Bisons lähtee pleijareihin jatkamaan yllätyksiä

0
Arkistokuvassa LoKoKo Bisons Loimaan liikuntahallissa. Vastassa sinipaitainen Kristika Turku. Kuva: Jori Liimatainen.

KORIPALLO Ennen kautta moni epäili Bisonsin pelaajamateriaalin olevan keskikastia M1DA-sarjassa. Siinä missä joukkue nuoreni entisestään Jani Kivisen, Sebastian Bookerin ja Tommi Rasin jättäessä joukkueen, tilalle tuli Ville Karvonen Lahdesta. Muut pelipaikat täytettiin kahdella rookie-amerikkalaisvahvistuksella ja omilla LoKoKon junioreilla. Näin Bisons muodosti yhden sarjan nuorimmista joukkueista kauteen lähdettäessä.
Syyskausi sujui erinomaisesti sarjanousijalta. Arviot Bisonsin iskukyvystä murenivat epäilijöillä jo muutaman kierroksen jälkeen. Bisons otti heti alkuun viisi voittoa putkeen, kunnes lento tyrehtyi sarjan ykkössuosikkia Lahti Basketballia vastaan. Lahti osoitti vahvuutensa pelaamalla syyskauden kokonaan ilman tappioita. Bisonsin sarake näytti yhdeksää voittoa ja kahta tappiota.

Kevätkaudella alkoivat sitten ongelmat kertaantumaan. Vaikka vuosi alkoikin voitokkaasti, näkyi otteiden ailahtelu varsinkin helmikuun aikana tappioina. Neljästä ottelusta oli tuloksena kolme tappiota.
Loukkaantumiset haittasivat joukkueharjoituksia ja otteluiden peluutusta. Siirtorajalla Bisons sai vahvistukseksi Loimaalla pariin otteeseen pelanneen Aubrey Colemanin. Parin ottelun jälkeen Coleman kuitenkin siirtyi Ranskan Pro B-sarjaan, ja paikan Bisonsin kokoonpanossa otti Mikko Jämsä. Joukkue treenasi runkosarjan viimeiset viikot laadukkaasti ja playoff-virettä hioen.
Ongelmia ovat tuottaneet ennen kautta spekuloitu heittopeli, joka onkin ollut Bisonsin hyökkäyspelin suurin ongelma. Kaukoheittopeli on tuottanut ongelmia läpi kauden ja on ollut usein syynä tappioihin. Heittopeli on korvattu kookkaalla etukentällä, jonka varaan on laskettu hyvää levypallopelaamista sekä oman korin suojelua.

Otteluohjelma osui tällä kertaa nappiinsa ja playoffparit ratkesivat vasta viimeisellä kierroksella. Bisons sijoittui runkosarjassa toiseksi ja saa vastaansa toisen nousijajoukkueen Helsingin NMKY:n.
Bisons oli molemmissa runkosarjaotteluissa parempi, mutta Namika tarjoaa pudotuspeleissä varmasti kunnon vastuksen. Namikan peli elää sen mukaan, miten monta Helsinki Seagulls -yhteistyöpelaajaa heillä on kulloinkin käytössään. Nimet Erik Waxlax, Jesper Granlund ja Sakari Laakso ovat kukin esiintyneet myös Korisliigassa tällä kaudella. Seagullsilla on kuitenkin ottelu samana päivänä Namikan playoff-avauksen kanssa, joten ihan parasta kokoonpanoa Namika tuskin saa jalkeille.
– Olen todella tyytyväinen runkosarjan lopputulokseen. Muuttuvia tekijöitä on ollut niin paljon, että olen myös tyytyväinen siihen, miltä pelimme näyttää. Viimeinen Kristika-peli oli meiltä iso voitto. Kausi on ollut pitkä, ja silti kaikki voi olla yhdestä ottelusta niin valtavasti kiinni. Tappiolla Turussa olisimme aloittaneet pudotuspelit vierasottelulla, päävalmentaja Arttu Mannelin kommentoi.
Namika on tuttu joukkue Divari B:n finaaleista viime kaudelta. Joukkue on pysynyt hyvinkin samanlaisena, joten pelaajat ovat erityisen tuttuja valmennukselle. Petteri Ruutiainen on varmasti innoissaan, kun pääsee kohtaamaan jälleen ex-seuransa pudotuspeleissä.

Bisonsin playoff-pelit alkavat keskiviikkona 20.3. klo 18.30 Loimaalla. 

Seuraavat pelit:

La 23.3. klo 14.00, HNMKY-Bisons, Helsingin Urheilutalo

Ti 26.3. klo 18.30, Bisons-HNMKY, Loimaan Liikuntahalli

To 28.3. klo 19.00, HNMKY-Bisons, Helsingin Urheilutalo *

La 30.3. klo 17.00, Bisons-HNMKY, Loimaan Liikuntahalli *

*pelataan tarvittaessa

 

J-P Mäki