Fenestra osti Domuksen ikkunatehtaan – tehdas käynnistyy uudelleen huhtikuussa, rekrytoinnit alkavat

0
Domuksen Loimaan tehtaalla on työskennellyt runsaat sata työntekijää. Kuva: Lari Kiviranta.

Fenestra Suomi on ostanut konkurssiin menneen ikkunavalmistajan Domuksen. Fenestra Suomi aikoo aloittaa tuotannon uudestaan Loimaalla jo huhtikuun alkupuolella.

– Suurin osa työntekijöistä menetti työnsä konkurssissa. Olemme tiedottaneet heille tilanteesta ja olemme aloittaneet rekrytoinnit uudelleen. Aikomuksemme on kasvaa myynnin kasvun myötä ja siirtyä tuotannossa kaksivuorotyöhön asteittain, Fenestran toimitusjohtaja Lauri Laast kertoo yhtiön tiedotteessa.

Päätuotteet tulevat olemaan puualumiini- ja puuikkunat.

Fenestralla on nyt kaksi tehdasta, toinen sijaitsee Harjumaassa Virossa.

– Tavoittelemme synergioita logistiikassa ja myynnissä. Tuotantoprosesseja uudelleenarvioidaan tehokkuuden lisäämiseksi, Laast sanoo.

 

Kauppa allekirjoitettiin 15.3. Turussa Fenestra Suomi Oy:n ja Domuksen omistajan Domus Yhtiöiden konkurssipesän kesken. Kauppa kattaa Loimaalla sijaitsevat ikkuna- ja alumiinitehtaat. Näissä tuotanto loppui joulukuussa 2018 sen jälkeen kun edellinen omistaja oli hakeutunut konkurssiin.

– Olemme todella iloisia voidessamme ilmoittaa, että aloitamme uudelleen tuotannon Loimaan tehtailla, joilla on yli 70 vuoden historia. Tämä on hyvä uutinen sekä meille että alueen asukkaille, Laast sanoo tiedotteessa.

 

Arkistokuvaa Loimaan ikkunatehtaalta.

Laast on johtanut konkurssipesältä ostettua Fenestraa uuteen nousuun vuodesta 2014 alkaen yrityksen nykyisen johdon kanssa.

Baltialainen sijoitusrahasto Livonia Partners omistaa 60 prsoenttia Fenestrasta ja johtoryhmä Lauri Laast, Riho Prass ja Martti Siitam omistavat yhteensä 40 prosenttia.

– Aiomme jatkaa laajentumista Pohjoismaissa, koska korkealaatuisten ikkunoiden kysynnälle on vahvat näkymät. Domuksen ostaminen sopii täydellisesti pitkän aikavälin strategiaamme, Fenestran hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Livonia Partnersin edustaja Styv Solovjov sanoo.

 

Domus Yhtiöiden liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa vuonna 2017.