Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona – Loimaalla voi äänestää neljässä paikassa

0

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 3. huhtikuuta.
Viimeinen mahdollisuus äänestää ennakkoon on tiistaina 9. huhtikuuta.

Loimaalla ennakkoäänestyspaikkoja on neljä, pääkirjasto, Hirvikosken kirjasto, Alastaron kunnantalo ja Mellilän terveysasema. Äänestyspaikat aukeavat tänään keskiviikkona kello 10.

 

Jokaisessa kunnassa on vähintään yksi yleinen ennakkoäänestyspaikka. Suurimmissa kunnissa yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on tavallisesti useita.

Ennakkoäänestys järjestetään myös laitoksissa, kuten sairaaloissa, vanhainkodeissa ja vankiloissa. Laitosäänestyksessä voivat äänestää vain laitoksissa hoidettavana olevat tai niihin otetut henkilöt.

 

Voiko ajokortilla todistaa henkilöllisyytensä ennakkoäänestyksessä?

– Äänestäjä tarvitsee mukaansa henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja, kerrotaan virallisella vaalit.fi-sivustolla.

– Voit ottaa mukaasi myös postitse kotiisi saapuneen äänioikeusilmoituksen (ilmoitus äänioikeudesta), mutta voit äänestää myös ilman sitä.

– Jos äänestät ennakkoon laitoksessa tai ulkomailla, äänioikeusilmoitus kannattaa ottaa mukaan, koska se nopeuttaa äänestämistä näissä paikoissa.

 

Katso tästä Loimaan ennakkoäänestyspaikat ja niiden aukiolo.

Katso vaalikone.