Loimaalla menee rikki 20 asteen lämpötilaraja tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Paljon ei luvuista jäädä myöskään perjantaina ja lauantaina, jolloin luvassa on 19 asteen päiviä.

Ilmatieteenlaitos ennustaa huomiselle Loimaalle 20 asteen lämpötilaa ja suoraa auringon paistetta. Myös tuuli on hyvin pientä. Myös torstaina lämpötila nousee 20 asteeseen ja tuulen ennakoidaan olevan jopa keskiviikkoa kevyempää.

Tavanomaista selvästi lämpimämpi sää jatkuu Suomessa koko viikon.

LÄMPÖTILA EHTII kuitenkin laskea vapuksi. Tämän hetken ennusteissa vappuna on noin 11–12 astetta.

Ilmatieteenlaitoksen pitkä ennuste kertoo, että vappuaattoa ja vappupäivää juhlitaan Loimaalla poutaisessa säässä.

Vapun säätiedot tarkentuvat vielä lähempänä juhlaa.

 

KEVÄÄN TUNNUSMERKIT, valkovuokot kukkivat jo laajasti. Seuraavaksi odotetaan koivujen puhkeamista hiirenkorville sekä mustikoiden ja kielojen kukintaa.

Seuraa kevään edistymistä lukijoiden kuvista.

Myös kevätkylvöjä on aloitettu Loimaan seudulla.

 

RUOHIKKO- ja metsäpalojen riski on tällä viikolla melko suuri. Etelä- ja Länsi-Suomessa on erittäin kuivaa, eikä sateita ole luvassa ennen vappua. Varsinais-Suomessa onkin voimassa metsäpalovaroitus. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kokonaan kielletty.

Roskien, puutarharisujen ja oksien polttaminen on yksi yleisimmistä maastopalon syistä, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Etenkin kevään kuivattamaan maastoon tuli karkaa herkästi.

Pelastuslaitos muistuttaa, että jätteitä ei saa hävittää kotioloissa polttamalla lainkaan ja risujen ja oksien polttamisessa on oltava huolellinen sekä noudatettava viranomaisten määräyksiä.

Risujen ja oksien polttamisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta pelastusviranomaiselle. Sen sijaan asuinkunnan ympäristömääräykset tulee selvittää. Monissa kunnissa risujen, hakkuutähteiden ja lehtien avopoltto nuotiolla, tynnyrissä tai muussa vastaavassa astiassa on taajama-alueella rajoitettu tai kokonaan kielletty.

Sekajätettä, muovia tai käsiteltyä puutavaraa ei saa lainkaan polttaa puutarhajätteen seassa.