Loimaalla viisi äänestyspaikkaa sunnuntaina – vaalihuoneistot avautuvat kello yhdeksältä

0
Kuvituskuva LL Arkisto

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina. Vaalihuoneistot avautuvat 14. huhtikuuta aamuyhdeksältä. Äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla.

Loimaalaisista 38,2 prosenttia on äänestänyt eduskuntavaaleissa ennakkoon. Loimaalla on kaikkiaan 12 932 äänioikeutettua näissä vaaleissa.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.

Loimaalla äänestyspaikkoja on yhteensä 5:

  • 001 Yhteiskoulu: Yhteiskoulu, Puistokatu 16
  • 002 Keskuskoulu: Keskuskoulu, Kalevalankatu 12
  • 003 Hirvikoski: Hirvikosken kirjasto, Hirvikoskentie 225
  • 004 Alastaro: Alastaron kunnantalo, Loimijoentie 74
  • 005 Mellilä: Mellilän terveysasema, Melliläntie 109

ÄÄNESTYSPAIKALLA pitää todistaa henkilöllisyytensä. Äänestäjällä pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista, muistuttaa oikeusministeriö.

 

VOIT SEURATA eduskuntavaalien tuloslaskentaa paikallisesti verkkosivuillamme. Vaalipiirilautakunnat aloittavat ennakkoäänten laskennan sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Ennakkoäänet pyritään laskemaan niin, että ennakkoäänestyksen tulos olisi valmis kello 20:een mennessä. Tätä ennen vaalipiirilautakunnat eivät saa antaa mitään tietoja laskentapaikan ulkopuolelle laskennan edistymisestä.

Ennakkoäänestyksen suosio on ollut nousussa, ja on ennakoitu, että Uudenmaan ennakkoääniä ei saada välttämättä laskettua vielä kello 20 mennessä.