”Mummille terkkuja”, Kaikkien aikojen Kopit, osa12

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

5.4.2007

 

Mummoja ja juoppoja kyllä hoidetaan ja palvellaan, mutta lapset saavat asianmukaista hoitoa vain, jos vanhemmilla on paksu lompakko ja vakuutukset!

Nähty on

 

 

Eikö Niittukulman kaltaiseen paikkaan saada muuta kuin munapakkaamo?

Haloo!

 

 

Virttaankankaan puolesta – kyllä, mutta minne kirjoitamme nimemme? Ei kaikilla ole nettiä.

 

 

Voi kauhistuksen kauhistus! Vasta tänään ymmärsin, miksi kaupan hyllyllä on aina vain uutta leipää. Jos leipä on päivänkin vanhaa, se heitetään pois. Ei muutamaa leipää säästämällä tietenkään maailman nälänhätää poisteta, mutta kuitenkin. Antaisivat leivät vaikka pikkulinnuille. Hävettää, että meillä Suomessa on varaa tällaiseen, kun jossain muualla kuollaan nälkään.

Yksi liian lihava

 

 

Seppo Huiku kirjoitti asiaa. Pesäpallokenttään aikoinaan satsattiin paljon. Mitä jäi velkaa ja jäljelle? Hieno kenttä, missä ei edes saa kävellä. Käyttöä sillä ei ole ollut pitkään aikaan. Ehkä henkilö, joka ei ole loimaalainen, näkee asiat eri tavalla ja uskaltaa puhua niistä suoraan. Tampereen joukkuetta ei kuitenkaan nähdä jääkiekon SM-finaalissa.

 

 

Oli ilo nähdä, miten Mikkolan torjuttua ratkaisevan pallon Korson kenttään Hurrikaanin pelaajat osasivat ottaa täyden riemun irti, sillä siksi pojat ovat hikeä vuodattaneet ja taistelleet, että Loimaa nousee lentopallon eliittiin. Nyt se on totta, joten onnittelut pelaajille, valmentajille ja kaikille, jotka ovat työtä tehneet asian eteen.

Talkoo-Tate

 

12.4.2007

 

Pirkkahallissa tapahtunutta: maalaiset veivät kaupunkilaisia mennen tullen. Voittopokaali tuotiin Alastarolle. Hyvä meidän ysikuutoset ja Sami!

Onnelliset kannustusjoukot

 

 

Viimeinenkin kaunis harjunpätkä sit revitään Mellilän ja Loimaan rajalta. Näyttää kuin saaliseläimet olisivat repimässä uhriaan. Mitkä ovat ympäristöarvot? Onko luvat, kuka valvoo? Onko asialla onnettomat tunarit, kun jälki on pahan näköistä? Sora ei lopu, vaikka kaikkia harjunpätkiä ei tuhottaisikaan!

Kriinpiisi!

 

 

Siunaustilaisuuden kauneus ja lämpö lohduttivat. Muistotilaisuuden jälkeen vain tuoreet kukat kertoivat uudesta haudasta; kivi paikallaan, kaikki ylimääräinen pois. Kiitos Alastaron srk:n väki.

Hautajaisvieras

 

 

Rakkaan puolisoni haudalta oli otettu ruusu pois. Se oli kuivunut kauniiksi, ja jätin sen tarkoituksella havujen joukkoon.

Ikävöiden

 

 

Eläinsuojelua, onko sitä? Me emme usko! Lukuisat soitot eläinsuojeluun ja poliisille evät ole tuottaneet tulosta. Kyseessä on jostain noin 3 vuotta sitten saatu sekarotuinen koira. Siitä asti se on ollut seinässä kiinni paksun kettingin päässä. Koppi on ja ehkä vesikuppikin.  Haluaisitko itse olla samassa asemassa, homeinen ranskanleipä heitetään aamulla, koskaan ei pestä, ei viedä lenkille, ei saa ystävällistä hyväilyä vaan juokset edestakaisin oman ulosteesi joukossa. Tunnista toiseen, päivästä päivään ja vuodesta vuoteen. Ja tietenkin haukut kaikkea, mikä maailmassa yleensäkin liikkuu, varsinkin naapureita. Mikä saa ihmiset ottamaan itselleen tällaisen ns. hoidokin, josta ei välitetä tuon taivaallistakaan? Statusko?

Väsyneet naapurit

 

 

Kiitos Fidan lähetystorille! Ei tarvi juosta tarjousten perässä ja palvelu pelaa pääsiäisaikaankin. Riitti rahaa vielä mämmiinkin!

Koukussa kirppariin

 

 

Kenen vastuulla on Loimaan Euromarketin kauppakeskuksen vessan siisteys? Vessa on niin hirveä, ettei voi käyttää. Voisi olla jo aihetta jopa terveystarkastajan puuttua asiaan.

Hyi kauhea…

 

 

Voisiko Gigantin henkilökunnasta joku selittää, miksi internetissä on eri hinnat kuin liikkeessä. Netissä ne ovat halvemmat kuin liikkeessä! Onko se keino saada asiakas liikkeeseen?

Naisasiakas

 

 

Gigantti-nettikauppa on ihan oma palvelukonseptinsa. Sen on ajateltu palvelevan niitä asiakkaita, joilla ei ole mahdollisuutta asioida myymälöissä. Nettikaupassa on osittain samoja tuotteita kuin myymälöissäkin ja nettikauppa hinnoittelee tuotteensa itsenäisesti. Myymälöissä ovat tuotteet esillä ja kokeiltavissa ja lisäksi asiantunteva henkilökunta auttaa valinnassa. Lisäksi myymälä auttaa kotiinkuljetuksissa ja asennuksissa tarvittaessa. Eikä unohtaa sovi, että nettikaupan tuotehintoihin lisätään toimituskulut. Ja mikä kuitenkin tärkeintä, myymälästä saa tuotteen heti mukaansa!

Aki Rauhala Tavaratalopäällikkö Gigantti Loimaa 

 

 

17.4.2007

 

Kiitos Puistokadun koululle vanhempien koulupäivästä. Meillä vanhemmilla oli hauska päivä ja mahdollisuus tutustua nykyajan koulupäivään.

”Oppilaat”

 

 

Kohtasin suden metsäpolulla Joenperässä. Ei se ollut kovinkaan suuri elämys. Peto oli kyllä suuri, seeferiä paljon suurempi. On kiva, kun näkee tämän hienon laumaeläimen oikein silmikkäin, 50 metrin päästä – eikä ole minkäänmoista asetta, ei edes puukkoa.

Väiski

 

 

EI eläinsuojien porttien availu ole eläinten oikeuksien puolustamista vaan eläinrääkkäystä, syntyy tappelu, raatoja! Toisen omaisuuden vahingoittaminen on rikos.

 

 

Voi hyvät loimaalaiset, käykäähän lukemassa netissä päätöksistä, joita meillä tehdään. Se kannattaisi tehdä ennen kuin päätökset ovat peruuttamattomia. Ja jos jollakin ei ole nettiä käytössään, nin kaupungintalolla pitäisi olla mahdollisuus lukea pöytäkirjat ihan oikeastikin. Sillä aikaa kun me tavalliset tallaajat mietitään, kuka ketäkin pettää ja miten, niin päättäjät eivät  taida tietää, ketä he pettävät ja miten. Katsokaa kenelle äänenne annatte seuraavan kerran; äänestävätkö he niin kuin te luulette esimerkiksi ympäristöasioissa.

Ihmettelijä

 

 

Voi voi, sitä kateutta, mutta se on vaan niin, että kun tekee paljon töitä, saa mitä haluaa, ei se taivaasta tipu!

 

 

Puistokatu ei ole etuajo-oikeutettu tie! Kuitenkin sieltä aina joku tunkee vasemmalta eteen!

Autokouluun!

 

 

Ks.Lidl-Tokmannin & 200 P-paikan vaihtoehto: www.loimaa.fi/keskuskoulu & sieltä linkki Keskuskoulun lähiliikunta-alue.

Harri K.A. Laukkanen

 

 

Loimaalaiset voivat antaa palautetta Loimaan ravintoloista nettiin. Siellä on paikka, minne mennä antamaan palautetta. Moni ei vaan tiedä vapaa-aikaviraston sivuista.

 

 

Sinä, joka veit pääsiäisen aikana ovikoristeen Nurmenpolku 8 A 1:n ovesta, voisit palauttaa sen.

Omistaja kaipaa

 

 

19.4.2007

 

Viitaten uuden valtioneuvoston ministerilistaan ja salkkujakoon on syytä kutsua hallitusta Vanhasen sekundaksi!

Korvenhovin wanhaisäntä

 

 

Olen samaa mieltä, että lähihoitajat tuppaavat sairaanhoitajien edelle. Olisi hyvä olla selkeät rajat siitä, mitä kuuluu kenenkin töihin ja mihin kunkin koulutus riittää.

Toinen närkästynyt

 

 

Kaupunki ei viljavaraston valaistussuunnitelmalla näytä hyvää esimerkiksi energiansäästöstä. Valaistus ottaa tehoa 60kW!

Rauno Mäkelä

 

 

30.4.2007

 

Ahneiden maajussien touhua: jokea oijottu Hennijoella, mutta saostusallas tehty yläjuoksulle joutomaalle. Mitä hyötyä? Missä valvonta?

 

 

Aivan liikutuin, kun sain lukea vanhasta Loimaan Lehdestä, kuinka Taisto Levo arvostaa Virttaan aluetta kuntaliitosasiassa. Kiitos.

 

 

Sitten, kun Alastaron kuntaliitoksen vastustajien nimilista on jätetty, aletaan kerätä listaa niistä toimenpiteistä, joilla kuntamme pelastetaan.

Hieno homma

 

 

Kiitos Sallilan vikakorjaajille kohteliaasta infosta yöllisen sähkökatkoksen aikana 28.4. kiireisellä hetkellä. Jatkoin uniani, te siellä tärkeää työtänne.

ML

 

 

Suurkiitos veteraanipäivän puheista Ypäjällä niin kivellä kuin seurakuntakodilla. Kiitos Leppäselle, Alangolle ja Malinille.

Veteraanit

 

 

Jussi Mäkilä, Gigantti 27.4., kiitos reippaasta ja asiantuntevasta palvelusta kameran oston opastuksessa! Olit elementissäsi!

Asiakkaat

 

 

15.5.2007

 

Kannattaisiko Loimaan ottaa euroviisujen valosuunnittelija tekemään viljavaraston valot. Sille olisi voinut jäädä joitakin tarvikkeita viisuista, kuten johtoja ja polttimoita. Kerralla kunnon valot, köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

Risto Heinonen

 

 

Kiitokset näille kahdelle nuorelle henkilölle, jotka auttoivat minut kotiin 5.5. Hulmille.

Elina kompastunut

 

 

Haluan kiittää sinua ”hunaja-tyttö”, joka lauantaina huomasit asian. Jäi vielä pyyhkeet plus hunajapurkki! En muista sinua, mut jos tulet, ota hihasta kii.

Inhimillisyyttä siis löytyy

 

 

On Alastarolla sellainenkin äiti, joka on yksinhuoltajana kasvattanut seitsemän lasta. Omistaa 19 lastenlasta, kaksi lastenlastenlasta. Ei ole saanut yhteiskunnalta arvostusta. Kuitenkin onnellinen lapsistansa. Ja tyytyväinen elämäänsä.

Sivustakatsoja

 

 

Uimahallista samaa mieltä naisen kanssa; meinaa myös pallit sulaa miesten puolella!

Ukko

 

 

Sinä, joka häpeät naisten puolesta. Hanki oma elämä, niin et ehdi kaivella toisten suhteita. Heräisit itse ja antaisit olla…

 

 

Totta puhut, sinä toisten puolesta häpeävä. Miehillä on tarve nostaa itsetuntoa muiden kustannuksella, varsinkin jos nainen on paljon nuorempi. Puhua kun voi mitä vaan tarkoittamatta mitään sen kummempaa. Mutta myös nainen voi olla se, joka ei osaa luovuttaa…

 

 

Lopettakaa jo noi katkerat parisuhdedraamanne kopeissa ja hoitakaa asiat keskenänne!

Uskollinen

 

 

Minäkin kannatan sydämestäni kuntayhteistyötä. Mitä meille jäisi kuntaliitoksen jälkeen? Ensimmäiseksi vietäisiin terveyskeskus-palvelut, jotka ovat kunnassamme kiitoksen ansainneet!

Melliläläinenhän minäkin

 

 

Äly hoi, älä jätä. Ei Mellilästä ala-aste minnekään lähde, vaikka Loimaaseen liitytäänkin. Ja yläastettahan täällä ei ole ollutkaan.

Myös Melliläläinen

 

 

Mitä iloa on kirkon komeudesta, jos ei kuule mitä puhutaan. Tärkein asia on jäänyt hoitamatta. Kaikki eivät mahdu etuosaan.

Pettynyt

 

 

Kun joku perustaa kolme kanalaosakeyhtiötä saadakseen kolme kertaa enemmän tukia, pitäisi kyllä virkamiesten hälytyskellojen soida.

Tuet perintään heti!

 

 

Eivät kai pankkirosvotkaan saa pitää osaa saaliistaan niin kuin maataloustukien väärinkäyttäjät!

Kyllästynyt veronmaksaja

 

 

Sinä vaalean farmariauton kuski, äitienpäivänä Loimaan rautatieasemalla noin kello 16.25. Tuliko peruutettua päin punaista Golfia?

745

 

 

Joo, Alastaron Taisto, oliko järkytys, kun Suomen täysavuton ryhmä antoi punakoneelle KOIVUniemenherraa? Luulis vanhankin Lada-kuskin  järkyttyvän.

Raitin mies!

 

 

Pitäisiköhän Levon lähteä Venäjälle valmentamaan? Tulisi asiat kuntoon. Vai menisikö aika muiden arvosteluun?

Ent. alastarolainen

 

 

17.5.2007

 

Ympärilläsi oli paljon auttajia, mutta et voi muistaa heitä alhaisen verensokeripitoisuuden vuoksi. Kiitän puolestani heitä! Voimia sinulle!

Sitä saa mitä tilaa, paitsi ambulanssia ajoissa!

 

 

Kiitos Aki Sportiasta! Saimme mainiot verkkarit ja hyvän mielen. Kannattaa teille poiketa toistekin. Mummille terkkuja!

Aleksi ja äiti Tampereelta

 

 

Kiitokset Lea Suomiselle (Tornikahvila), kun jaksaa kunnostaa kauniin vanhan talon taas loistoon! Lopputulos on varmasti hieno.

Loimaalainen

 

 

Miksi kaupungin varasto myy tarvikkeita lainsäädännön vastaisesti yrityksille, yksityisille ihmisille ja kunnille. Se on pois meiltä yrittäjiltä.

Yrittäjä

 

 

Ukko ja muut Vesihovin saunan lauteiden kuumuudesta valittaneet, jonkun näköinen pefletti pepun alle saunassa, niin ei pallit sula eikä peppu pala! Käytöstapojen mukaista olisi myös täyttää saunan vesiastia, kun vesi pääsee loppumaan. Aina on astia tyhjä!

JV

 

 

Sinulle, joka häpeät naisten puolesta. Häpeä vaan omasta puolestasi, että kehtaat moisia lehteen kirjoitella. Jos suhde on yksipuolinen, sen on parempi loppua kuin roikkua rakkaudettomassa suhteessa. Anna jo periksi ja hanki oma elämä. Älä vatvo ja kyttää toisia ihmisiä.

Elä todellisuudessa

 

 

Kyllä se parisuhde toimia voi silti, vaikka ikäeroa jonkun verran olisikin. Ei se, että mies on vanhempi ja nainen nuorempi tarkoita sitä, että mies vaan puhuu eikä tarkoita. Meillä ainakaan, se mikä on sovittu on myös pitänyt. Todella kannattaisi jokaisen keskittyä omaan elämään, eikä vatvoa muiden tekemisiä ja olemisia.

Nuorempi nainen

 

 

Mellilä tarvitsee ehdottomasti lasten toimintakeskuksen – nykyiset päiväkodin tilat ovat aataminaikaiset.

Kuntalainen

 

 

Miksi Mellilän päiväkoti tehdään vasta vuosien päästä? Se tarvitaan heti!

 

 

19.5.2007

 

Lapseni syö aamulla kaurapuuroa, koulussa ruokana kaurapuuroa.

???

 

 

Loimaan kaupungin varasto ylläpitää kartellia niin ostoissa kuin myynnissä parin tavaran toimittajan kanssa siivoustarvikkeissa. Sama ilmeisesti muissakin tavaroissa. Jos valittaisi se vähäkin kauppa loppuisi.

Myyntiedustaja Turusta

 

 

Varasto myy valitsemilleen, ei kaikille. Tutkimisen paikka.

MOT

 

 

Entäs jos on pefletti käytössä Vesihovin lauteilla ja silti kärventyy takalisto? Kyllä on lauteissa tai jossain vika.

Paahtopaisti

 

 

Mitähän nykyajan naiset oikein syö? Kolmekymppisetkin jo hirveitä pallomahoja ja ikäistään vanhemman näköisiä. Kannattais käydä säännöllisesti  vaa’alla ja katsoa kenties vartaloaan joskus peilistäkin.

Size M

 

 

25.5.2007

 

Me Kojonperän entisen kansakoulun oppilaat  kokoonnuimme muistelemaan menneitä monet kerrat – varmaankin yhdeksän kertaa ja meillä oli aina mukavaa keskenämme. Nyt kuitenkin – niin viime vuonna jo – jäi kokoontuminen väliin ja nyt taas vuonna 2007 on sama juttu, olen pahoillani siitä, kun näin on päässyt käymään ja varmaan moni muukin on samaa mieltä.

Heikki N.

 

 

Size m kannattaa olla koko s taitaa itselläsikin olla 10v=10kg.

Sisäinen kauneus kunniaan

 

 

Size M: Mikä sä olet muita arvostelemaan? Jokainen on sellainen kun on. Hankkisit oman elämän ja lopeta muiden haukkuminen lehdessä nimettömänä!

Tiina

 

 

Elämä on, vai onko sitä, Size M? Itselläni on, joten toisten kilot ja vaatekoot ei ehdi kiinnostaa. Mutta toki, jos maailmasi rajoittuu Saviseutuun, niin antaahan toisten läskien bongaus mielenkiintoa elämään ;-). Arvioipa seuraavaksi muuten miesten mahoja.

Feministi

 

 

Taitaa nimimerkki size m:llä olla älyn määrä yhtä pieni kun vaatekoko. Muuten, pienempiäkin vaatekokoja on kun m. Mietipä sitä!

Nimim. 36

 

 

Hyvä L.A. Olen kanssasi samaa mieltä. Se nyt vaan johtuu loimaalaisten kateudesta kaikkea kohtaan mihin itsellä ei varaa!

Ylpeä size L

 

 

En lainkaan ihmettele Venäjälle toimitetusta lihaerästä löytynyttä harvinaista salmonellaa. Olen itsekin epäillyt, että jotain täytyy olla piilotettuna siihen tummanpunaiseen liemeen missä nykyään kaikenlainen liha ja kala lilluu. Kaikki maistuu samalle kastikkeelle niin kotona kuin kylässä. Mihin ovat kadonneet itse maustetut grilliherkut?

Naturelli

 

 

Haluan kiittää vilpittömästi teitä kaikkia, jotka silloin autitte tätä sokeritautista miestä eteenpäin, en muista ketään teistä… insuliini vie pois tiedon.

 

 

31.5.2007

 

Lämmin kiitos Sinulle kirkkokuorolainen, joka helluntaina kaupungin kirkossa autoit minua rapussa. Olit enkeli vierelläin.

 

 

Kiitos Loimaan Postin jakeluesimiehelle asiallisesta selityksestä liittyen jakelun nopeuteen.

 

 

Kiitos Juha Helminen osuvasta kirjoituksesta ”juomattomuudesta”. Eiväthän tiedä, mistä jäävät paitsi…

 

 

Valvoa yö jo ennen juhannusta, yössä utuisessa, muistaen kaikkia ystäviä – poiskin nukkuneita. Sanokaa tänään, että iloitsemme, välitämme, rakastamme.

ph

 

 

Aurasta tosiaankin tulee Ajomestareita! Osaavat ainakin tulla oikealta tulevan eteen, vieläpä opettajan opastuksella.

Hölmistyneenä jarruttanut 😮

 

 

Jos on noin hermot huonot, osta nyrkkeilysäkki ja iske sitä!  Ennemmin kuin purat kiukkusi viattomiin koiriin!

 

 

Sinä, joka varastit Valkoisen Terhi Sunny soutuveneen Loimijoenrannasta 24.–25. 5. eli to–pe välisenä yönä, tulisitko hakemaan myös moottorin ja airot. Olisi varmasti mukavampi soudella…

 

 

7.6.2007

 

Ylioppilasjuhlissa ihania neitoja ja salskeita poikia elämänsä kynnyksellä kauniin sään siivittämänä. Ei kellään epäkunnioittavaa yllään. Vain kauneutta ja itsensä kanssa sinut! Ei säkkiin tarvitse peittää!

Kateellinenko olet? 

 

 

Mua kyllä nauratti NJ:n juttu. Metsässä tai ei.. Mut, juu tosiaan, oikeassa olet savuton, ryppyotsaisuus kunniaan, näin kesälläkin… =)

Käryttelijä

 

 

Apua! Loimaalla on Suomen ihanin kauppa, jonne ei enää voi mennä. Palvelu ja iloinen fiilis ovat tiessään. Missä Johanna on? Koppiadressi ”Pro Johanna” kehiin ja äkkiä!

Kohta entinen vakiasiakas

 

 

Sinulle, joka poikkesit vierailulle. Olitpa tosi törkeä käytökseltäsi. Rikoit kotirauhaa!

Koti

 

 

Kiitos sinulle, joka pilasit tämän lukiotytön ensimmäisen lomapäivän. Toivottavasti mopon renkaiden tyhjennys ja virtalukkojen rikkominen uimarannan läheisyydessä toi iloa päivääsi! Pilasit minun mopokesäni!

Terkkuja Mellilänjärveltä

 

 

Saako rakennuksen itse polttaa, vai voiko pyytää esimerkiksi naapurin avuksi?

Palavaa rakkautta

 

 

Kyllä Ylijoentiellä tiepoliiseja on tuntunut aina piisaavan, mutta mikseivät ne koskaan juovuksissa ajavia tilille laita?

Entinen Ylijoentien kulkija

 

 

Euromarket on hyvä kauppa, henkilökunta iloista ja palvelevaa. Mutta iso miinus hedelmä- ja vihannesosastolle. Hyllyt on joko tyhjiä tai tavara huonoa. Kiusallista mennä toiseen kauppaan hakemaan hedelmät ja vihannekset.