnat ovat siirtyneet syyteharkintaan. Kuulusteluissa on selvinnyt, että teoista epäillyt, noin 30-vuotiaat miehet, olivat sekavassa tilassa puuttuessaan linja-autojen kulkuun.

4. joulukuuta Loimaalla tapahtuneessa välikohtauksessa epäilty tarttui linja-auton rattiin ja onnistui vääntämään siitä niin, että linja-auto ohjautui vastaantulevien kaistalle ja osui toiseen linja-autoon. Kaapatun auton nopeus taajama-alueella oli noin 35 kilometriä tunnissa. Mies ei ole kuulusteluissa antanut selvitystä teolle ja näin ollen myöskään motiivi ei ole tarkkaan selvillä.
Teot ovat siirtyneet syyttäjille syyteharkintaan päänimikkeenä kaappaus. Uuraisten tapauksessa asiaa tutkitaan epäillyn aggressiivisen käyttäytymisen takia myös virkamiehen vastustamisena ja lievänä pahoinpitelynä. Lisäksi häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Loimaan tapauksessa muuna rikosnimikkeenä on kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Esitutkinnassa ei ole tullut esiin seikkoja, jotka yhdistäisivät tapauksia toisiinsa, eivätkä miehet ole esitutkinnan perusteella tunteneet toisiaan.

Epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia ja kotoisin eri maista. Molemmat ovat edelleen vangittuina.

 

Lue lisää 07.02.2019 lehdestä