”Me nautimme ulkona olemisesta”, Kaikkien aikojen Kopit, osa19

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

2.7.2009        

 

Linja-autopysäkin koppi nurin Haaroisissa. Pystyyn saaminen näyttää olevan kovin vaikeaa. Se on lojunut nurin maassa viikkokausia. Ei kovin hyvää mainosta paikkakunnalle. Varsinkin kun Suviseurojen vuoksi paikan on ohittanut tuhansia autoja eri puolelta Suomea. Koppien kunnossapito kuuluu niiden hankkijalle! Herätys toimikunta!

 

 

Loimaan ”vaivastalon” akkunat tuli vorssasta ja muut kauppalan julkiset akkunat pohjanmaalta, vaikka oman kylän akkunantekijöitä kävelee torilla monta kymmentä, älä osta omasta kunnasta, sillaikse oliki?

”emmää mittään syyllisii, mut lahtist ja konekivääriä hiukka”

 

 

Valtavan suuret kiitokset kaikille, jotka olitte sunnuntaina hoitamassa pientä karkulaista. Oli hienoa huomata, että teidän kaltaisia ihmisiä vielä löytyy! Onni, että kaikki päättyi hyvin ja tyttö saatiin turvallisesti kotiin.

 

 

Jatkuva mopoliikenne Kaunismäen pyöräteillä häiritsee ja on vaarallista. Se on myös laitonta.

Vauhti pois

 

 

Sinä väsynyt liikkuja istahda sinäkin lepäämään omalle pihallesi. Me nautimme ulkona olemisesta niin kauan kuin itse pääsemme. Kun joudutaan aikanaan laitokseen ei siellä ehditä meitä enää ulos viemään.

Suomen suvesta nauttiva

 

 

7.7.2009

 

Vastaus plohtauspenkeistä kirjoittaneelle nimimerkille APUA (LL 30.6.): Olen eläkeläinen, 9 lapsen isä, omillaan tulen toimeen ja haluan vapaasti istua talon edessä olevilla penkeillä, istumista vartenhan penkit ovat. Käyn joka päivä kahden kilometrin lenkillä ilman apuvälineitä ja haluan istua penkeillä huilaamassa, ottamassa aurinkoa ja nauttimassa kauniista kesästä.

Flinkman

 

 

Miksi ei voitaisi laittaa jokaisen kerrostalon portaikon eteen ns. luiskaa, joka avustaisi vanhuksia työntämään esim. pyöräpotkukelkan ulos/sisään? Ei heillä ole enää paljon voimia nostella kynnyksellä, mutta saavat olla kuitenkin kotona, ja entä me nuoremmat, kun tullaan siihen ikään… Minulla oli luiska, mutta joku ystävällinen ”talkkari aina sen poisti” kiitos vaan!

 

 

Oliko perjantainen laulukilpailu muotinäytös? Oliko tuomaristo huomannut, että kaikkien ei ollut tarvinnut käydä laulutunteja? Ääni on lahja!!!

Korvat

 

 

Virttaan ja Turun vesikiistasta on tuleva ihmeellinen. Kohtalo tai Kohtalo. Vielä puhtaan veden juoja,

Pentti Tuominen

 

 

Loppuiko Loimaan laulukilpailun järjestelyissä raha kesken, kun palkintoja ei riittänyt kaikille?

 

 

SPR Loimaan osasto kiittää: Heikin muistamisiin kertyi 3 210 euroa.

 

 

Kiitokset Suopellon nuorisotalon pihatalkoiden ahkeralle ja runsaslukuiselle talkooväelle.

Valvojat

 

 

Kesäteatterit ja hinnat: eläkeläiselle Krekilä edullisempi. Pääsymaksu ohjelmalla 10 euroa ja pullakahvi 2 euroa. Kertunmäki pääsymaksu 12 euroa, ohjelma 2 ja pullakahvi 2,50. Äänentoistossa toivomisen varaa. Kummatkin esitykset kohtalaisia harrastenäytöksiä.

Eläkeläinen

 

 

Onks Vilhoo näkynyt? Tuntomerkit musta-ruskea raidallinen, kaulassa sininen heijastava panta, ihmisrakas mutta arka. Vilho-kissa karkasi ti 30.6. Kartanomäestä. Puh. 050 5572 003

Huolestuneet hoitajat

 

 

Hienoa, kun torilla oli laulukilpailut! Kiitos laulajille ja Eija Talvitielle. Toivotaan perinnettä!  Ihmettelemme, miksi tuomaristo arvosteli laulajain vaatetusta, koska kyseessä oli laulukilpailut eikä mannekiinit! Hieman sekavaa touhua muutenkin.

Pettyneet kuulijat!

 

 

Kolmas kesä peräkkäin mansikkamaani käydään tyhjentämässä, kun poistun vaikka vain päiväksi mökiltä. Herukat on viety parina vuonna. Hävetkää!

Näin Niemenkylässä

 

 

Posti palvelee? Lehdet la ”aamuna” 9.30 Ypäjänkylässä… Jakelu on ollut toimiva kesään asti – mikä mättää nyt??

Netti toimii – lehtien tilaus loppuu NYT

 

 

Kiitos laulukilpailuista Loimaan torilla. Vihdoinkin jotain tapahtuu torilla.

Kiitos

 

 

Siepparinkujalta lauantaiyöllä varastettu tai päästetty vapaaksi musta kääpiökani, löytöpalkkio luvassa, soita 045 6314 496.

Maija

 

 

18.8.2009

 

Metron tytöill täydet kympit, on kuin kotio tulis! Palvelu ja ystävällisyys pelastaa päivän. Ps.Olette luotuja työtovereit!

Ei aina hapanleipä, hapan

 

 

Suurkiitos sinulle, joka 080809 palautit kapulani seriffin looraan pyöräreittini varrelta!

Ville-Jussi

 

 

En oikein ymmärrä miksi tuleentuneen viljan täytyy odottaa sateita. Eikö kannattaisi puida se silloin kun se on kuivaa ja valmista puitavaksi? Savilieju ei kanna puimakoneita…

Uolevi

 

 

Rakennetaan Loimaalle silta, joka ei johda mihinkään, ja sitten säästetään lapsissa. Hienoa. Voitte ottaa sen viihtymisvaara-mainoksenne tien varsilta pois. Lapset ovat tulevia veronmaksajia, eikö heihin kannattaisi panostaa, eikä heissä säästää? Ala- ja yläasteikäiset eivät kuulu saman katon alle. Kaksi niin erilaista maailmaa. Järki nyt ihan oikeesti käteen päättäjät!

Terveisin 4 lapsen äiti ja isä

 

 

Sairaalan polin hoitajille ja lääkärille kiitos hyvästä palvelusta ja hoidosta lauantaina klo 21.

Miro 1v

 

 

Suurkauppalan alueella tapahtuva leikkaus- ja sulkemisbuumi on kohdistettu vallankin vääriin kohteisiin. Välittömien leikkausten kärkikohteeksi tulisi priorisoida sivistystoimen leikkauksista ja supistuksista vastuussa olevien sulkijalihasten siirto niille kuuluviin paikkoihin. Virheellisesti pään sisään kasvaneina ne aiheuttavat hallitsematonta sulkemis- ja supistusvimmaa. Yhteisellä kansalaisadressilla voisimme saada nämä kärsivät leikkausjonon ohi operoitaviksi.

Puhtaat valkeat lakanat

 

 

22.8.2009

 

Olipa Alastarolla rauhaisa mopoilukesä! Toisin kuin viime vuonna.

Eläkeläinen

 

 

Eikö jo Alastaron suurempien lìitosintoilijoiden Tunkkarin, Jussilaisen, Aaltosen ja Tauno Suomisen olisi aika tulla esille piiloistaan ja julkituoda kansalle sen edut? Kun monille se ei valkene. Ei Alastaron alasajo yläasteen lopettamiseen lopu, vai mitä sanotte?

Taisto Levo

 

 

En ymmärrä päätäni.

Erikoinen pää

 

 

Loimaa – miljoonien portti – Lidi karkotettu – Virttaan vesi Turku o.k. – ydinvoima hyvinvoinnin ehto – leipä ei lopu – euroa ei saa viidellä markalla. Ymmärtämättömiä tai ei – kirjoitusteni sanoma usein ihmeellinen.

Elämäntaiteilija-filosofi fon Pentti Olavi Tuominen

 

 

22.9.2009

 

Kiitos kaikille Loimaan Yrittäjille, jotka otitte osaa nälkäpäivän keräykseen!

Farkkutakkinen mies

 

 

Hyvä, jos valo auttaa, meiltä sen maksaminen vei toimeentulon minimiin.

Kohta entinen työntekijä

 

 

Suuret kiitokset Toinille ja Liisalle valtavan hyvästä työstä!

Pirtis poikennut Mallas!

 

 

Jos kaikki ”rahat”, jotka käytetään siihen, että ihminen lentää kuuhun, käytettäisiin kaikkien nälkäänäkevien lasten hyväksi/iloksi ei olisi nälkäpäivää

Meri

 

 

Kylläpä hymyilytti kirjoitus Sisäinen valo. Ihan piti terästää muistia… Onkohan Anu Salo ollut haastattelemassa minua. Hyvä Anu, taas.

Irma Paljakka

 

 

Aika aikaa kutakin koskee jokaista kansalaista.

Ajat muuttuvat

 

 

Puistokadulla koululaiset ajelevat henkensä kaupalla. Kerratkaapa liikennesääntöjä ennen kuin kolahtaa.

 

 

29.9.2009

 

Sunnuntain Mellilän Syystori-tapahtumaa pitäisi mielestäni mainostaa enemmän, jotta päivästä olisi paljon iloa niin myyjille kuin ostajillekin.

Hieno idea!

 

 

Käyn ryhmässä, jossa ikähaitari on teineistä ikivanhoihin. Kukin tekee kuntonsa mukaan ilman turhaa kilpailua. Kiva nähdä myös nuoria kauniita ihmisiä ja näkevätpä nämäkin mihin ovat menossa. Toki rajoitettuja ryhmiäkin tarvitaan.

Pulska rusina

 

 

Jos sinulla on joutilaana pienehkö puinen vene, tai vaikka rannassa etäisesti venettä muistuttava kasa, jota voit lainata Loimaan teatterille lavastukseen, ota pian yhteyttä. Vanha ja rikkinäinen käy hyvin meille kuvitteellisen meren purjehtijoille.

0500 726 573, Sari

 

 

Kuin tarvii olla niin ……, ja vierä toiselta pieni työ jonka olis kerinny tekeen vaikka kymmenen kertaa.

 

 

Täh? Miksi jos on politiikka, niin miksi sanotaan poliitikko eikä politiikko? Miksei iit pysy paikoissaan?

 

 

Nimimerkille Olenko ainoa näin ajatteleva? Meillä on Loimaalla kaikenikäisille, -kokoisille ja -näköisille naisille Lady Line. Siellä on eritasoista jumppaa sekä kuntosaliohjelmat jokaisen kunnon mukaan. Olen (51 v.) käynyt vajaa 2 vuotta ja meitä keski-ikäisiä on iso osa asiakaskunnasta. Itselläni on reilusti ylipainoa, mutta käyn mielelläni monta kertaa viikossa. Siellä on fantastinen henkilö- ja asiakaskunta. Tule mukaan, et varmasti pety!

Noin minäkin ennen ajattelin

 

 

Luen sanomalehtiä paljon – niistä saan virikkeitä: niistä pitäisi valita oikein.

Elämäntaiteilija-filosovi-fon Pentti Olavi Tuominen

 

 

Milloinkahan kaupunginvaltuusto tulee päättämään Loimaan kaupunginhallituksen jäseniä ja kaupunginjohtajaa koskevasta tili- ja vastuuvapaudesta vuoden 2008 osalta?

Erityisen huolestunut veronmaksaja

 

 

Suuri kiitos Alastaron palomiehille, kun pelastitte monta päivää puussa apua maukuneen kissamme pulasta!

Kylväjäntien kissa