”Kävelysauvat vaihtuivat”, Kaikkien aikojen Kopit, osa15

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

1.4.2008

 

Kiitos Alastaron kirjaston erinomaiselle henkilökunnalle vuosien kirja-avusta!

Heli Jalonen

 

Kiitos teille, ystävät, jotka autoitte minua liukastuessani. Kohti valoa mennään!

Kaikkea sattuu

 

Foliohatun voi näppärästi korvata vyötiäiskypärällä. Toimii aivan yhtä hyvin.

Kukko

 

Kiitti vaan rakkaat ystävät ”kuvasta”! En voi muuta todeta kuin ”Jokaisen on soudettava omilla airoillaan”. Tammelaan mökille si..

Rento

 

 

Terveyskeskuksen jonoihin muutosta – ottakaa mallia Forssasta, jossa klo 16 ruvetaan antamaan päivystysaikoja 15 tai 20 minuutin välein. Ei ole aulat täynnä sairaita ihmisiä vaan homma toimii yleensä mainiosti. Vai tartteeko ensin liittää Loimaa Forssaan, että tällaista mallia voisi kokeilla myös täällä?

 

 

Hyvä himohiihtäjä ja perhe! Jos todella pidätte hiihtämisestä, eiköhän se latu hiihtäen synny. Niin sitä on tehty ennenkin ja hyvä tuli. Eihän se lumikaan niin kauan maassa pysy, että latuja ehdittäis ajella. Ei saa olla avuton!!!

Mumma 46 vuotta

 

 

Eikö himohiihtäjän lapset osaa hiihtää ilman ajettua paanaa? Lääniä riittää kunnon umpihankihiihtoon, jos vaan hiihtohaluja on.

Valivali

 

 

Mitä sellaisten ihmisten päässä liikkuu, jotka polttavat vanhoja sohvia Kauhanojalla pellolla? Käry aiheutti terveysriskejä.

Työsuojeluvaltuutettu

 

 

Käsittämätöntä välinpitämättömyyttä Kauhanojalla. Poltettiin jätteitä toista vuorokautta ja myrkkykaasut levisi koko kaupungin terveysvaaraksi.

Astmaatikko

 

 

Sanoisin tästä jätevesiasiasta, että se on pisara Itämeressä! Kyllä se sinne imeytyy! Älkää hyvät ihmiset maksako turhasta maaseudulla.

 

 

Huom! Katso 2.4. kello 19.20 kakkoselta Suomi Express -ohjelmaa. Kyläkauppiaan huomiointi Virttaalta.

 

 

3.4.2008

 

Mumma 46 v ja Valivali: luitte rivien välistä vähän väärin. Kyllä me umpihangessa hiihdimme ja lapsillemme ladut teimme. Ja kuten Mumma itsekin hienosti huomasit niin kyllä se lumi ehti sulamaan ennen kuin täällä latuja ajetaan. Ja onko teille niin vaikeaa, että jos ette itse tykkää niin toisetkaan ei saisi nauttia?!

Yhä himohiihtäjät

 

 

Eikö Timberwisessa osata hoitaa melusaastetta? Pahenee vain vuosi vuodelta. Valvooko melua kukaan?

Asukas

 

 

Missä on huonekaluliikkeiden roska-astiat, kun täytyy jatkuvasti täyttää yleiset roskikset?

Säästöä tämäkin

 

 

5.4.2008

 

Ruusuja YTK-kassan henkilökunnalle, autoitte yh-äitiä ripeällä toiminnallanne, kevätauringon paistetta teille kaikille!

Äippä & mukelot

 

 

Hyvä ”joppijunan” kuljettaja, muista, että sinuakin koskevat 50:n ja 60:n km:n rajoitukset Köyliönkylässä, vaikka ajatkin öiseen aikaan!

Maitovasikka

 

 

Onko liikaa vaadittu, että huoltoasemalta saisi palveluita, joita luvataan? Onneksi sentään työntekijät jaksavat hymyillä, omistajat ottakaa mallia!

TK

 

 

Tekniselle virastolle: laittaisitte nyt edes varoitusmerkit kuoppaiselle Kemppilänkadulle!

Jousitukset koetuksella

 

 

Virttaalla sijaitseva entinen sienimökiinteistö alueineen voisi olla oiva paikka löytöeläinkodille???

 

 

Jos säästettäis viljavaraston kattovaloista Niinijoen tievaloihin.

 

 

8.4.2008

 

Kiitos Heli Koivistolle, Sisko ja Esko Lundgrenille sekä Ulla Tytykoskelle nopeasta reagoinnista tulipalon jälkihoidossa.

Sivullinen

 

 

Suuret kiitokset koko Sempilän perheelle hienosta toiminnasta äkillisen kuumekouristuksen saatuani sekä palolaitoksen, sairaankuljetuksen ja Medihelin väelle avusta.

Oliver + perhe

 

 

Kävelysauvat vaihtuivat perjantaina aamupäivällä apteekissa. Palauttaisitko ne apteekkiin!

 

 

Kadonnut iso vaaleanruskea kissa Niinijoella, kaivataan numerossa 0500–861465.

Kiitos

 

 

Kenen kollikatti? Näkynyt Nahinlahdentiellä Loimaalla. Kissa on harmaa (raidallinen), valkoinen nenu ja rinta ja valkoiset tassut. Nenu arvilla, tapellut. Jos kaipaat kissaasi, niin tulepa katselemaan tänne päin. On näkynyt jo viime viikolla täällä.

 

 

Oripääntie (Niinijoki–H:koski) hengenvaarallinen pyöräilijöille! Pientä levennystä tien molemmin puolin niin ei kaksi rinnakkain osunutta rekkaa liiskaa!

 

 

LL:n paras anti Anu Salon iki-ihanat, ihmisläheiset jutut! Mitä nyt saamme niiden tilalle, kyselee tilaajanne!

Tuskin ainoa pohtija

 

 

S-Marketin hedelmäosasto on todella kaunis!

 

 

Kyröntori on rauhoittunut, mistä moinen johtuu?

Kauppiaspula?

 

 

Eero Tynkkysen lauantaisista väitteistä huolimatta Jorma Kopu on hoitanut hyvin pestinsä Loimaan kaupunginjohtajana ja hän on saanut aikaan positiivisen draivin ja tekemisen meiningin. Kopu olisi joukkoineen yltänyt parempaankin, jos energiaa ei olisi kulunut niin paljon Vainio-vainoon, mikä on vienyt hallinnolta uskomattoman määrä aikaa ja energiaa.

 

 

10.4.2008

 

Kiitos Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen Loimaan talousalueelle järjestämästänne mukavasta iltapäivästä.

Palokunnan veteraanit

 

 

Suurkiitokset S-Market, Loimaa, Paula sekä muu henkilökunta. Tuette jatkuvasti löytöeläinten hyvinvointia erilaisin herkuin ja tarvikkein. Rekku-koiralta iloiset hännänheilutukset ikiomasta lelusta.

Mellilän löytöeläinkodin asukit

 

 

Se henkilö, joka tarvitsi polkupyörääni kirjaston telineestä, ota yhteyttä pikaisesti. Palauttamalla se samaan paikkaan pääset ehkä vähemmällä! Asian sopimista odottaen…

Pentti Tuominen (Ruutu-Ässä)

 

 

Vampulan ja Alastaron välinen tie on muuten järkyttävässä kunnossa!

 

 

12.4.2008

 

Kiitos keltaisen talon isännälle Hanisaarentien hyvästä hoidosta.

Kuraprutku

 

 

Vastaus ”Kenen kollikatti?” Lämmin kiitos vaivannäöstäsi, kisu karkasi kevätriemuihin, mutta on nyt onnellisesti kotona. Oli kylläkin tosi arka.

Kiitos

 

 

Löydetty mp3-soitin Hulmilta! Kysele 044 9335054.

 

 

15.4.2008

 

Onnea Tanssiryhmä Unique Valtakunnallisen tanssikilpailun voitosta! Mahtava suoritus, ilman sen suurempia hehkutuksia etukäteen… Tästä on hienoa taas jatkaa!

Fani

 

 

Alastaron Huhtaantiellä pyöräilevä tai kävelevä voi saada irti olevan ison koiran kimppuunsa. Laki velvoittaa koiran kiinni pitämiseen!

Koiraa pelkäävä pyöräilijä

 

 

Kyllä palkansaajan kelpaa, rahaa tulee vielä tilille puolen vuoden ajan, eikä tarvi tehdä mitään. Kyllä on liitot neuvotelleet asiat hyvin.

Veronmaksaja

 

 

Tietääkseni roskien poltto taajamissa on kielletty. Lemmensillan lähistöllä poltetaan oikein urakalla oksasilppuri ja tynnyri hankittu. Ja ihmiset kärsii!

Astmaatikko

 

 

Euromarketissa oli todella hyvä vaippatarjous torstai lauantai välisen ajan. Seuraavalla kerralla voisi kauppa varmistaa, että kaikkia kokoja on saatavilla.

Jäätiin ilman!

 

 

Maaseudun jätevesi asiassa ei ole muuta takana kuin maaseudun ihmisten rahastus puolenmiljoonan maaseudun ihmisen jätökset on kuin pisara itämeressä

Maaseudulta

 

 

Jehovantodistajilla on vain osatotuus Jumalasta. Lue Raamattua – älä Vartiotornia!

 

 

17.4.2008

 

Yli neljäsataa kertaa kiitos ja onnittelut Metsämaan metsästysseuralle hienoista 60-vuotisjuhlista! Kirjalahjasta kiitos myös ja Justiinalle herkkuruuista!

Mukana juhlinut onnellinen emäntä

 

 

Arvoisa Unique fani, Loimaan Lehden jutun tarkoituksena ei suinkaan ollut hehkuttaa loimaalaisryhmien osalta voittoa vaan ilmaista kisoihin lähtevien ryhmien paljoutta, me-henkeä sekä hyvää fiilistä, joka ryhmien keskuudessa vallitsee. Loimaa kuitenkin menestyi kisoissa loistavasti. Ryhmistä kaksi palkittiin pronssilla ja yksi neljännestä sijasta! Ei nyt hyvänen aika viitsitä alentua vastakkain asetteluun, vaan iloitaan saavuttamastamme menestyksestä!

Sini Lindholm (kisavalmentaja kolmen ryhmän osalta)

 

 

Valppautta vähäsen! Kauppaliike toimitti maitoja vanhuksille perjantaina 11.4 -parasta ennen päiväys ma 14.4 !

Eiväthän ne muillekaan kelpaa…

 

 

Kohta haisee kaupungissa ja Kauhanojalla kun Kauhanojalle rakennetaan 2 000 sian sikala ja  levitysalueena Kauhanojan kylä, Kalliomäentien taajama ja Peltoinen.

Se on hyvä haju?

 

 

Mikä on Suomen rumin koirarotu? Se on Turun Murre. Näin eräs Jyväskylän plikka.

 

 

19.4.2008

 

Huom! Saikunkallion suojelijat, koska te siivoatte rakkaan kallionne?

 

 

Harmittaa kun on kiinteä hinta kotini jätteiden poiskuljetuksessa, joten pönttö täytyy saada täyteen. Mielelläni veisin lasin ja metallit keräyspisteisiin, jos saisi tyhjennyksen joka toinen kuukausi.

Jätteiden lajittelu kannattavaksi

 

 

Muka maisemointihakkuu! Kotimme ovat alueella juuri niiden puiden viihtyisyyden takia! Loimaalla ei ole tolkkua enää missään!

Tervetuloa!

 

 

Hävinnyt silmälasit 13.4. – soitot 0400 393807.

 

 

1.5.2008

 

Mahtava kiitos Jounille ja Jonille mielettömän monipuolisesta ja vauhdikkaasta pallokoulusta. Kiitos jaksamisesta! Kesällä tavataan.

Lauri K.

 

 

Vanhanajan vaivaistalomeininki. Vammaiset ja vanhukset saman katon alle. Yhteiset toiminnat ei vähänkään samat näillä ryhmillä. Nuoret taantuvat, ovatko siten helpommat ja halvemmat hoitaa?

Kuuramummo

 

 

Kuka on veteraani? Veteraanijuhlat, päivälliset ja kuntoutukset – koskevatko ne myös kohta 80-vuotiasta evakkomatkat kulkenutta miestäni, jolla vain ei ole sitä veteraanitunnusta?

Kutsua odottava.

 

 

S-Marketin hyllyt tyhjänä, miksi?

Asiakasomistaja

 

 

Kadonnut Niinijoella leijonankeltainen leikattu uroskissa. Tuntee nimen Leevi. Vanhan koulun luona nähty samanlainen. Oli jonkun muun?

Soita 045 1312506

 

 

Ei niitä asuntoja tarkasta Hulmin Huoltokaan, mitä tahansa sieltä tarjotaan opiskelijoille. Meidän lapsien ei ainakaan tarvi niihin muuttaa!

 

 

Mustaa koiraa Turuntien varressa ulkoiluttanut. Teit fiksusti kun korjasit murresi pökäleen muovipussiin ja pois muiden jaloista. Hienoa!

Liukumiinoja inhoava

 

 

6.5.2008

 

Kiitos SPR:n Eilalle, kun tulit, eikö muita enää ole, ei yhden aika kaikkeen riitä?

Palvelutalon rullaattori

 

 

Kommentoimme Taisto Levon kanssa taidetta ja tauluja molemmat omalla tavallani, Taisto kirjoituksessaan, minä ilmoituksessani. Olimme samaa mieltä, olemme sitten väärässä tai oikeassa.  Kiitän Taisto Levoa ajatuksia sisältävästä mielipiteestä.

Pentti Tuominen (Ruutu-Ässä)

 

 

Ei näkynyt ketään vappupiknikillä Saikunkalliolla.

TMN

 

 

Sinä tunnettu rotweilerin omistaja. Koirasi puri poikaani 3.5. noin klo 15. Ota yhteyttä, 046-6858807.

 

 

8.5.2008

 

Kiitos Keijo Intoselle ja Jukka Koivistolle sitkeästä vian hakemisesta tv-kaapeliverkossa. Ja sen vian poistamisesta.

Juhlapuiston asukkaat

 

 

Miksi katusiivouskoneiden täytyy tulla keskustaan metelöimään aamulla kello kuudelta? Me työtätekevät ja koululaiset haluamme nukkua siihen aikaan! Miten voidaan verorahoja käyttää tuollaiseen typeryyteen?

Järjen käyttö sallittu

 

 

Olisit ukkos varastoon lukinnut, etkä kulkupeliä. Olisit säästynyt perässä ajolta jälleen kerran.

Aikuinen – nainen – ko ?

 

 

Niinijoella harmaan, kippurahäntäisen kollin omistaja kuohitse kollisi! Se karkottaa kotikissat, eikä villikissoja tarvita lisää.

Vaalearuskea kissa kadonnut

 

 

Kiitos sinulle autoileva naapuri, kun arvostit meitä tienvarren roskien kerääjiä heittämällä  nenämme eteen vihreät tupakka askisi. Hanki autoihisi roskapussi ja kerää roskasi siihen!

Niin me muutkin teemme..

 

 

Hieno homma, kun ambulanssi laittaa omavastuun päälle nykyisin myös laskutuslisää 2 euroa, harvoin sitä kuljetettava pystyy heti maksamaan.

 

 

Taskuvarkaita liikkeellä! Olin jumpalla eräänä torstai-iltana huhtikuun lopulla iltakuudesta iltaseitsemään Keskuskoululla. Jumpan aikana hävisi lompakosta 20 euroa rahaa. Harmittaa, kun yleensä en jätä mitään naulakkoon ja kun jätin, heti hävisi rahaa.

Varokaa muut 

 

 

Olisi hienoa, jos autoilijat eivät pitäisi niin tarkasti etuajo-oikeuksistaan kiinni risteyksissä, vaan olisivat kohteliaampia ja huomaavaisempia yhtäaikaa risteykseen sattuvia pyöräilijöitä kohtaan. Varsinkin vanhempien pyöräilijöiden on vaikea pysyä pystyssä risteyksessä, auton on paljon helpompi pysähtyä ja pysyä pystyssä.

 Suattapyöräilijä 

 

 

10.5.2008

 

Hei sinä järkeä käyttävä lakaisukoneen vihaaja! Onkos tullut mieleen sellainen, että miten kadut ja tiet putsataan päivällä kun kaikki järkeä käyttävät ovat tukkineet kaikki kadun varret!

Osta korvatulpat!

 

 

Hyvä ”Järjen käyttö sallittua”, mites olet ajatellut suorittaa katusiivouksen ym. autojen keskellä ja ihmisvilinässä –käsinkö? Sitten vaan tervetuloa töihin. Menee muuten verorahoja paljon typerämpään alkoholistien hyysäämiseenkin.

Kevät

 

 

Sinulle, joka löysit kultaisen rannekoruni. Luvassa löytöpalkkio! Puh. 044–0555722.

Tunnearvoa 

 

 

Hyvä autoilija, huomasitko pyöräilijää Kangaspeikon risteyksessä ollenkaan? Ensin annat tilaa, sitten kun olen kohdalla, tulet suoraan eteeni. Siinä oli jarrut kovalla, ja myös henki. Etkä voinut edes pysähtyä kysymään, että sattuko!

Pyörällä ajaja

 

 

Pyöräilevät lapset vois katsoa välillä eteenpäinkin eikä vaan sivulle aiheuttaen vaaratilanteita…

Rullaluistelija

 

 

Lukiolaisten päivää ei saa pidentää! Väsymys, uupumus ja pitkät koulumatkat ovat jo nyt katkaisseet monen koulutien.

Suruliputus joka vuosi

 

 

Kalasteleeko kampaamoliike asiakkaita harhaanjohtavilla mainoksilla? Kaksi eri työtä ei ole sama kuin kaksi eri asiakasta!

 

 

Kyllä näkee Alastaron urheilukentän juoksuradan nykyisestä huonosta kunnosta, että Jarkko Jalavikko on jäänyt eläkkeelle kunnan palveluksesta.

Juoksuharrastaja

 

 

Lääkäri on ammatissa, jonka tarkoituksena on hoitaa potilaitaan vastuuntuntoisesti ja kaikkia vielä tasa-arvoisesti. Näin ei ikävä kyllä asia mene. Kovin kylmästi kohdellaan toisia, vähän vissiin ulkokuorenkin perusteella. Tietysti jos kukkaron nyörejä hellittää yksityinen on ehkä parempi vaihtoehto, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta siihen. Te lääkärit, joihin tämä kolahtaa, kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä alan vaihtoa!

Surullista

 

 

Sinä ihana mieshenkilö, joka toit aviomieheni kotiin, olisitko ystävällinen ja palauttaisit ne kengät, sun on vielä täällä.

Vaimo varmaan tietää

 

 

Onko Loimaasta muodostumassa hökkelikylä, kun asumattomat, lahoavat, kaatuvat ja muuten ränsistyvät rakennukset unohdetaan paikalleen. Ikkunat rikottuna ja törkykasat nurkissa ne kuvaavat kaupunkilaisten välinpitämättömyyttä.

Viihtyisyyttä maalaismaisemaan

 

 

Olemme melkein 20 vuotta asuneet rintamamiestalossa Hirvikoskella. Viime vuosina ei ole saanut enää asua rauhassa kaikenlaisilta ulkomaalaisilta vaikuttavilta kaupustelijoilta ja kerääjiltä. Tämä on tosi iso ongelma, ja on vielä vanhempia ja huonokuntoisempia ihmisiä kuin minä. Olo on turvaton. Nämä kaupustelijat kun eivät voi asiaansa esittää ulkona, vaan vielä röyhkeästi pyrkivät sisälle. Miten estää kaupustelijoiden tulo? Tietävätkö ja seuraavatko poliisitkaan, millaista porukkaa täällä kylillä liikkuu?

Eläkeläinen

 

 

13.5.2008

 

Jos et omista tietokonetta ja nettiä, olet toisen luokan kansalainen, ei se aina ole rahasta kiinni, on myös periaatteet vielä eräillä.

Tietokoneeton

 

 

Veronmaksajalta uskoa vaaditaan, kun ostat kallista ruokaa ja maksat  törkeät maataloustuet.

Sikke

 

 

En ymmärrä, että jos joku menettää terveydellisistä syistä henkilöauton ajoluvan saa silti ajaa luvallisesti mopoa tai skootteria.

Pentti Tuominen (Ruutu-Ässä)

 

 

Ei me semmosta jätevesien puhdistuslaitosta tarvita. Myydään jätevesi turkulaisille. Ne tekee siitä Virttaankankaalla juomavettä ja ihan laillisesti.

 

 

Onko Loimaasta muodostumassa hökkelikylä kun asumattomat, lahoavat, kaatuvat ja muuten ränsistyvät rakennukset unohdetaan paikalleen. Ikkunat rikottuna ja törkykasat nurkissa ne kuvaavat kaupunkilaisten välinpitämättömyyttä.

Viihtyisyyttä maalaismaisemaan

 

 

Mellilän kirkossa oli taas hieno konsertti äitienpäivän ja helluntain kunniaksi. Kiitos Sanna, Tapio, Petri, Esa ja Isonperän oppilaat + Matti! Ruusu näin jälkeenpäin kaikille. Keväiset laulut ja virret. Tuli oikein juhlamieli yleisölle!

Laulava Emilia

 

 

Kiitokset hienosta äitienpäiväkonsertista Loimaam Poijjiille!

S.M.

 

 

15.5.2008

 

Sikke, ensikerralla kun ostat maitoa tai naudanlihaa, muista seuraavat asiat: huhtikuussa 2008 tuotetusta maidosta sain 0,36 e/litra. Naudasta sain 1,61 e/kg. Ja nämä ovat tosiasioita, eikä uskoasioita. Muista vertailla näitä hintoja ja kaupanhintoja ja mieti kenelle olet kauppalaskusi rahat kantanut, eivät ole ainakaan maajussin kukkaroon kilahtaneet vaan jonnekin aivan muualle.

Terveisiä Helunalta

 

 

Työnantaja maksa palkka ajallaan, minullakin on laskuja joissa eräpäivä. Harmit aiheetta minulle.

Tarkkana ku porkkana.

 

 

Kaupungin vuokra-asunnossa kuukauden remontti. Asukas ilman peseytymismahdollisuuksia eikä tarjottu edes paikkaa jossa peseytyä. Eikö olisi vuokran alennus aiheellinen.

Uimahalliinko?

 

 

Onko hinta/laatu suhde kohdallaan? Mainostetaan useasti autonpesut puoleen hintaan, samoin pesutulos huononee puolella! Miksi? Näin käy usein…

Pesupaikan vaihdos edessä

 

 

20.5.2008

 

Kiitos seurakunta ja kulttuuripalvelut, kun järjestitte upean Bach-konsertin kauniissa Kanta-Loimaan kirkossa! Ohjelma oli tasokas, monipuolinen ja hyvin rakennettu. Kirkkokuoroa olisi kyllä kuunnellut enemmänkin! Mutta, miksi loimaalaiset eivät tule runsaslukuisemmin paikalle? Kaikenlaiset hömppäkeikat, niin kirkoissa kun maallisella puolella, vetävät väkeä. Tässä näkee, että todellinen sivistyneisyys on Loimaalla pientä!

Kiitollinen kuulija

 

 

Musiikkiopiston lakkauttamista valmistellaan kaikessa hiljaisuudessa. Missä päättäjät, lehdistö, opiston väki? Herätys!

Huolestunut

 

 

Asunnon ostaisimme, ison ja uudesta rivitalosta. Vaan ei meidän kylälle rakenneta! Nytkö jo se näivettäminen peräkyläksi on alkanut…

Melliläläinen

 

 

Vaihtakaa vuosihuollon yhteydessä Vesihovin suihkut termostaattisiin ajastinsuihkuihin. Nyt 4/5 suihkutusajasta menee lämmönsäätelyyn ja jos joku tulee suihkuun on sopiva lämpö taas hukassa!! Muutoin kiitän hienosta uimahallista.

Ulla + tenavat

 

 

Alastarolaiset hei! Henkilöautot ja pakettiautot mahtuvat kyllä ohittamaan ne suojatie levennykset oman kaistan puolella. Ei niillä tarvitse koukkia naapurin puolelta kuin kuorma-autoa ajaisi!

 

 

Pelkkä huolestuminen ei estä ilmaston muutosta. Pitää vähentää nurmen turhaa leikkaamista,  autojen lotraamista juomavedellä ja shampoolla.

 

 

22.5.2008

 

Kesä alkaa jo olla kauneimmillaan, mutta kärpäsiä ja ötököitä ei vielä ole eikä helle herpaannuta.  Nauttikaa valoisista illoista juuri nyt!

Maisemakävelylle mars!

 

 

Hei te, jotka hankitte kaljaa tai jopa viinaa alaikäisille – tajuatteko todella, mihin tekonne voi johtaa? Käykääpä perjantai iltana kävelyllä Loimaan keskustassa ja miettikää, haluatteko todella tätä!

Pää kunnossa tiukassa pipossa

 

 

Kaupungin katuvalot palavat aamulla turhaan jo päivän valjettua ainakin puoli tuntia jos ei enemmän. Päättäjät tässä on suuren säästön paikka. Säätäkää hämäräkytkimet  uudelleen.

Sähkön säästäjä

 

 

Mikä mättää liikuntatoimessa, kun hyvät, pidetyt ja ammattitaitoiset ohjaat ei pysy? Henkilöstöpulmia?

Ihmettelevä

 

 

Demokratiaa parhaimmillaan. Kansanedustaja saa vaalirahoituksen liikemiehiltä ja edustaa kansaa Arkadianmäellä ja sama edustaja istuu oman kunnan valtuutettuna. Voiko trenki palvella kolmea isäntää?

Kaupunkilainen

 

 

Nyt ymmärrän miksi  portsareita on usein tällä palstalla haukuttu. Ei luulisi että asiakkaiden pilkkaaminen kuuluu työnkuvaan. Jostain niiden teidän palkkarahojennekin pitää tulla…

 

 

Aivan oikea seudun ulkopuolelta tullut kirjoitus TS:n mielipidesivulla Loimaan Seudun Puhelimen töppäilyistä ja rahanahneudesta… Joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa.

 

 

24.5.2008

 

Viime aikoina vaalirahoituksesta käyty keskustelu medioissa ja tavallisten kansalaisten kesken on täyttä hölynpölyä. Sitä on aina ollut ja sitä tulee aina olemaan. Se on hyväntekeväisyyttä niiden ihmisten, yritysten ja yhteisöjen osalta, joilla on rahaa. Välillisesti se hyödyttää koko yhteiskuntaa. Se on samanlainen asia kuin seksin myynti ja osto. Sitä on ollut niin kauan kuin ihmiskunnassa on ollut kahta sukupuolta. Sitä tulee aina olemaan. Maksutavat ja välineet vain vaihtuvat. Mitkään lait eivät kumpaakaan asiaa estä eikä lopeta.

Tämä tarina on tosi

 

 

Onhan nuita isompiakin murheita olemassa… Mutta kysynpä vaan miksi ihmeessä viaton ihminen pitää väkisin repiä palasiksi…. Miettisitte sitä koston sijaan…

 

 

Sain tyttäreni kanssa vaatekaupassa ala-arvoista palvelua. On tarpeetonta huomauttaa asiakkaan isosta koosta, tiedämme sen itsekin. Jätämme em. kaupan oven avaamatta tästä lähtien.

Ei missin mitoissa

 

 

Ypäjänkadulla koiriaan ulkoiluttavat, luuletteko, että on kivaa kun portin pielessä on koiran ulostetta. Kokeilkaa esimerkiksi omalla pihalla lykätä ruohonleikkuri ulosteeseen. Onko suuri vaiva ottaa jätös ylös ja viedä se vaikka kyseisen talon roskikseen. Radan puoli kadusta on vapaa, vaikka päästäisitte itsekin koiranne seurana.

Ypäjänkatu 4

 

 

27.5.2008

 

Pojat hei, jos veitte katiskan työväenopiston takaa Loimijoesta. Palauttakaa samaan paikkaan pian, teidät on nähty. Varastaminen on suuri rikos.

Onkikaveri

 

 

Nimimerkki ”Tämä tarina on tosi”, olette oikeassa. Keskustelua käydään kuitenkin nyt toimintojen avoimuudesta koskien niin poliittista järjestelmää kuin mainitsemaanne seksikauppaa. Tekopyhyys pois, raha on keskeinen vallankäytön välinen. Toisilla on rahaa käyttää ja ostaa valtaa, toisilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin todeta asioiden näin olevan.

Demokratia on vain sana

 

 

Mihin hävisi ”putkipuistosta” pienten liukumäki?!? Olisitte vieneet Harmaakalliontien puistosta liukumäen, se on paljon huonommassa kunnossa ja vaarallinen ilman ylätasannetta! Putkipuiston liukumäessä ei ollut mitään vikaa! Nyt puistossa ei ole pienillä mitään tekemistä, vai laitetaanko alle 2-vuotiaatkin laskemaan putkesta?! Uusi liukumäki äkkiä tilalle!!

Puiston vakikäyttäjät

 

 

Kiitoksia Centerin henkilökunnalle avusta!

 

 

29.5.2008

 

Teillä Curimuksen jäsenillä on hyviä ajatuksia ja mielipiteitä ja soitatte vielä parasta musiikkia mitä maa päällään kantaa. Heviä!

Breaking up again

 

 

Luin juttusi, Pertti Hemmilä, raskaan liikenteen dieselveron poistosta. Tuli oikein hyvä mieli. Sinusta seuraava valtionvarainministeri ja pian!

Renki vain

 

 

Lähimmästä kaupastako myydään Alastaron koululaisille mäyriksiä, koska kantavat kylki väärässä Lasipalatsin taka?

Missä valvonta

 

 

Kylläpä vihastutti Loimaan apteekin lauantain vähäinen henkilökunta. Paikalla oli yksi farmaseutti ja opiskelija. Kymmenkunta asiakasta jonossa. Miksei lauantaille ole järjestetty riittävästi henkilökuntaa, niin pääsisivät työntekijätkin suunnilleen sulkemisaikaan kotiinkin?!

40 min jonottanut

 

 

Loimaan apteekissa oli sunnuntaina 25.5. todella hidas palvelu . Ainakin reseptiasiakkailla vai onko se reseptien määrästä johtuva?

Pettynyt

 

 

Loimaan kaupungin ja Loimaan seurakunnan hallinnolle näyttää olevan yhteistä se, että molemmissa saa valehdella ja viis veisata pelisäännöistä. Erojakin on. Seurakunnan hallinnossa valehteluun puututaan. Kaupungin hallinnossa ei. Kun keinot on käytetty kannattaisi kokeilla rehellisyyttä. Katso tarkemmin Suomen evankelisluterilaisen kirkon virsikirjan virsi 484.

Totuuden henki, johda sinä meitä

 

 

3.6.2008

 

Loimaan kaupunki huomio! Laittakaa nyt ihmeessä kadunvarsien liuskat kuntoon niin että pärjää pyörätuolilla ilman avustajaa. Nyt jos yksin lähtee rullaileen tuolilla niin pitää ajoradalla rullailla ja siitä niitä vaaratilanteita syntyy jos mistä. Se ei riitä että jossain kadunkulmassa on kunnon ramppi, se pitää olla jokaisessa. Kyllä liikuntarajoitteinenkin haluaisi oma-aloitteisesti liikkua kaupungilla ja ulkoilla. Mutta nyt siihen ei ole mahdollisuutta ilman avustajaa.

Parannusta pikaisesti odotteleva liikuntarajoitteinen

 

 

Miksi on pakko pilata kaunis ja harvinainen harjualue Virttaalla sekä sen ainutlaatuinen pohjavesi? Miksi ei TSV vedä suoraa putkea Turkuun Kokemäenjoesta? Kun se kerran on niin puhdasta ja juomakelpoista. Ei kulu montakaan vuotta, kun harju ja sen pohjavesi on pilattu. Harju on suojeltava kaikin mahdollisin keinoin.

Väinö Suomela

 

 

Toimittaja Kari Nummila ilmoittautuu Virttaan harjun pilaajaksi. Hän mainitsee, että raskasmetallit jäävät harjun hiekkaan. Eikö hän todella ymmärrä, ettei harju ole tarkoitettu myrkkyjen ikuiseksi sijoituspaikaksi? Ja saman likaveden armoilla olemme kaikki jos emme estä TSV-hanketta.

Tuhohankkeen alasampuja

 

 

Mustavalkoinen kissa Suopellolla oli pyydystänyt oravan. Orava kuuluu luontoon, kissa ei!

Surupuseros

 

 

Suurkiitos maasturikuskille, joka pysäytit kaaharin lauantaina klo 19.45 Vesikoskenkadun ja  Kuukankujan kulmassa.

Kauhulla katsellut

 

 

Aikuiset ihmiset ajavat jalkakäytävillä polkupyörillä, tapa on yleistynyt kauheasti. Poliisit voisivat ruveta jakelemaan sakkoja siitä, Turussa näin on jo tehty. Siitä saisi hyvät rahat valtiolle. Vaarallistakin se on kun ajetaan millai sattuu.

Vihainen

 

 

10.6.2008

 

Sinulle joka valitit pyöräilijöistä jalkakäytävällä. Kyllä Loimaan kokoisessa pikkukaupungissa pyöräilijät mahtuvat vähäisten jalankulkijoiden sekaan. Turussa tilanne on tietysti toinen. Ajotiellä pyöräilijät ovat todellinen vaara, Loimaalla kun valo-ohjauskin puutuu.

Pyöräilevä autoilija

 

 

Ihanaa, pyörätie päällystetty Kaunismäessä! Mutta päättäjät, pyöräilkääpä muuallakin! Bensa on vähän turhan kallista, fillari hyvä vaihtoehto!

Yx fillaristi

 

 

Virttaan vesikiistasta: Toivommeko vielä mieleisemme oikeuden tapahtuvan? Ainakin ennen olen toivonut sitä.

Pentti Tuominen (Ruutu-Ässä)

 

 

Niinijoen Vilvaisista kadonnut viikko sitten mustavalkea tyttökissa. Havainnot ja tiedot otetaan kiitollisina vastaan numerossa 045-6306824.

  1. Lehto

 

 

19.6.2008

 

Lehdessä kerrottiin että tekninen virasto siirretään  Alastarolle! Onko totta? Jos on, niin luottamusmiehet, onko tämä sitä palvelujen paranemista, mitä luvattiin ennen kuntaliitosta.

Rakentaja

 

 

Olen kyllä selvillä liikennesäännöistä ja noudatan niitä. Harmi vaan ettei kaikki noudata. Liikennekulttuuri Loimaalla on ihan omaa luokkaansa. Myönnän.

 

 

Pienet on murheet kun 2 hevosta  ja tätiratsastajat haittaa elämää. Onneksi ei tullut sitä ratsastuskoulua sitten olis jo yöunet menneet. Hevosten täytyy sitten muuttaa kaupunkiin.

Maalla viihtyvä

 

 

Minä haluaisin kollin tekemisistä pienen muistutus lapun kotiin enkä haukkuja koppeihin.

make

 

 

Kyllä kannatti konstan kitinä poliisi tv.ssä..nyt on hieno maijja

Kansalainen veron maksaja

 

 

Aina on ajat myöhässä tk:n hammashuollos

 

 

Hyvä ajatus saada Äkkijyrkän lehmät Loimaalle – eikun toimeksi!

Kiitos Karille ideasta