Kaarinaan parakkipalloiluhalli, Piikkiön urkuparvi ei kestä, Tunnin junaan uusi linjaus – Näille aprillipiloille on naurettu maakunnan lehdissä

0

Maakunnan sanomalehdissä on tänään naurettu ajankohtaisille aprillipiloille.

Kaarina-Lehti kertoo, että Kaarinaan tehdään palloiluhalli parakkeihin ja Salon Seudun Sanomat taas uutisoi Tunnin junan uudesta linjauksesta. Jutun mukaan se poikkeaa Salon torin kautta ja aikatauluttaa paikallisen iltatorin esiintyjät.

Kunnallislehti naurattaa lukijoitaan urkuaiheisella pilalla. Piikkiön kirkon uudet urut saapuivat kirkkoon ihan oikeasti tänään. Sen sijaan pilaa on se, että urut ovat parvelle liian painavat.

Turun Sanomat taas kehotti lukijoitaan huutokauppaan, jonka järjesti Britannian konsulaatti Brexitin myötä syntyneissä säästöpaineissa. Aprillipila kertoi, että myynnissä on esimerkiksi pöytähopeita.

Kaarina-Lehden aprillipilassa kiisteltyyn Valkeavuoren palloiluhalliin on saatu ratkaisu. Kaarinan monimuotoinen tila-, huolto- ja palvelulautakunta päätyi kompromissiratkaisuun, jossa Valkeavuoreen rakennetaan nopealla aikataululla parakkipalloiluhalli.

Lisäksi parakkipalloiluhalliin tulee Hovirinnan koululaisten väistökeittiö, jolloin Hovirinnan koulu voidaan purkaa kokonaan ennen koulun rakennustöiden alkamista.

Pilauutisessa paikallinen poliitikko iloitsee ratkaisusta, sillä parakkipalloiluhallin lämmityksessä hyödynnetään ekologisesti urheilijoiden liikkumisesta syntyvää lämpöä.

Ura Basketin toiminnanjohtaja taas pitää pilajutussa hyvänä sitä, että Hovirinnan koululaisten pyöräily Valkeavuoreen ruokailemaan lisää liikuntaa koulupäivän aikana.

Ja kuten perinteikkäässä aprillipilassa yleensä on, jutun lukijoilta edellytetään toimia. Kaarina-Lehdessä kaarinalaisia kehotetaan hankkeen tiedotustilaisuuteen Kaarinan torilla maanantaina 1.4. kello 12.

 

BREXITIN VAIKUTUS näkyy Turussa, kun Britannian konsulaatteja yhdistetään ja vähennetään Suomessa. Kuluja supistetaan ja irtaimistoa realisoidaan, kirjoitti Turun Sanomat aprillipilassaan maanantaina.

Lehden mukaan irtaimiston myynnin hoitaa lontoolainen asianajotoimisto Turussa maanantaina pidettävässä huutokaupassa. Myynnissä olisi ollut kirjoituksen mukaan muun muassa huonekaluja, vaaseja, verhoja, kolme kristallikruunua, useita tarjoiluastiastoja ja pöytähopeaa.

Turkulaiset jäivät siis ilman brittihopeita, eikä yleisö pääsee tutustumaan huutokauppakohteisiin Turun WPK:n talolla.

Asiaan liittyneessä artikkelissa ”haastateltu” James H. Magill (1911-2000) on kyllä ollut Hänen majesteettinsa diplomaattiedustaja ja siinä ominaisuudessa Suomessakin. Se tapahtui kuitenkin jo talvisodan aikana ja 1944–47 liittoutuneiden valvontakomission upseerina.

Oman lausuntonsa esittänyt Christine Keeler (1942 – 2017) oli lontoolainen valokuvamalli, jonka yhtäaikainen yhteys Britannian puolustusministeriin ja Neuvostoliiton sotilasasiamieheen johti 1963 ns. Profumo-skandaaliin ja puolustusministeri John Profumon (1915 – 2006) eroon.

 

KUNNALLISLEHDEN aprillipäivän verkkouutisen mukaan Piikkiön kirkon uusien urkujen asennus viivästyy. Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy:n asentajaporukka tosin joutui heti toteamaan, että kirkon urkuparvi ei kestä uusien urkujen painoa.

Lehti kertoo pilauutisessa, että pahimmassa tapauksessa nykyinen urkuparvi joudutaan purkamaan pois. Sen sijaan kirkon parvelle maalatut enkelit on mahdollista irrottaa sahaamalla ja siirtää kirkon seinille.

Mahdollista on myös tilapäisratkaisu, sillä paikallinen sementtivalimo on luvannut toimittaa betonipilarit vahvistukseksi urkuparven alle.​

Pilauutisessa haetaan tietysti myös syyllistä. Jutussa kerrotaan nimittäin, että urkurakentamo on saanut urkujen mitat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä: ”Lehti ei saanut maanantaina aamupäivällä tietoa, kuka mitat on antanut, ja miten näin pääsi käymään”.

 

TUNNIN JUNAN ratalinjausta on päätetty muuttaa, hauskuuttaa Salon Seudun Sanomat aprillipilassaan. Linja on siirretty kulkemaan lähemmäs toria, jotta se palvelee paremmin salolaisia ja Salossa vierailevia.

– Esimerkiksi Salon iltatori on kuuluisa koko maassa. Linjausta hieman muuttamalla voisimme parantaa torin vetovoimaa edelleen, kertoo ratahallintokeskuksen yli-insinööri Ville Eturi.

Haastateltavan nimen lisäksi lukija tunnisti pilan, kun lehti jatkaa, että osa nykyisistä kaduista muuttuisi rautatieksi: Esimerkiksi Horninkadusta tulisi kokonaan rautatietä. Uusi rautatieasema rakennettaisiin torin laitaan.

Pilajutussa kerrottiin myös, että junien ja salon iltatorilla soittavien esiintyjien aikatauluja synkronoidaan.

– On sovittu, että tästä lähtien soittajat pitävät tauon aina kello 18.38, jolloin juna saapuu asemalle. Tauko voi tietysti venähtää, jos raiteilla on sateen kastelemia lehtiä, neulasia tai muita junan aikataulussa pysymisen kannalta ylipääsemättömiä ongelmia, Eturi mietti.

Myös tästä salolaisille tärkeästä uudistuksesta oli onneksi yleisötilaisuus. Vielä ei ole tiedossa, kuinka moni kävi kaupungintalolla 1. huhtikuuta kello 11.

 

 

Kaarina-Lehti, Salon Seudun Sanomat, Kunnallislehti ja Turun Sanomat kuuluvat kaikki samaan TS-Yhtymään Loimaan Lehden kanssa. Aprillipilat on sanomalehtien vanha tapa.